Alexis Sánchez’ lykkearena

Onsdag kveld får Alexis Sánchez etter alt å dømme sin Premier League-debut for United. At kampen skal spilles på Wembley, er neppe noen ulempe for den 29 år gamle chileneren.

Publisert Sist oppdatert

Faktum er nemlig at Uniteds nye angrepsstjerne har et uvanlig godt grep på nasjonalarenaen i Nord-London. I hvert fall har han hatt det til nå.

Det kan vi trygt slås fast siden han, på bare seks opptredener, har notert seg for ikke mindre enn syv mål og én assist.

Les også: Fra Huish Park til Wembley

Ifølge ManUtd.com scoret Sánchez begge målene i sin Wembley-debut da Chile slo England 2-0 i 2013. Deretter gjentok han dobbelsuksessen i FA-cupens semifinale for Arsenal mot Reading i april 2015.

Måneden etter var han igjen på pletten, nå med scoring og assist, da Arsenal sikret seg vinnermedaljer etter 4-0-seier over Aston Villa.

FA-CUPFINALEN 2017: Alexis Sánchez overlister Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

Kun én målløs opptreden

I fjor fulgte Sánchez så opp med med scoring i nok en FA-cupsemifinale, da mot Manchester City som ble beseiret 2-1; og, i likhet med to år tidligere, scoret han også her i finalen. Det gjorde han til og med etter bare 229 sekunder, i en kamp der Arsenal senket London-nabo Chelsea med 2-1.

Faktum er at Alexis Sánchez bare én gang har gått målløs av Wembley-gresset. Det skjedde i 2014, da cupmester Arsenal og ligavinner Manchester City åpnet sesongen med Community Shield. Til gjengjeld vant laget hans hele 3-0.

Måtte Uniteds første chilenske førstelagsspiller fortsette suksessen, først og fremst mot Tottenham, når klubbene for første gang møtes til Premier League-dyst på den berømte nasjonalarenaen i Nord-London.

OBS: Kveldens kamp blåses igang klokken 21. Er du tv-titter kan du selv bevitne hendelsen ved å skru igang apparatet ditt og stille inn på et av følgende valg:
TV2 Sport Premium (N), Viasat Sport Premium (S) eller 6’eren (DK)

Powered by Labrador CMS