Disse kan ha spilt sin siste kamp for klubben

Om sesongen ender opp med å bli kansellert vil det med stor sannsynlighet være spillere i dagens stall som vi ikke får se mer i United-drakt. I denne saken finner du en oversikt over hvilke spillere som kanskje har en usikker fremtid i møte.

Publisert Sist oppdatert

Corona-viruset har fått store følger for Premier League og resten av topp-fotballen. Premier League-sirkuset har stoppet opp, og det er nå en reel mulighet for at sesongen kan bli kansellert.

Om det blir tilfelle, vil det med stor sannsynlighet være spillere i dagens stall som vi ikke får se mer i United-drakt. 

I saken under følger en liten statusrapport om ulike spillere som kan ha en usikker fremtid i møte. Merk at dette er basert på spillerens plass i laget, kontraktsituasjon, rykter og uttalelser fra ulike hold.

Keepere – Hendersons valg vil ha betydning:

Sergio Romero (33)

Argentineren kom til klubben i 2015 og har vist seg å være en solid signering for klubben. Romero har siden ankomsten vært tiltenkt en rolle som andrekeeper bak David de Gea i mål, og har virkelig levert varene som andrekeeper.

Selv om 33-åringen fortsatt holder et skyhøyt nivå, vil situasjonen kunne se annerledes ut om utlånte Dean Henderson velger å vende tilbake.

Henderson er for øyeblikket utlånt til Sheffield United og har i løpet av denne sesongen vist seg å være blant Englands beste keepere. Om 23-åringen velger å ta opp kampen med De Gea neste sesong, kan det se mørkt ut med tanke på spilletid for argentinske Romero.

En overgang i sommer kan derfor være aktuell, om det nevnte scenarioet blir en realitet.

Forsvar – hvilke stoppere får bli?

Om vi regner med Chris Smalling og Marcos Rojo som er på utlån i henholdsvis Roma og Estudiantes har United for øyeblikket sju rendyrkede midtstoppere i stallen. Det byr på konkurranse og skal vi ta utgangspunkt i rykter samt spilletid den siste tiden kan følgende spillere kanskje ha spilt sin siste kamp for klubben.

Phil Jones (28)

Phil Jones har lenge vært en del av klubben og ble sett på som et stort talent da han slo igjennom som 19-åring under Sir Alex Ferguson.

Det har dessverre blitt en del skader på den altoppofrende midtstopperen og mye tyder på at han ikke er blant de første navnene som dukker opp på Solskjærs foretrukne liste.

Ut i fra dagens stall er det mye som tilsier at både Eric Bailly og en friskmeldt Axel Tuanzebe havner foran i køen i kampen om en stopperplass.

Jones har også den siste tiden blitt hyppigere nevnt i ryktesakene, og blant annet Sunday Mirror har nevnt at Newcastle og West Ham skal være interessert i å hente den altoppofrende 28-åringen. Prisen skal ifølge samme kilde ligge på 12 millioner pund.

Jones har for øvrig kontrakt ut sommeren 2023 (+ opsjon på ett år til).

MÅL: Forrige gang Phil Jones scoret mål for United var i FA-cupkampen mot Tranmere.

Chris Smalling (30)

Engelskmannen har storspilt for Roma denne sesongen, og i tidligere intervjuer har 30-åringen vært ærlig på at han og familien trives i den italienske hovedstaden.

Om hovedstadsklubben har råd til å kjøpe Smalling permanent er en annen sak, og med tanke på midtstopperens storspill denne sesongen skal flere klubber i England, deriblant Arsenal, være interessert i å hente den høyreiste midtstopperen.

Kontrakten til Smalling går ut sommeren 2022 (+ opsjon på ett år til).

SOMMERTURNÉ: Bildet er tatt fra sommeroppkjøringen i 2019. Blir Smalling å se på neste turné?

Marcos Rojo (29)

Argentineren reiste «hjem» i januar for å spille for argentinske Estudiantes. Det ble ikke gjennomført et spillerkjøp og Marcos Rojo er derfor fortsatt United-spiller per dags dato.

Hvorvidt det er sannsynlig å se Rojo tilbake i United-drakt er vanskelig å si, men med tanke på lite spilletid de siste sesongene er det naturlig å nevne 29-åringen i denne sammenheng.

I et intervju etter overgangen, forklarte Rojo at spilletid var en viktig årsak til overgangen. Saken kan du lese her. 

Marcos Rojo har kontrakt med United ut sesongen 2022 (+ opsjon på ett år til).

Timothy Fosu-Mensah (22)

Nederlenderens kontrakt går ut i sommer, og det er derfor knyttet spenning til hva fremtiden bringer for 22-åringen.

Fosu-Mensah har bekledd flere roller på banen og har stort sett spilt som stopper, høyreback og sentral midtbanespiller. Hans tid i United har vært preget av utlån til Fulham og Crystal Palace samt en rekke lengre skadeavbrekk.

Hvorvidt Solskjær har mistet sin tålmodighet ovenfor nederlenderen er vanskelig å si, men tidspunktet for Corona-utbruddet kom på verst tenkelig tidspunkt nå som han endelig er skadefri.

