fernandes224

BEKREFTET: Bruno ny kaptein

Publisert Sist oppdatert

Etter at Harry Maguire ble fratatt kapteinsbindet etter en samtale med Erik ten Hag forrige helg har det ligget i kortene at det var Bruno Fernandes som blir Manchester Uniteds nye kaptein.

Torsdag ettermiddag ble dette så bekreftet av United.

The Telegraphs United-journalist, James Ducker, skriver at spillergruppa fikk beskjeden av Ten Hag på et spillermøte i New Jersey torsdag morgen lokal tid.

Men mens Maguire offentliggjorde at han mistet kapteinsbindet i forbindelse med en følelsesladet sosiale medier-uttalelse så var det kun bekreftelsen, ingen sitater fra klubben eller Bruno, som kom torsdag.

fbee
PÅ PLASS I USA: Bruno Fernandes etter at United-spillerne torsdag ankom USA.

Portugiseren har også vært kaptein for United tidligere, men lørdagens kamp mot Arsenal blir altså hans første som fast United-kaptein.

28 år gamle Fernandes ble hentet til United av Ole Gunnar Solskjær i januar 2020, og har nesten uavbrutt siden den gang vært en sensasjon for klubben. Selv om det varierer i hvilken grad lagkameratene klarer å sette sjansene han skaper så står han med ganske så pene 64 mål og 54 målgivende på 185 kamper for United.

Ingen i Premier League skapte heller flere sjanser enn Fernandes forrige sesong.

Midt i forrige sesong skrev ansvarlig redaktør Dag Langerød en hyllest til Fernandes, som han kalte: «Dette er en hyllest – til han som fortjener det mest».

Fernandes skrev også under på en ny United-kontrakt i april 2022, selv om situasjonen da var kanskje på det verste post-Fergie. Det betyr at han er bundet til United frem til 2026, men at klubben også har opsjon på ytterligere ett år.

Etter at Sir Alex Ferguson ga seg som manager har disse vært de offisielle kapteinene:

-2014: Nemanja Vidic
2014-17: Wayne Rooney
2017-18: Michael Carrick
2018-19: Antonio Valencia
2019-20: Ashley Young
2020-23: Harry Maguire
2023- : Bruno Fernandes

KLAR TALE: Bruno visstnok til Fred og Telles i fjor sommer:

Powered by Labrador CMS