Ryktesaker, uke 12

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 22. mars

15.44: Den spanske sportsavisa Sport skriver søndag at Barcelona er åpne for å selge Antoine Griezmann.

Barcelona ønsker å få inn penger, og Griezmann er et av de potensielle salgsobjektene. Franskmannen har ikke prestert like godt som de håpte etter at han signerte for klubben. Griezmann hadde et vanskelig utgangspunkt siden Barcelona-garderoben ikke mente at de trengte en spillertype som Griezmann, og selv om han har blitt akseptert i spillergruppa etter hvert, så skriver Sport at skeptikerne i garderoben hadde rett.

Barcelona ville nå solgt 29-åringen for 100 millioner euro (92,4 mill. pund i dagens kurs), og avisa spekulerer i at klubber som United, PSG, Chelsea og Arsenal potensielt kan være interessert i å kjøpe Griezmann. Ikke noe konkret om en United-interesse, altså, men Griezmann har blitt linket mye til United før, og vil garantert bli det igjen om han virkelig er på vei ut av dørene i Barcelona.

En annen mulighet (enn et slikt salg) er at Griezmann blir en del av et spillerbytte, mens det også er en mulighet for at han blir værende. Barcelona-sjef Quique Setién ville nemlig fortsatt hatt en rolle for Griezmann, men økonomien (og coronaviruset påvirkning av budsjettet) gjør i alle fall at Griezmann er på markedet.

12.02: Fabrizio Romano (som har et ganske godt rykte) skriver for Calciomercato.com i en eksklusiv sak at Alexis Sánchez og Inter er klare til å si farvel til hverandre. Om ikke det skjer en sensasjonell endring, så kommer chileneren til å returnere til Old Trafford uten at det blir noen permanent overgang av Inter-oppholdet.

Unntaket kan angivelig være om Inter får Sánchez på et nytt lån som en billig løsning.

00.14: Italienske Corriere dello Sport (vi fant ikke originalsaken, men Goal (på italiensk) omtaler CdS-rapporten) skriver om Diego Godíns situasjon i Inter. Han har ikke tilpasset seg Inter spesielt godt, og det virker ikke usannsynlig at han kan forsvinne igjen etter bare én sesong i Milano. Det nevnes to lag som i så fall potensielt kan være mulige destinasjoner for uruguyaneren, nemlig Valencia og Manchester United.

Godín er 34 år, og det vil være noe overraskende om han skulle ende opp i Solskjærs United – selv om han har vært en meget god stopper i en årrekke.

Lørdag 21. mars

12.42: The Sun skriver at en ny avtale kan være på gang for Nemanja Matic etter at hans forlengelsesopsjon nylig skal ha blitt utløst. Det skal være snakk om en toårsforlengelse, og at lønnen stiger til rundt 140 000 pund i uka, hevder avisa.

Saken er ikke skrevet av journalisten som er tettest på United i avisa, men informasjonen om en ytterligere forlengelse stemmer ganske bra med det andre journalister har skrevet tidligere (omtalt av oss her).

09.31: Seriøse The Athletic har skrevet en lang sak om ryktene om Harry Kane, der de blant annet skriver om Uniteds mangel på vilje over tid til å forhandle med Tottenhams Daniel Levy. Her er noe av informasjonen i saken som handler om Kane:

  • Det skal nylig ha vært en henvendelse til United der det ble spurt om mulig interesse for Kane hvis han skulle komme på markedet. Det er ikke klart om spørsmålet ble stilt av noen som genuint spurte på vegne av Kane, men følelsen skal ha vært at det ikke er noen røyk uten ild, og at Kanes klubbfremtid er mer usikker enn tidligere.
  • Kanes navn skal ikke ha vært på lista over sommermål som Ole Gunnar Solskjær og rekrutteringsavdelingen laget i februar, men det handlet mer om potensiell kostnad, for Solskjær ville tatt imot Kane med åpne armer.
  • Noen på Old Trafford tror at Kane vil måtte si tydelig ifra om sitt ønske om å forlate Tottenham, en offentlig uttalelse heller enn å si ifra mer i det skjulte, og det virker lite trolig at vil skje.

Fredag 20. mars

15.52: Thomas Lemars representanter skal ha møtt United den siste uka, ifølge ESPN. Det er den franske journalisten Julien Laurens som hos ESPN melder at den 24 år gamle kantspilleren er av interesse for United.

Lemar føler at han ikke passer inn i Atlético Madrids spillestil, og han ønsker å forlate klubben.

Det er ingenting i artikkelen som tilsier at dette er noe som har kommet særlig langt, og det presiseres også i artikkelen at United kommer til å være i samtaler med en rekke agenter fremover, men at dette kan være noe å følge med på.

10.17: Vi har skrevet litt mer om de siste dagers Paul Pogba-saker i en egen sak her.

09.36: Mer fra Mundo Deportivo: Barcelona kan ha behov for å selge spillere for å få råd til de forsterkningene de ønsker seg, og Coutinho nevnes som kanskje det heteste overgangsobjektet, og Chelsea og Manchester United skal ha kommet med forespørsler om brasilianeren, ifølge den spanske avisa.

