Var på vei til United

Wigan-keeper Ali Al-Habsi var nær ved å signere for Alex Ferguson. Nå kan sisteskansen fra Oman i stedet gjøre livet surt for United.

Publisert Sist oppdatert

Al-Habsi var på prøvespill i flere engelske klubber på begynnelsen av 2000-tallet, deriblant hos United. Ferguson likte det han så etter at Al-Habsi hadde tilbragt en uke på treningsfeltet til United, men keeperen fra Oman fikk ikke arbeidstillatelse.

I stedet dro Al-Habsi til Lyn og Norge

Det var den tidligere keeperen John Burridge som oppdaget Al-Habsi da sisteskansen var en svært talentfull 18-åring. Burridge som jobbet med Omans landslag, sa til Al-Habsi at han skulle gjøre alt som stod i hans makt for å keeperen til Premier League.

Etter treningsoppholdet i United, tok Burridge et bilde av Al-Habsi på Old Trafford.

– Han sa til meg at dette er for å minne deg på det, Ali. En dag vil du spille her og du vil være en stjerne. Da jeg spilte der for Bolton fikk jeg «man-of-the-match» og John var der og så det. Det var fantastisk, sier Wigan-keeperen til Daily Mail.

Etter tre år i Lyn var det Bolton som til slutt klarte å lokke Al-Habsi over til England. Selv om han gjorde sine saker bra da sjansene bød seg, var finnen Jussi Jaaskelainen førstevalget mellom stengerne.

Al-Habsi gikk derfor på lån til Wigan der han vant Roberto Martinez sin tillit og ble førstekeeper.

Med to solide kamper mot Chelsea og Liverpool bak seg, kan Al-Habsi forvente at det blir enda tøffere mot United på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS