Sir Matt Busby.

Busby: – Spillerne overgikk seg selv

Les hvordan Sir Matt Busby hyllet laget sitt da United satte klubbrekord mot Anderlecht med 10-0-seier i 1956.

Etter 2-0-seier i første kamp hadde United et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Maine Road i europacupen i 1956/57-sesongen, men la seg på ingen måte bakpå. Busbys gutter slo like godt til med ny klubbrekord da det belgiske storlaget ble slått hele 10-0, og dette er fortsatt klubbrekorden til Manchester United.

Dennis Viollet

Det nærmeste klubben har kommet siden er 9-0-seieren mot Ipswich Town i 1995.

Dennis Viollet scoret fire mål, Tommy Taylor tre, Liam Whelan to, mens Johnny Berry scoret ett.

Den eneste forskjellen på laget fra 2-0-oppgjøret to uker før var at supertalentet Duncan Edwards (på dette tidspunktet fortsatt 19 år) spilte i stedet for Jackie Blanchflower.

– Vi var alle oppspilte før returoppgjøret og også litt bekymret fordi vi også spilte på bortebane. Vi var nødt til å spille på Maine Road fordi Old Trafford ikke hadde flomlys den gangen. Forholdene var også litt bekymringsverdige. Det hadde regnet kraftig og banen var dekket av vannpytter. Men vi hadde ikke trengt å bekymre oss, har Busby sagt i ettertid, ifølge ManUtd.com.

– Guttene vant 10-0, et fantastisk resultat som antageligvis gjorde at noen antok at Anderlecht var et svakt lag. Men dette var ikke et lite lag fra Malta eller Island. Belgia var en sterk fotballnasjon, og Anderlecht var regjerende mester.

– Jeg må si at vi leverte det som i fotballmiljøet må regnes som et cricket-resultat fordi vi spilte utrolig bra! Jeg var vant til å se laget spille godt, men de overgikk seg selv den kvelden. Det er faktisk den flotteste forestillingen av lagarbeid jeg har sett fra noe lag noensinne, både på klubb- og landslagsnivå.

Lagoppstillingen:

Ray Wood
Bill Foulkes
Roger Byrne
Eddie Colman
Mark Jones
Duncan Edwards
Johnny Berry
Liam Whelan
Tommy Taylor
Dennis Viollet
David Pegg

Powered by Labrador CMS