Ryktesaker, uke 11

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 15. mars:

16.20: Odion Ighalo har gjort sakene sine godt i Manchester United etter at han ankom fra den kinesiske ligaen. Det spekuleres nå om nigerianeren har spilt på seg muligheten til å bli hentet permanent til sin favorittklubb. Om United ønsker å hente ham hevder The Mirror at det vil koste dem 15 millioner pund.

13.14: Duncan Castles nevnte i Transfer Window Podcast at han vet at United er interessert i Raúl Jiménez (som potensielt kan være lysten på å dra denne sommeren), og at Wolves kan være klare til å selge hvis det kommer et stort bud på den høyreiste 28-åringen. United skal allerede ha forespurt om meksikaneren, som skal være en av flere spisser som vurderes.

Presisjonen til Castles er ikke alltid på topp, men da har vi i alle fall nevnt det.

13.01: Det er vel ikke spesielt kontroversielt å si at Phil Jones har en usikker fremtid i Manchester United. Han får lite tillit av Ole Gunnar Solskjær, og det virker logisk at han selges så lenge United finner en kjøper.

Steve Bates i Sunday Mirror skriver at Steve Bruce er lysten på å hente Jones til Newcastle, og 28-åringen skal være åpen for en overgang. Det skrives også at Jones kan forlate United for 12 millioner pund. Det er ventet at Newcastle kan få konkurranse – West Ham-sjef David Moyes ønsker også angivelig å hente stopperen.

08.47: Daily Mirror melder eksklusivt at det er enighet mellom Birmingham og fire forskjellige klubber om en overgangssum for supertalentet Jude Bellingham.

Det skal være snakk om Manchester United, Borussia Dortmund, Chelsea og Bayern München, og Bellingham kan nå bestemme hvor fremtiden hans ligger, i samråd med familien. Bellingham og familien besøkte Carrington tidligere denne uka, og snakket der med både Solskjær, Ferguson og Ed Woodward.

Alle klubbene skal ha møtt prisen Birmingham skal ha krevd – 15 millioner pund som kan stige til 30 millioner pund med prestasjonsbaserte bonuser.

En kompliserende faktor med en eventuell overgang til utlandet er at Bellinghams lillebror, Jobe Bellingham, er en del av Birminghams akademi. Foreldrene vil nok slik sett at en skal ende opp med et valg som gagner hele familien på en eller annen måte, slik at de kan hjelpe begge brødrene.

Lørdag 14. mars:

19.53: Hvis Roma ikke klarer å sikre seg Chris Smalling, så blir Marcos Rojo (på tiden på lån til Estudiantes i hjemlandet) vurdert, skriver Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness).

Smalling er en ettertraktet mann også i England, og det spørs om Roma kan konkurrere økonomisk, spesielt hvis de ikke klarer å sikre seg en Champions League-plass.

Derfor vurderes blant annet Rojo. Argentineren ble tilbudt Roma også i januar, men endte da opp med å dra på lån til Estudiantes. Prisen på han vil være lavere (10 millioner euro, ifølge avisa), og det er en følelse av at han vil passe Roma bra siden de ønsker en erfaring stopper.

16.56: Angel Gomes har foreløpig ikke signert ny kontrakt med United, og Metro hevder i en såkalt eksklusiv sak at Chelsea er lystne på å signere 19-åringen.

De skriver at United har tilbudt Gomes 25 000 pund i uka for å beholde ham, og føler det er generøst, men Gomes’ representanter skal ikke være imponert. Gomes skal være litt utålmodig, mens United mener at Gomes’ kroppslige utvikling betyr at han på lignende måte som Jesse Lingard kommer til å slå til litt senere.

Chelsea skal være villige til å matche Uniteds kontraktstilbud, og vil eventuelt tilby Gomes en plass i førstelagsstallen neste sesong.

Det er verdt å nevne at Metro sånn generelt ikke er en særlig troverdig kilde. Vi har hamstret salt til ryktespalten, og kan derfor ta dette ryktet med minst to klyper salt.

10.09: Det er ikke så mange som er bedre på tysk fotball enn Raphael Honigstein, og fredag hadde han en Q+A-seanse hos The Athletic.

Der fikk han blant annet noen Jadon Sancho-relaterte spørsmål. Han ga uttrykk for at han ikke tror Sancho blir værende i Dortmund, og at han kan forlate klubben for den riktige prisen. Men hvor drar han?

– Han kommer til å være i PL, men jeg vet ikke hvor. Man Utds sjanser ser ut til å ha økt i det siste.

Fredag 13. mars:

08.21: Ole Gunnar Solskjær uttalte seg om fremtiden til både Paul Pogba og Odion Ighalo etter torsdagens 5-0-seier. Les hva han sa her.

07.58: Den profilerte Daily Mirror-journalisten John Cross skriver at Manchester United mener at de er i førersetet i jakten på Dortmund-ving Jadon Sancho.

