VM-BØRSEN: To scoringer for Romelu Lukaku.

Belgia 3–0 Panama

Gruppe G, Fisht Stadium

Mål: Dries Mertens (47), Romelu Lukaku (69, 75)

🇧🇪 Romelu Lukaku

Helhetsinntrykk: Gjør akkurat det han er satt til å gjøre. Scorer to viktige mål for Belgia.

Verdt å vite: Romelu Lukaku er tidenes mestscorende for Belgias landslag med sine 38 mål.

Vurdering: Ikke sylskarp den første timen, men så dukker han plutselig opp og gjør det få kan bedre enn ham.

På 1-0-scoringen sto han strålende passert, såvidt bak offside-linja. Innlegget fra De Bruyne stupheadet han inn til 2-0 – utan at noen Panama-forsvarere var i nærheten av å slå kraftspissen i duell.

Bare minutter senere viste han at han kan mer enn å knuse motspillere i lufta. På 2-0-målet løp han fra en Panama-spiller, før han mottok ballen like innenfor 16-meteren og chippet den over Jaime Penedo med ett touch.

Det tok bare 40 sekunder før Lukaku brukte sine smarte bevegelser og kom til sin første sjanse, etter innlegg fra Yannick Carrasco. Avslutningen var det likevel lite å skrive hjem om.

Lukaku var med på noen defensive dødballer, men lå stort sett igjen på midtstreken ved returløp. Er åpenbart mannen som er satt til å score Belgias mål dette mesterskapet.

Han var tidvis på hugget innledningsvis, lå og lurte i og rundt boksen, men slet likevel med å komme til sjanser. Mens lagkameratene forsøkte seg selv, eller gikk for andre alternativ, sto Lukaku som regel veiftende med armene inne i 16-meteren uten å motta ballen.

Nære var han likevel å sette 1-0 etter 21 minutter, men United-spissen ble stoppet av en sklitaklende Román Torres som kastet seg inn foran og hindret De Bruynes innlegg fra å nå Lukaku.

Selv om touchet ikke alltid satt like godt, var Lukaku våken og tydelig angrepeslysten. Spilte vegg med Thomas Meunier i andreomgang, men mistet balansen og klumset det til før han mistet ballen i god posisjon.

Med to scoringer er det umulig å ikke komme opp på terningkast fem. Gjør ingen avgjørende feil.