– United er heldige

Lørdagens kamp mot Norwich var et steg i feil retning, til tross for den 14. kampen uten tap, skal vi tro engelske journalister.

Publisert Sist oppdatert

Vi har gått gjennom hva de ulike engelske avisene har skrevet etter lørdagens seier i kvartfinaledramaet mot Norwich.

The Independent, Mark Critchley

Idet straffesparkkonkurransen så uunngåelig ut, tuppet Maguire ballen over streken for å sikre United plass i neste måneds semifinaler.

Med det strekker Uniteds ubeseirede rekke seg til 14 kamper i alle konkurranser, selv om det de viste manglet kraften og entusiasmen som har gjenopplivet Solskjærs lag i det siste.

Solskjær gjorde bare en endring fra laget som slo ut Derby tilbake i mars. Det resulterte i at seks United-spillere startet sin første kamp på mer enn tre måneder, og den mangelen på skarphet viste seg.

Det var et klart temposkifte etter pause, og det utnyttet United, som fant et gjennombrudd seks minutter inn i andre omgang. Ighalo er ikke den mest elegante spissen, men viste atter en gang evnen til å utføre vanskelige avslutninger, som har gitt ham kultstatus på Old Trafford.

MÅLSCORER: Odion Ighalo får gjennomgående gode tilbakemeldinger for sine målscorerferdigheter av engelske medier.
MÅLSCORER: Odion Ighalo får gjennomgående gode tilbakemeldinger for sine målscorerferdigheter av engelske medier.

Uniteds kjøp av Ighalo sent på overgangsvinduets siste dag i januarvinduet ble latterliggjort av enkelte, (…) men han har scoret hver gang han har fått tillit fra start av Solskjær. Hans fem mål er mer enn Radamel Falcao og Angel di Maria klarte på Old Trafford.

Et dominerende United slet fortsatt med å komme gjennom under ekstraomgangene. Til og med innbyttet av onsdagens hattrick-helt Anthony Martial, den første gangen i engelsk fotball at en manager har gjort seks bytter på en kamp, gjorde liten forskjell.

Les hele saken hos The Independent her.

Manchester Evening News, Tyrone Marshall

Da Ole Gunnar Solskjær gjorde tidenes gambling med laguttaket visste han at den store innbytterbenken kanskje måtte komme ham til unnsetning.

Med god selvtillit etter 13 ubeseirede kamper, stolte Solskjær på at reservene kunne følge i fotsporene til førsteelleveren etter deres gode kamp mot Sheffield United, men hans lojalitet betalte seg ikke.

Hans avgjørelse om å stille dette laget kan ha vært mest ut av ønsket om rotasjon, for å holde A-laget friskt til Premier League-kampene som kommer tett fremover, men det var også et signal til reservene om at han ikke har glemt dem, og at deres bidrag blir verdsatt.

BYTTET ÅTTE: United-trener Solskjær gjorde åtte bytter fra laget som slo Sheffield United, men de friske beina ga ikke utslag.
BYTTET ÅTTE: United-trener Solskjær gjorde åtte bytter fra laget som slo Sheffield United, men de friske beina ga ikke utslag.

Hvis kampen mot Sheffield United viste at Solskjærs sterkeste ellever begynner å likne et komplett lag, viste denne kvartfinalen at dybde i stallen fortsatt er et stort problem. United er heldige som er med i søndagens FA-cuptrekning.

(…) Det var nigerianerens (Ighalo) fjerde start for klubben, og han har markert alle ved et mål. Det er den typen stabilitet som Solskjær trenger fra sine stallspillere.

Solskjær kunne puste lettet ut, men han er nok ikke like modig med laguttaket når United skal til Wembley for å spille semifinale i juli.

Les hele saken hos MEN her.

Spillerbørs:

 • Romero 4
 • Dalot 3
 • Bailly 4
 • Maguire 7
 • Shaw 7
 • McTominay 6
 • Fred 7
 • Fernandes 5
 • Mata 3
 • Lingard 4
 • Ighalo 7.

Innbyttere: Rashford 5, Greenwood 6, Pogba 5, Williams 5, Matic 5, Martial 6.

The Telegraph, Sam Wallace

The first half was a black hole into which meaningful football disappeared with no attempts on goal.

