VM-BØRSEN: Vår vurdering av United-spillernes innsats i England-Belgia.

Gruppe G, Kaliningrad Stadium

Mål: 0-1 Adnan Januzaj (51.).

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Phil Jones

Minutter: 90.

Verdt å vite: Dette var hans andre sluttspillskamp i VM. Den første endte 0-0 mot Costa Rica for fire år siden.

Vurdering:

Jones vant og tapte noen dueller med Marouane Fellaini, men ellers var 1. omgang helt på det jevne.

Med ball var det stort sett kortpasninger tversover eller tilbake til keeper, men halvveis forsøkte han seg også med noen pasninger gjennom ledd. De første mislyktes, men han traff så med et par av dem.

Han var som vanlig litt vill i duellspillet, men vant noen og tapte noen dueller – dog uten at noen av dem ble avgjørende.

I 2. omgang hadde jeg ingen positive involveringer fra Jones. Det var (igjen) kun kortpasninger tversover eller hjemover – kombinert med et håpløst innlegg over Belgias mål.

Alt i alt – ingen kamp å minnes for Jones.

Fra sosiale medier:

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Marcus Rashford

Helhetsinntrykk: Gjør jobben helt OK, men vi savner råskapen fremfor mål.

Verdt å vite: Dette var Rashfords første VM-start – og andre VM-kamp.

Vurdering:

Det er ikke så mye som skulle til for at Rashford kunne fått en vesentlig bedre karakter.

Mye av det han gjør er nemlig ganske bra.

Nærteknikken ser bra ut. Han er bevegelig, og henter ballen både dypt, på venstre og på høyre. Han har noen gode løp i bakrom (de gangene Belgia ga bort noe bakrom). Han gjør en brukbar førsteforsvarsjobb.

Likevel: det er noe som mangler. Litt av råskapen vi ser fra Rashford sitt beste manglet, og i tillegg manglet det aller viktigste: målet.

Han fikk noen sjanser, noen sjanser han på sitt beste nok ville satt, og er nok den som i størst grad vil føle at han burde ha scoret om det er noen på England som skal føle det.

Han så farligere ut enn Jamie Vardy (Kane hadde nok vært en mer passende makker for vår mann) der fremme, men han ble ingen dominerende figur i denne kampen. Det mest sannsynlige er nok at det er Raheem Sterling som starter nærmest Harry Kane under åttendedelsfinalen mot Colombia.

🇧🇪 Marouane Fellaini

Verdt å vite: Fellaini spilte fast for Belgia i forrige VM, der det ble exit i kvartfinalen mot Argentina.

Vurdering:

Den omdiskuterte belgieren var en av dem som kom best ut av det i torsdagens kamp.

Belgia virket lenge ikke nevneverdig interessert i å vinne, men Fellaini skapte en del av det lille belgierne fikk av sjanser i 1. omgang i sin rolle som fremskutt venstre indreløper.

Etter ti minutter vant han på overbevisende vis en duell i feltet, spilte mot Batshuayi som fikk en tå på ballen og England slapp unna med en klarering på streken.

Etter 27 minutter tok han ned ballen i feltet, og fikk skutt – bare for at skuddet ble blokkert på tre meters hold.

Han tok også en såkalt «professional foul» da England fikk en overgang ved Loftus-Cheek, men slapp gult kort.

I 2. omgang var han mer usynlig.

Jeg noterte ingen positive (eller spesielt negative) involveringer de første 25 minuttene av omgangene, men et par fine raid – og ikke minst – avgjørende redning på fem meter da England kunne utliknet – så sikret det 4eren på terningen.

Dag Langerød har skrevet vurderingene av Jones og Fellaini, mens det var Håkon Aaberge som vurderte Rashfords innsats.