Foto: Inter
Foto: Inter

Young til United-fansen: – Jeg er en av dere

Den tidligere United-kapteinen takker United-supporterne for støtten og sier han føler seg som en av dem.

Publisert Sist oppdatert

– Til United-fansen: Hver eneste gang jeg gikk på banen iført drakten ga jeg alt for dere. Takk for støtten gjennom gode og vanskelige tider. Jeg forlater klubben som en av dere. Ser dere igjen i en borteseksjon snart, skriver Young på Twitter.

Young takket også Manchester United for at han fikk være kaptein og for å ha hatt muligheten til å jobbe under den han kaller tidenes beste manager, selv om Sir Alex Ferguson ikke nevnes med navn.

Ønsket å dra

Ole Gunnar Solskjær har gitt uttrykk for at han ønsket å beholde den omskolerte venstrebacken, men ifølge rapportene skal 34-åringen ha presset på for en overgang etter å ha fått forsikringer om at han vil spille en viktig rolle for Antonio Conte.

Den tidligere Chelsea-manageren skal ha forsøkt å signere Young i 2017. I Inter blir engelskmannen gjenforent med Romelu Lukaku og Alexis Sánchez.

Young har startet ti kamper i Premier League denne sesongen, men virket den siste tiden å være bak både Luke Shaw og Brandon Williams som venstreback.

Inter ligger to poeng bak Juventus i tittelracet og møter Ludogorets i første utslagsrunde i Europa League. Med avansement der kan det bli et spesielt møte med Manchester United for Young, Lukaku og Sánchez.

LES OGSÅ: – Skal ha stormet ut av trening

Fredag formiddag dro Young til Milano for å gjennomgå den obligatoriske  legesjekken, og på kvelden kom bekreftelsen på at overgangen var i boks.

Fire titler

Young var ikke med mot verken Norwich eller Wolverhampton og spekulasjonene om at en overgang til den italienske klubben kunne være nært forestående tiltok i styrke.

Ashley Young stopper dermed på 261 kamper for Manchester United, noe som plasserer han på en 79. plass på klubbens adelskalender.

Den tidligere vingen ble hentet fra Aston Villa i 2011 og var med på å vinne Sir Alex Fergusons siste ligatittel to år senere.

LOT KAPTEINEN DRA: Ole Gunnar Solskjær lot Ashley Young dra til Inter. Fredag kom bekreftelsen på overgangen.
LOT KAPTEINEN DRA: Ole Gunnar Solskjær lot Ashley Young dra til Inter. Fredag kom bekreftelsen på overgangen.

Young vant også FA-cupen i 2016 under Louis van Gaal, og ligacupen og Europa League under José Mourinho i 2017.

Kremmerhus og fuglebæsj

Noe av det Young huskes best for er de to kremmerhusene i den eventyrlige 8-2-seieren mot Arsenal i 2011, men også for et videoklipp der han får fuglebæsj i munnen under en fotballkamp. 34-åringen har imidlertid avvist – med et smil – at det var tilfelle i ettertid.

Overgangen tynner ut Ferguson-arven i klubben ytterligere.

I dagens stall er det bare David de Gea og Phil Jones som ble hentet under skotten, mens Paul Pogba riktignok spilte noen kamper før han gikk til Juventus.

Powered by Labrador CMS