Midtbane – Kan ikke se bort fra Raiola:

Jesse Lingard (27)

Rent sportslig har det gått trått og også på hjemmebane har det vært vanskelige tider for Jesse Lingard.

LES OGSÅ: Åpenhjertig Lingard: – Derfor har jeg slitt

Selv om engelskmannen har fått flere minutter i Premier League sammenlignet med spillere som Juan Mata og Mason Greenwood, har altså 27-åringen null målpoeng i den engelske ligaen denne sesongen. Det legges merke til og Lingard har måttet tåle mye hets i sosiale medier for sine prestasjoner på banen.

SAMARBEID: Raiola er nå agenten til Lingard. Det ble offentliggjort i januar.

I januar kom også beskjeden om at den beryktede agenten Mino Raiola hadde blitt representant for Lingard. Manchester United og Raiola er ikke kjent for å ha det beste forholdet, og ryktene om en mulig Lingard-avskjed i januar var derfor å anta som reelle.

LES OGSÅ: «United bør kutte båndene til Raiola»

Bruno Fernandes kom inn dørene i slutten av januar, og det betyr også at sjansene for spilletid for Lingard blir mer og mer fraværende. 27-åringen har ikke vært å finne på benken i de to siste kampene for United, og det vil med andre ord ikke være overraskende om den offensive midtbanespilleren skifter beitet til neste sesong.

Kontrakten til Lingard går ut sommeren 2021 (+ opsjon på ett år til).

Angel Gomes (19)

Kontrakten til unggutten går ut i sommer, og det er derfor knyttet spenning til hvor han ender opp neste sesong.

Det har også blitt stilt spørsmål rundt lagkompis Tahith Chongs fremtid, men han valgte nylig å skrive under på en kontrakt som holder ut til sommeren 2022.

LAGKAMERATER: Gomes og Chong sammen på treningsfeltet. Foreløpig har kun den ene skrevet under på ny kontrakt for United.

Både Gomes og Chong har blitt koblet til italienske klubber, og nå ventes det altså på en klargjøring rundt førstnevntes fremtid. 19-åringen har ikke fått stort med spilletid denne sesongen, og etter Fernandes sin ankomst blir det ikke lettere for den talentfulle spilleren.

LES OGSÅ: «Vil ikke få mer spilletid i Inter eller Juventus»

Paul Pogba (27)

Det vil alltids være spekulasjoner rundt franskmannen. Uansett hva Pogba sier eller gjør vil de fleste benytte anledningen til å tolke det på sin måte. Franskmannen legger heller ikke noen demper på spekulasjonene i sosiale medier, og med sin agent Raiola skapes det også kaos i United-leiren.

LES OGSÅ: Pogba iført Juventus-drakt under egentrening

Det skal uansett sies at Pogba har vært skadet store deler av sesongen, og det er derfor vanskelig å si hva han selv tenker om egen fremtid. Ofte kan det være lett å lese franskmannens humør ut i fra kroppsspråket han viser på banen, men under denne sesongen har vi knapt fått se han spille.

POGBA: En klassespiller på sitt beste. Får vi se han sammen med Bruno Fernandes neste sesong?

Tenker han annerledes nå som klubben viser muskler på overgangsmarkedet og er i flyt sportslig sett? Eller ønsker han seg bort en gang for alle? Hvilke klubber har i så fall økonomi til å hente ham?

En rekke spørsmål dukker opp ved navnet Paul Pogba. Supportere har en rekke meninger om franskmannens tid i klubben, men til syvende og sist er Pogba United-spiller og det er det vi må forholde oss til.

Kontrakten hans går ut sommeren 2021 (+ opsjon på ett år).

Angrep – Fra leiesoldat til tro tjeneste?

Alexís Sànchez (31)

Chileneren er for tiden lånt ut til Inter, og står med ett mål og tre målgivende pasninger på 15 kamper for klubben. 31-åringen sliter med å finne tilbake til gammel storhet med andre ord, og det vil være spennende å se om chileneren vil bli satset på i United neste sesong.

Solskjær har i alle fall uttalt at han ser frem til å få tilbake chileneren etter sommeren.

Kontrakten til Sánchez går ut sommeren 2022.

FORMTOPP: Får vi noen gang se Sánchez tilbake i godt gammelt slag?

Odion Ighalo (30)

Varte United-eventyret i bare litt over en måneds tid? Odion Ighalo ble hentet inn som leiesoldat på deadlineday i januarvinduet og leieavtalen går etter planen ut til sommeren. Om det ikke blir mer fotball denne våren er det kanskje snipp, snapp snute nesten før det hele startet for nigerianeren.

Den tidligere Lyn-spissen har uansett levert varene og vist ferdigheter som både hører hjemme på det øverste nivået og som United har savnet i laget denne sesongen.

MÅL: Nigerianeren står med fire mål på åtte kamper. Har 30-åringen vist nok til å bli en permanent United-spiller?

Solskjær har ikke lagt skjul på at det er muligheter for å hente nigerianeren permanent, men om han er en del av nordmannens langsiktige planer er vanskelig å si noe om.

Det ryktes forøvrig om at United er ute etter en spiss, en høyre midtbane og en sentral midtbanespiller til sommeren. Vil United beholde Ighalo om klubben får mulighet til å hente spillere som Werner eller Dembélé?

 

Powered by Labrador CMS