Vi ville tatt det hele med en klype salt, siden få av journalistene tett på United har sett ut til å ta påstandene om Coutinho-interesse særlig seriøst.

08.14: Atletico Madrids Saúl Ñíguez har en kontrakt til 2026, og en utkjøpsklausul på 150 millioner euro. Flere Premier League-klubber følger med på Ñíguez’ kontraktsituasjon (ikke enighet om en forbedret kontrakt ennå), og prisen for 25-åringen virker mer overkommelig for hver dag som går for de interesserte klubbene, ifølge Mundo Deportivo.

Situasjonen skal ha endret seg veldig siden kontrakten ble signert. For det første har spilleren blitt enda mer uunnværlig, og for det andre har flere klubber (Manchester City og Manchester United nevnes) blitt interesserte i spillerens tjenester.

Torsdag 19. mars

18.31: I en The Sun-sak nevnes det at Arsenal skal ha innsett at kaptein Pierre-Emerick Aubameyang kommer til å gå inn i sitt siste kontraktsår uten å signere en ny avtale – de tror ikke at det kan bli enighet om en ny kontrakt før det er klart om Arsenal vil være i Europa neste sesong. Siden coronaviruset kan gjøre at det blir en stund til, så kan det potensielt være bare noen måneder igjen av kontrakten når det endelig blir seriøse kontraktssamtaler med 30-åringen.

Hva dette har med United å gjøre? Jo, det nevnes i artikkelen at Barcelona, PSG og Manchester United følger med på situasjonen.

Så kan det jo sies at kilden ikke er den beste, og at det uansett er mange hvis og men her.

17.22: Sergej Milinković-Savić er et navn vi er vant til å lese i denne spalta. I 2018 bodde han nærmest i ryktesaken vår, før det var roligere rundt hans fremtid sist sommer etter at serberen ikke var fullt så dominerende i 2018/19-sesongen som i sesongen før. Også da kom det uansett noen rapporter om at han skulle være nær en United-overgang hvis Paul Pogba forlot United – men det gjorde han jo ikke, og ryktene døde ganske raskt ut.

Denne sesongen har Milinković-Savić vært en viktig brikke i et Lazio-lag som for øyeblikket (om ligaen etter hvert kan settes i gang igjen i Italia) fremstår som Juventus’ hovedutfordrer om ligatittelen. De ligger ett poeng bak Juventus, og åtte poeng foran Inter (Juve og Lazio har spilt én kamp mer enn Alexis Sánchez & co).

Nå skriver italienske Il Messaggero (her gjengitt av Sport Witness) at klubber som i fjor nølte, nå er klare til å ta Milinković-Savić mer seriøst, og Real Madrid, PSG og United nevnes som mulige destinasjoner. Prisen skal ha steget til 120 millioner euro (113,3 mill. pund i dagens kurs).

Sport Witness skriver at det virker usannsynlig at United ender opp med å bruke en slik sum på den 25 år gamle midtbanespilleren om det ikke blir gjennomført et stort salg (mellom linjene: Paul Pogba), og det er vel ikke så vanskelig å være enig i det.

15.10: Ifølge Daily Mail er det flere engelske klubber som skal være lystne på å få kloa i Chris Smalling. 

Ved tidligere intervjuer har 30-åringen sagt at han trives godt i den italienske hovedstaden og ut i fra prestasjonene han har levert tyder det også på at Roma ønsker å beholde stopperen.

Romas problem er den økonomiske konkurransen fra engelske klubber, og ifølge Daily Mail skal altså Arsenal, Leicester, Everton og Tottenham være interessert i å hente Smalling som en permanent overgang.

Det er Simon Jones, som vanligvis er god på United-stoff, som har skrevet saken.

13.25: Anerkjente MEN-journalist Samuel Luckhurst viser til Marca, som har snakket med Paul Pogbas agent Mino Raiola denne uken.

Ifølge Marca har Raiola sagt følgende om situasjonen rundt Pogba: 

– Paul går gjennom en vanskelig tid, men la det være klart – for i England er de veldig følsomme – Pogba konsentrerer seg om å gjøre en flott avslutning på sesongen med Manchester United. Han ønsker å komme inn på laget igjen og gjøre en flott avslutning på sesongen og at United kan nå Champions League.

Lenger ned i saken til Marca sier Raiola også:

Jeg vil definitivt hente inn en flott spiller til Real Madrid, og jeg vil prøve å gjøre det i sommer.

Samme sitat har også Standard-journalist James Robson gjengitt.

08.25: The Sun skriver torsdag formiddag at Manchester United skal være villig til å lytte til bud rundt 100 mill. pund for Paul Pogba. 

Pogbas kontrakt går ut sommeren 2021, men United har mulighet til å forlenge franskmannens kontrakt ut til 2022. Den eventuelle muligheten vil kun benyttes for å holde oppe markedsprisen på 27-åringen, mener samme avis.

Mange stusset over treningsvideoen Pogba la ut på sosiale medier hvor han hadde på seg en Juventus-drakt. Årsaken til draktvalget var ifølge han selv for å vise støtte til sin landsmann Blause Matuidi som har blitt smittet av corona-viruset.