PSG skal være inne i bildet også, men i United skal det være en følelse av at de vil klare å sikre seg Sancho hvis det blir Champions League-fotball neste sesong.

Ifølge artikkelen verdsetter Dortmund Sancho til rundt 130 millioner pund. 19-åringen har 17 mål og 17 målgivende for Dortmund denne sesongen.

Torsdag 12. mars:

12.30: Jadon Sancho skal toppe Uniteds ønskeliste i sommer og nå sier Borussia Dortmunds mektige klubbsjef Hans-Joachim Watzke at klubben kan vurdere å selge Sancho.

– Jadon er et stort, stort talent, kanskje det største talentet i Europa blant spillerne under 21 år. Jeg mener han har potensialet til å bli blant de to-tre beste spillerne i verden i løpet av de neste årene. Om han kommer til oss for å be om å bli solgt, vil vi diskutere det, sier Watzke til RMC Sport.

08.10: Manchester United og byrivalen City er begge interesserte i å hente Tottenhams Harry Kane i sommer. En tanke fantasifullt? Vent til du hører den angivelige prislappen. Den er nemlig ventet at prisen på storscoreren fra London vil ligge på rundt 150 millioner pund, skriver 90min.com.

Nå er ikke nettstedet det vi fester mest lit til, men det har blitt spekulert i at Kane kan ønske seg bort fra Tottenham om ikke klubben når Champions League neste sesong.

Onsdag 11. mars:

16.40: Ifølge Sport Witness (som gjengir Sky i Tyskland), skal Manchester United være interessert i å hente 23 år gamle Denis Zakaria fra Borussia Mönchengladbach. Spilleren har stått frem som en av profilene i den tyske ligaen denne sesongen og avisen anser det som lite sannsynlig at han blir værende i sin nåværende klubb når neste sesong sparkes i gang. Zakaria er en defensiv midtbanespiller som også har figurert på stopperplass. 

16.30: Det kanskje heteste navnet i ryktespalten om dagen er Jude Bellingham. 16-åringen, som skal ha fått en guidet tur gjennom fasilitetene på Carrington, skal være høyt ønsket av Manchester United og Borussia Dortmund. Nå skriver MEN at Chelsea også har kastet seg inn i kampen om stortalentet. Har vi en ny «Haaland»-kamp i vente?

08.53: Paul Pogba kan komme til å gjøre en u-sving, melder Daily Mail.

De skriver at franskmannen nå ser for seg å bli i United på lang sikt, og gjerne blir værende – han vil også kunne ende opp med å forlenge sin nåværende kontrakt. Uniteds avslutning på sesongen kan påvirke Pogbas endelige valg, hevdes det.

Artikkelen er ikke skrevet av Chris Wheeler, mannen vi stoler aller mest på i avisa.

08.21: Sport Witness omtalte i går uttalelser fra den italienske journalisten Fabio Santini om at Uniteds interesse for Kalidou Koulibaly er voksende, og at United er villige til å gjøre «crazy things» for å få tilslaget på den imponerende senegalesiske midtstopperen. Han melder videre at United snart kommer til å ta kontakt med Napoli-president Aurelio De Laurentiis for å komme med et stort bud.

Vi kjenner ærlig talt ikke så godt til Santini, men om ikke annet er det jo et styrketegn at ikke Sport Witness virker utpreget skeptiske til journalisten.

De påpeker for øvrig at Koulibaly-koblingen til United ikke akkurat er ny, men at forskjellen i det siste har vært at Napoli nå skal være villige til å selge. Det kan vel fort være fordi at spilleren er 28 år, og Napoli vil selge mens markedsverdien hans er OK.

08.08: Rolig start på ryktemorgenen for Uniteds del. Vi registrerer at Arsenals Bukayo Saka har en kontrakt som går ut sommeren 2021, og at Daily Express skriver at United følger med på situasjonen, men det er uansett en avis som vi ikke stoler det grann på, så vi ville ikke lagt for mye i det ryktet.

Tirsdag 10. mars:

18.26: I forrige ukes ryktespalte, i etterkant av ryktene om at Jude Bellingham kunne være på vei til Borussia Dortmund, så skrev seriøse The Athletic at United er innstilte på å gi Dortmund kamp om den svært talentfulle midtbanespilleren, og at de prøver å overbevise ham om at Old Trafford er en bedre destinasjon enn Westfalenstadion. 

Som en liten oppfølging skriver Laurie Whitwell (en av journalistene bak forrige ukes Athletic-artikkel) på Twitter at United er med for fullt i kampen om 16-åringen etter samtalene og omvisningen som fant sted mandag, noe vi omtalte her pluss her i ryktesaken.

Whitwell skriver videre at Dortmund har følt seg trygge på å signere Bellingham, men at United nå har kommet med et veldig fristende tilbud, og at det er opp til spilleren selv og familien hans.

