Ryktesaker, uke 46

Kommer det en ny Anderson nå som den gamle drar? I tillegg har United speidet på en 14-åring fra Ajax.

Publisert Sist oppdatert

Her er rykter fra avisene denne uken. Vi gjengir det meste som legges ut, så får hver og en selv vurdere seriøsiteten i de ulike ryktene.

Forrige ukes rykter

Søndag 16. november:

08.25: Nok en Ajax-unggutt på ryktebørsen. Juan Familia-Castillo er kun 14 år, men skal være ønsket av United etter at de så ham spille for Nederlands U15-landslag tidligere denne uken. Familia-Castillio er en venstrebeint angriper med ekstreme ferdigheter, skriver Daily Mail. Les saken her!

08.20: Mirror kommer for øvrig også med en rekke andre United-relaterte rykter vi tar med en stor neve salt.

  • Ifølge avisen er United bekymret for at Real Madrid skal ha «forvirret» David de Gea såpass at han nå ikke vil skrive under ny kontrakt. Les saken her!
  • Nicolas Gaitan skal nå være i Uniteds søkelys igjen etter at han signerte en ny kontrakt som reduserer utkjøpsklausulen fra 36 til 28 millioner pund. Les saken her!
  • Får vi en ny Anderson nå som den gamle drar? Benfica-spiller Anderson Talisca scoret det avgjørende målet da United-speiderne så kampen mot Monaco forrige uke. Ifølge Mirror planlegger United å se på 20-åringen igjen når han spiller landskamp for Brasil mot Østerrike på tirsdag. Les saken her!
  • David Moyes skal være interessert i å hente Ashley Young til Real Sociedad. Les saken her!

08.15: En annen midtstopper United snuser på er Gerard Pique. Spanjolen har kun spilt åtte av 15 kamper denne sesongen, men sier selv at alt han ønsker å bli værende i Barcelona.

– Barcelona er livet mitt, og jeg planlegger ikke å dra. Jeg skal fortsette å kjempe for plassen, sier Pique ifølge Mirror. Les saken her!

08.10: Søndag er den store ryktedagen i England, og det største navnet vi finner på børsen denne helgen er Mats Hummels som ifølge The Sun vil koste vanvittige 47 millioner pund. Det er vel i så fall mest for å skremme bort United og Arsenal. Les saken her!

Lørdag 15. november:

08.10: Ifølge The Express skal Manchester United ligge an til å vinne kampen om underskriften til Roberto Firmino. Det kan du lese mer om her. Samtidig spekuleres det nå i om United kommer til å prøve å signere Victor Valdés fort, etter at det i går ble kjent at David de Gea har pådratt seg en skade.

Fredag 14. november:

15.00:PSV-trener Phillip Cocu innrømmer nå at PSV neppe klarer å holde på Memphis Depay. Det kan få både United og Tottenham til å finne frem sjekkheftet i januar.

12.00: Ifølge AS har Club Athletics United-aktuelle Laporte vraket agenten sin, siden det har vært for mye overgangsfokus den siste måneden. Agenten som er vraket er også agenten til Ander Herrera.

09.20: Sport Witness skriver at agenten til brasilianske Coutinho, ikke han i Liverpool, men Douglas Coutinho som spiller for Atletico Paranaense skal i samtaler med United. Unggutten scoret sju mål på de første 14 kampene i den brasilianske ligaen denne sesongen, men står nå uten scoring siden august. Ikke helt overbevisende for spilleren som kan bekle alle roller lengst frem på banen.

08.45: Ifølge Daily Mail følger United også med på Ipswich-back Tyrone Mings. Arsenal har sendt sjefsspeideren sin for å se nærmere på den 21 år gamle venstrebacken, men United følger (selvsagt) også med.

08.30: Ellers er det verdt å merke seg at Mirror-journalist David McDonnell nå også trekker frem Uniteds interesse i Club Athletics Aymeric Laporte. 20-åringen regnes som et av de største stopper-talentene i Europa, og følges også av Arsenal og Chelsea. Han skal imidlertid stå høyt på lista over mulige januar-investeringer som Ed Woodward har fått å jobbe med, og overgangssummen vil ligge på 32 millioner pund. Til tross for sin unge alder har Laporte 59 La Liga-kamper for Club Athletic og mange aldersbestemte landskamper for Frankrike. Les saken her.