Onsdag 18. mars

19.55: Manchester Evening News skriver at RB Leipzig allerede har funnet potensielle alternativer til Timo Werner i tilfelle han drar i sommer.

Den tyske storscoreren har stadig blitt linket til England, og en overgang til enten Manchester United, Manchester City eller Liverpool virker sannsynlig.

12.15: Det rapporteres på sosiale medier at tyske BILD skal ha skrevet at Jude Bellingham har valgt Dortmund foran United og Bayern, men varsko: Saken sier ingenting om det så vidt vi kan se. «Fake news», altså. Les saken selv hos Bild her.

11.55: Spanske Mundo Deportivo skriver ifølge Sport Witness at United og Citys interesse i Saul Niguez «blir mer mulig å gjennomføre» for hver dag som går. Regnestykket til avisen, som virker noe vilt, er at spilleren, som allerede har kontrakt frem til 2026 (!!), ikke har villet skrive under på en ny kontrakt siden i fjor sommer fordi tilbudet fra Atletico skal være for dårlig. Dermed kan City og United muligens være interessert i å hente ham for 150 millioner euro, som er utkjøpsklausulen.

Dette legger vi ikke mye vekt på, siden 150 millioner vil være enormt mye og fordi Atletico altså uansett har kontroll på spilleren i seks år til. Om noe så høres det ut som om noe en agent kan ha lekket i et forsøk på å få enda en ny kontrakt for Niguez.

08.00: Arsenal håper at Roma ikke kvalifiserer seg til neste sesongs Champions League – slik at de dermed kan sikre seg United-stopper Chris Smalling, som akkurat nå er leid ut til Roma. Det skriver italienske Gazzetta dello Sport.

07.50: For ordens skyld. James Robson i Evening Standard skrev mandag en sak om at United er gale etter å sikre seg Birmingham-unggutt Jude Bellingham, men saken inneholdt egentlig ingenting som ikke andre hadde skrevet om i forkant etter at spilleren altså besøkte Uniteds treningsanlegg for et par uker siden.

LES OGSÅ: Besøkte Carrington, slik vurderes han av egne fans

Tirsdag 17. mars

17.45: Ikke noe nytt, men vi tar med at The Athletics United-journalist Laurie Whitwell i en Q&A (spørsmål og svar med sine lesere) skriver at det er spiss, høyrekant og midtbane United mest ønsker. En ny stopper er også på blokka, men det er bak de tre andre posisjonene på lista.

08.15: Manchester United har blitt linket til Lyons 23 år gamle spiss, Moussa Dembélé. Nå skriver seriøse The Athletic (krever innlogging) at Chelsea skal gjøre det til sin hovedprioritet å signere franskmannen når overgangsvinduet åpner.

08.10: Ifølge spanske Sport skal Manchester United gjøre et ordentlig forsøk på å kjøpe Barcelona-stopper Samuel Umtiti. Det var spekulasjoner rundt 26-åringens fremtid i den spanske storklubben forrige sommer, og det virker som om de kommer til å avta.

Mandag 16. mars

17.24: Metro skriver at Ole Gunnar Solskjær (i likhet med José Mourinho) skal være fan av West Ham-stopper Issa Diop, og at United har fulgt Diop over tid.

Sist sommer skal United ha fått høre at 60 millioner pund var prisen for Diop, og den summen kan bli enda høyere nå, for Arsenal er også interesserte i franskmannen.

Vi ville ikke lagt for mye vekt på dette ryktet – Metro er ikke en særlig pålitelig kilde, og det er heller ikke noen av journalistene i avisa som har ønsket å ha navnet sitt på denne saken.

11.20: Odion Ighalo vil gå med på et betydelig lønnskutt for å gjøre overgangen til United permanent, skriver The Sun.

Ighalo har fått en solid start i United-trøyen med fire mål siden han ankom Old Trafford i januar. Nigerianeren tjener angivelig 240.000 pund i uken i kinesiske Shanghai Shenhua, men skal være villig til å gå med på en halvering av lønnen om overgangen til United blir permanent, skriver avisen.

08.20: Den nederlandske midtbanespilleren Donny van de Beek ble flere ganger linket til Manchester United sist sommer. Likevel er det Real Madrid som har vært klare favoritter til å sikre seg Ajax-spilleren i sommer, først og fremst på grun av en intensjonsavtale som skal være inngått mellom Van de Beek og Real Madrid.

Nederlenderen, som fyller 23 år i midten av april, ville trolig blitt Los Blancos-spiller sist sommer dersom den spanske storklubben hadde lyktes med å få solgt noen av de høyest gasjerte spillerne i stallen.

Nå melder den spanske avisen Marca at Manchester United vil forsøke å kuppe overgangen til Van de Beek, men siden spilleren allerede har en intensjonsavtale med Real Madrid, må klubben frasi seg retten til å benytte den for at United skal lykkes med sin jakt på nederlenderen, skriver Marca.

Marcas opplysninger støttes langt på vei av flere nederlandske medier som også melder at 23-åringen har en intensjonsavtale med Real Madrid.