08.00: RB Leipzig-spiss Timo Werner sier at han er usikker på om han vil dra til Liverpool, City eller United eller bli i Leipzig. – Det er to alternativer (til Leipzig): Vil jeg til et lag som er velfungerende allerede, som Liverpool eller City, (…) eller vil jeg til et lag som trenger større endringer, men som ikke har kjempet på toppnivå i det siste. Manchester United er et slikt lag, sa Werner til Sky Sports før tirsdagens Champions League-kamp mot Tottenham.

24 år gamle Werner har scoret 21 ligamål på 25 kamper i Bundesliga denne sesongen.

07.20: Mer fra The Times’ Paul Hirst: Foruten Bellingham så ønsker Solskjær en sentral midtbanespiller, en kantspiller og en spiss – med Declan Rice, Jadon Sancho og Moussa Dembele som alternativer.

07.10: Bare for å understreke at Jude Bellingham-historiene fra mandag er til å stole på. The Times’ United-journalist, Paul Hirst, skriver det samme i dag, og legger til at unggutten hadde samtaler med både Ed Woodward og Ole Gunnar Solskjær under besøket. Ifølge artikkelen vil den ettertraktede 16-åringen besøke flere klubber før han tar en avgjørelse om fremtiden sin. Én ting som kan bli avgjørende er om kjøpende klubb er villig til å låne Bellingham tilbake til Birmingham hele kommende sesong.

07.00: United skal være villig til å betale 70 millioner pund for å sikre seg Aston Villas Jack Grealish. Det skriver Daily Mirror i en såkalt eksklusiv sak. Det står også at United er villig til å reagere raskt for å få kloa i 24-åringen, som er ventet å debutere for Englands A-landslag i slutten av mars. Grealish tjener 60.000 pund i uka i Villa,men kan muligens få tredobbelt så mye i United. Aston Villa ligger nest sist i Premier League etter 4-0-tapet mot Leicester mandag kveld.

06.55: Jeremy Cross i Daily Star skriver tirsdag at United er klare til å bruke 100 millioner pund på Grealish og Jude Bellingham, som altså besøkte Carrington mandag. Les mer om det besøket her. Den noe upålitelige tabloiden siterer også Sky Germany på at United leder an i kampen om Borussia Mönchengladbachs Denis Zakaria, en 23 år gammel midtbanespiller.

Mandag 9. mars:

20.00: Tahith Chong har skrevet under på en ny kontrakt. Les mer her.

18.30: Goal.com skriver at Ole Gunnar Solskjær har mistet tilliten til Jesse Lingard, noe som betyr at en sommerovergang vekk fra United er trolig.

17.30: Birminghams 16-åring Jude Bellingham er akkurat nå en av de heteste i fotball-Europa. Forrige uke ble det skrevet at han skulle være enig med Borussia Dortmund om sin personlige avtale, men mandag ble foreldrene til Bellingham sett da de forlot Carrington. Det melder The Sun, som også har bildebevis.

Manchester Evening News melder at 16-åringen selv var med på besøket, og at han fikk en rundtur blant annet sammen med Ed Woodward og Matt Judge.

The Telegraph skriver at Sir Alex Ferguson var til stede da unggutten fikk omvisningen med foreldrene.

Det tyder i alle fall på at United fortsatt er en aktuell destinasjon for midtbanespilleren (eller at United var aktuelle i alle fall frem til dagens møte).

09.01: Ole Gunnar Solskjær snakket om behovet for å få inn noen nye spillere på pressekonferansen etter City-seieren. Les hva Solskjær sa her.

08.58: The Sun omtaler en optimisme i United-leiren når det gjelder å få Tahith Chong til å signere en ny kontrakt, og nevner at det er til tross for interesse fra både Inter, Juventus og Barcelona. Så vidt vi kan bedømme, så ser det ut til at de burde ha kreditert denne Daily Telegraph-saken (som vi nevnte i forrige ukes ryktesak) her, for det er stort sett bare informasjon fra den saken.

07.01: Daily Mail skriver at Dean Henderson har sagt til lagkamerater at han kommer til å være tilbake på lån i Sheffield United neste sesong om han ikke blir garantert en plass i Manchester United-førsteelleveren.

Henderson har i mange år vært opptatt av at spillere bør dra ut på lån for å få spilletid, og han er neppe særlig lysten på å være andrekeeper nå som han har vist seg å være en av de beste keeperne i ligaen.

Ryktet virker å være basert på Billy Sharp-uttalelser om at Henderson definitivt ønsker å spille for Manchester United, men at han ønsker å spille for Sheffield United hvis han ikke kan gjøre det. Sharp skal ha uttalt dette etter helgas 1-0-seier mot Norwich, en kamp hvor Henderson var banens beste.

Vi har den siste tida skrevet flere Dean Henderson-relaterte saker, blant annet dette intervjuet med Erik Thorstvedt.