Det skal imidlertid nevnes at spansk presse ikke tror det ender med salg i januar. Fra før av står Mats Hummels, Ezequiel Garay og Ron Vlaar også på lista Ed Woodward har å jobbe med.

08.00: Intet nytt på himmelen fredag morgen, men vi tar med et par ting som også skjedde torsdag. Mirror meldte at United vil vente med å fullføre Falcao-overgangen til de ser at han blir helt frisk igjen over tid, mens Metro hentet frem Memphis Depay, den nederlandske kantspilleren som også var sterkt koblet til United i fjor sommer. Dette fordi Daily Express meldte at PSV er villig til  å selge, og en sum på 18 millioner pund nevnes. Så får vi se da. Det er verdt å merke seg at ingen av de «informerte» mediene har tatt tak i denne saken enda….

Torsdag 13. november:

18.30: Metro melder at Arsenal skal være villige til å tilby 10 millioner pund for å få kloa i Chris Smalling. Manchester United kobles stadig til nye midtstoppere, men samtidig ryktes Smalling andre veien. Vil det være en god idé å la Arsenal gå til Smalling og bruke 10 millioner pund på en annen midtstopper?

15.18: The Express viser til argentinske rapporter som hevder at Manchester United følger utviklingen rundt River Plates 21 år gamle midtstopper, colombianeren Éder Álvarez Balanta. «Hans styrke, ferdigheter, hurtighet og fantastiske evne til å lese spillet, ville gjort ham til det perfekte tilskudd til et Manchester United som mangler defensiv dybde,» heter det. Balanta har fem landskamper for Colombia og var i landets 23-mannstropp til Brasil-VM.

10.50: Real-spilleren Sami Khedira har relativt hyppig vært nevnt som et mulig overgangsmål, blant annet for Manchester United, men også for Arsenal. Overfor tyske Kicker tilbakeviser imidlertid spilleren at han har planer om å flytte på seg.
– Jeg har aldri vurdert å dra herfra, sier han, og legger til at ingenting har skjedd som kan endre på det.

“Jeg har aldri vurdert å forlate Real Madrid.”

Sami Khedira

10.30: Villa-stopper Ron Vlaars agent, Arnold Oosterveer, antyder at 29-åringen kan være beredt til å foreta «en stor overgang» i januar. Vlaar har som kjent blitt linket til Manchester United, men også Arsenal.
– Det er åpenbart at for Rons del er dette øyeblikket for en stor karriereendring. Ron er veldig ambisiøs. Jeg vil ikke kommentere ryktet om at han vil gå til Arsenal eller Man United, men Ron er veldig ambisiøs, gjentar Oosterveer.

08.20: Daily Star følger på ved å henvise til spanske Fichajes, som hevder at United forbereder et bud på £20 millioner for å få Atlético Madrid med på å selge sin brasilianske midtstopper Miranda i januar. Utkjøpsklausulen hans påstås å ligge på £24 millioner.

08.15: Real Madrid skal ha gitt Chelsea og Manchester United beskjed om at de må punge ut med £19 millioner dersom noen av dem skal ha håp om å få kjøpe Raphaël Varane i januar. Men vær OBS – det er Daily Express som melder dette.

Onsdag 12. november:

08.50: Villas nederlandske landslagsstopper Ron Vlaar har i høst vært gjenstand for stadige spekulasjoner om en fremtid på Old Trafford. Louis van Gaal kjenner Vlaar godt, og skal være interessert, men selv uttaler spilleren, ifølge Manchester Evening News, at han har blitt forespurt om en ny avtale på Villa Park. Utover det ønsker han ikke å uttale seg. Vlaars nåværende kontrakt utløper til sommeren.

08.15: Manchester Evening News hevder at Juan Mata vil kunne forlate Old Trafford mot en overgangssum på £20 millioner. Hans tidligere klubb, Valencia, skal være interessert, sammen med Juventus og Atlético Madrid.
Samme avis viser til Inside Futbolsom skriver at Inters Mateo Kovacic har blitt anbefalt å forlate Milano-klubben. United skal være blant flere klubber som har vist interessert for den kroatiske midtbanemannen..

08.10: Tidligere Barcelona-keeper Victor Valdes har som vi vet trent en tid med Manchester United, og skal nå være bortimot frisk igjen etter korsbåndskaden som han pådro seg i vår. Det har vært spekulert i at han kan komme til å skrive under for United, men Manchester Evening News viser til «rapporter» hvor det visstnok fremgår at dette kun vil bli aktuelt dersom United kan friste ham med rollen som førstekeeper.