Det ble plass i FA-cupens semifinale for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, selv om det var en seier som var strippet for mange av de vanlige elementene som utgjør store cupsesonger, og det var bare delvis på grunn av de tomme stadionene i Covid-æraen.

SLET: Fernandes og Unites slet med å bryte ned Alexander Tetteys Norwich.
SLET: Fernandes og Unites slet med å bryte ned Alexander Tetteys Norwich.

Dette var en versjon av United som Solskjær forsøker å glemme, et for det meste passivt angrepslag som slet med de enkle tingene, og som stort sett var avhengige av motstandernes feil.

Solskjær ble den første manageren i historien til engelsk fotball til å gjøre seks bytter på en kamp. Det var ikke uforståelig heller, ettersom den første omgangen var et svart hull der meningsfull fotball forsvant, uten noen forsøk på mål.

Deretter, etter at Odion Ighalo scoret for United tidlig i andre omgang, skjønte Norwich etter hvert at det ikke var så mye å frykte tross alt.

Kvaliteten på første omgang var slik at de tomme tribunene føltes nesten passende.

United hadde mest ball før pause, men gjorde veldig lite med den. De var forutsigbare, utenom en Bruno Fernandes-pasning som ble dyttet gjennom hjertet til Norwich og til Ighalo.

Les hele saken her.

The Times, Jonathan Northcroft

The stuff of the Sir Alex Ferguson era.

Det var en plan bak hvordan Solskjær vant kampen, og en gammeldags en sådan. Måten han overflommet motstanderens boks på, var som i Ferguson-æraen.

(…) Men det var et slit. Ikke bare for United, men for alle som så på også. Den første omgangen var lockdown-fotball på sitt mest sterile, og kom bare til live i sine siste minutter da Norwich lyktes noe med sitt selektive presspill (der Fred var et mål) og kontringer.

Ighalo var del av en nykomponert United-frontlinje som var som en skygge av den Solskjær brukte i midtuken mot Sheffield United. Hans tre spillere fra den seieren – Mason Greenwood, Marcus Rashford og Martial – forbedret United da de kom inn. Men Ighalo er ikke typen som må spille bra for å score, og hans åpningsmål etter 51 minutter var godt håndverk.

(…) Fernandes var Uniteds største spiller, med fart og målbevissthet til tider, iblant noen uinspirerende prestasjoner rundt ham. Til tross for dette ble Fernandes forvirret da Fred chippet en ball over Norwichs forsvarslinje rett etter pause. Den portugisiske midtbanespilleren hadde rom og var seks meter fra mål, men så ikke ut til å vite det og bommet helt på en volley da ballen kom over skulderen hans.

Det øyeblikket symboliserte hvordan United ikke var helt på tå, helt til Solskjærs bytter… og bytter… og bytter… til slutt vekket dem til live.

BØRSKONGE: Harry Maguire gjør det sterkt på spillerbørsene rundt om, etter at han avgjorde kvartfinalen mot Norwich etter 118 minutter.
BØRSKONGE: Harry Maguire gjør det sterkt på spillerbørsene rundt om, etter at han avgjorde kvartfinalen mot Norwich etter 118 minutter.

Spillerbørs:

 • Romero 5
 • Dalot 5
 • Maguire 7
 • Bailly 6
 • Shaw 7
 • Fred 5
 • McTominay 6
 • Lingard 5
 • Fernandes 7
 • Mata 6
 • Ighalo 7.

Les hele saken hos The Times her.

Daily Mail, Chris Wheeler

Mot Norwich var det nok av bevis for at Uniteds reserver ikke er like sterke som Solskjær vil like. Ville han for eksempel gitt dem tillit igjen og gjort like mange endringer før semifinalen? Eller til og med finalen? Det virker usannsynlig.

Norwich, på bunnen av Premier League, var det mest målbevisste laget i første omgang. Bare Maguires blokkering av Lukas Rupps skudd hindret dem fra å ta ledelsen. For en gangs skyld var til og med Fernandes avskrudd, og ga bort ballen billig ved flere anledninger.

Martial kom til slutt på i første ekstraomgang, men Solskjær hadde nok ikke ventet å måtte bytte inn så mange av sine storkanoner.

Les hele saken hos Daily Mail her.

Powered by Labrador CMS