08.05: Spanske Fichajes hevder at Zenit St. Petersburg-stopperen Ezequiel Garay er Louis van Gaals fremste transfermål. Argentineren har flere ganger tidligere vært nevnt i forbindelse med United. Da det ikke skjedde, valgte 28-åringen så sent som i sommer å slå til på et bud fra Russland. Klubbledelsen der skal ikke være villig til å slippe ham allerede i januar, men vil ifølge kilden lytte til bud til sommeren. Her kan du lese mer (vis Squawka).

Tirsdag 11. november:

19.25: Av og til dukker det opp rykter som viser seg å stemme overens med virkeligheten. Det kan nok imidlertid ikke sies om følgende rykte: At Tuttomercatoweb melder at Nemanja Vidic kan forlate Inter kan godt være korrekt, men serberen vender nok neppe tilbake til Manchester United i januar. Også Galatasaray nevnes, og det er nok i så fall et mer sannsynlig stoppested for den kompromissløse midtstopperen.

13.00: – Bare sludder! Det sier Gareth Bales agent om ryktene som linker den tidligere Tottenham-spilleren til Manchester United i bytte med Ángel Di María. – Det er ikke sant at Bale ønsker en retur til Premier League. Alt går bra for ham i Madrid, og han ønsker fortsatt spill i Real-trøyen, sier David Mannseh, til CalcioMercato, ifølge The Mirror. FOR en bombe!

11.20: Daily Mail skriver at flere brasilianske klubber ønsker seg Anderson, men at hans første profesjonelle arbeidsgiver, Porto Alegre-klubben, Gremio, ligger best an. Les mer her.

11.10: United skal ifølge The Express ha kastet seg inn i kampen om Hoffenheims brasilianske midtbanespiller, Roberto Fimino. 23-åringen, som har spilt for den tyske klubben siden desember 2010, betegnes som offensiv midtbanespiller.

11.00: The Mirror skriver i dag at Gerard Piqué har bedt om et møte med Barcelona-ledelsen for å diskutere sitt mer og mer anstrengte forhold til manager Luis Enriquez. Dermed settes det naturligvis ny fart i ryktene om at den tidligere United-spilleren kan komme til å returnere til Old Trafford. Både United og Chelsea sies å følge situasjonen. Les mer her.

10.40: Den tidligre Newcastle-spilleren Yohan Cabaye har visstnok ikke funnet seg helt til rette etter at han i januar dro hjem til Frankrike for å fortsette karrieren i Paris Saint-Germain. Midtbanespilleren har problemer med å spille seg til fast plass i ex-Red Laurent Blancs førsteellever, noe som skal  ha fått blant andre Manchester United til å aktivere alarmen. Les mer her.

Mandag 10. november:

17.50: For en god stund siden ble det meldt om konkurranse om David Beckhams sønn, Brooklyn. Nå har 15-åringen skrevet under en korttidskontrakt med Arsenal. Unggutten skal ha imponert på prøvespill, og skal visstnok ha vraket tilbudene fra United og Chelsea. Brooklyns brødre, Romero (12) og Cruz (9), er også i Arsenal-systemet. Les saken her!

17.45: Victor Valdes har som kjent trent med United denne høsten, og det har tydeligvis hjulpet. Nå melder nemlig spanjolen at han nærmer seg kampform, så spørs det om Louis van Gaal vil rekruttere målvakten på permanent basis da.

09.58: Nevnte Fichajes mener også at Javier Hernandez ikke ønsker å returnere til Old Trafford, selv om det kanskje ikke blir noen permanent kontrakt med Real Madrid.
Alternativt skal «den lille erten» være på utkikk etter jobbmuligheter i Serie A.

09.55: Sommerens forhandlinger for å få baskerklubben Athletic til å gå med på å selge Ander Herrera, ser ikke ut til å ha skremt United. I alle fall ikke om vi skal tro spanske Fichajes. Der i gården tror man nemlig at United er ute etter Athletics 20 år gamle franske forsvarsspiller, Aymeric Laporte, og at en overgang i januar virker sannsynlig.
Den 189 centimeter høye stopperen har ingen A-landskamper for sitt hjemland, men han er fast innslag hos Frankrike U21. Han har også flere opptredener for franskmennenes U17-, U18- og U19-landslag.

Powered by Labrador CMS