Lingard med sjansesløseri i England-seier

VM-BØRSEN: Vi vurderte Jesse Lingard, Ashley Young og Marcus Rashfords innsats mot Tunisia.

Tunisia – England 1-2

Gruppe G, Volgograd Arena

Mål: Kane (’12, 90), Sassi (’37, str.)

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Jesse Lingard

Helhetsinntrykk: Frisk innledningsvis. Virket smånervøs, men kom til store sjanser.

Verdt å vite: Hele England-troppen er fra hjemlig liga.

Vurdering: Jesse Lingard ville mye, min fikk til lite.

Ble plassert i en fri rolle ute til venstre i en midtbanefemmer. Fikk mye frihet, og vandret stort sett som han ville.

Allerede etter to minutter kom Lingard til en kjempesjanse. Lingard var med laget i angrep, lå og lurte på bakerste stolpe, før han bevegde seg innover i 16-meteren, mottok ballen og avsluttet hardt, langs bakken, midt på mål.

Bare minuttet etter var Lingard farlig frempå igjen. Han kom i avslutningsposisjon fra skrått hold, men la inn til Sterling som bommet på ballen. Ble i tillegg avblåst for en marginal offside.

Etter 23 minutter spilt burde han ha scoret. United-spilleren mottok ballen helt upresset på bakerste stolpen, fikk god, men bommet på ballen, og avsluttet over mål.

Like før pause fikk han nok en gang to sjanser på to minutter. Først sendte han ballen, helt upresset fra 20 meter, ut til corner via en tunisisk rygg. Deretter mottok han ballen i vanskelig posisjon foran nesetuppen på en utrusende Tunisia-målvakt, men avslutningen pirket han centimetrene utenfor mål (se hovedbilde).

Samlet sett spilte Lingard en helt ok kamp. United-spilleren var involvert i mye av det som skjedde, men klarte aldri å score på sjansene eller sentre den avgjørende pasningen.

Fra sosiale medier:

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ashley Young

Helhetsinntrykk: Avgjørende offensive bidrag og ruskete defensivt – høres det kjent ut?

Verdt å vite: Mellom 2013 og 2017 spilte Young fire landskamper for England. Dette var 32-åringens VM-debut.

Vurdering: Litt overraskende var det at Young startet VM-premieren som venstre vingback fremfor Danny Rose, men United-spilleren leverte en godkjent forestilling i sin 35. landskamp.

Young var involvert i to av sjansene England skapte før pause. Først hadde han hjørnesparket på 1-0 som Harry Kane satte i mål etter en hard heading fra John Stones. Kort tid senere serverte han Jesse Lingard med et like godt innlegg slått med høyre, bare for å se klubbkameraten misbruke muligheten fra kort hold.

Med tolv minutter igjen på klokka fikk 32-åringen sjansen til å gjenskape frisparkmålet på Vicarage Road i november, men sendte ballen over muren og tverrliggeren.

Nå ble ikke Young satt på de store prøvene defensivt, men det var tydelig når venstrebacken ikke gjorde jobben sin. Som da Tunisia kom til sin første farlighet etter at Young famlet fram og tilbake i blinde, slik at det engelske forsvaret ble satt under press. Innlegget som endte med straffespark til Tunisia kom også fra Youngs side.

I utgangspunktet bør vingbackrollen i systemet til Gareth Southgate passe Young godt, og vi våger å påstå at 32-åringen vil huskes for de offensive bidragene i 2-1-seieren mot Tunisia.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Marcus Rashford

Helhetsinntrykk: Gjorde et solid innhopp.

Verdt å vite: Fikk sin VM-debut, etter å ha spilt to kamper som innbytter i EM 2016.

Vurdering: Marcus Rashford bidro offensivt for England.

Han gjorde ikke underverk, som mot Island i EM for to år siden, men Rashford hadde definitivt noe å bidra med mandag kveld.

Han skapte ingen gigantiske sjanser, og kom bare til én selv, men United-spissen skaffet noen frispark, slo et par innlegg, og var et uromoment for det tunisiske forsvaret.

Mens Kane var mer inne i 16-meteren, løp Rashford rundt utenfor 16-meteren, helst ute til venstre, og utfordret.

Minutter før slutt fikk han en strålende mulighet til å gjøre 2-1, men han valgte rett og slett å hoppe over innlegget fra Ruben Loftus-Cheek, i håp om at spilleren bak ville oppfatte det og skyte, fra en bedre posisjon. Det hele endte i ingenting.

Rashford fikk bare 26 minutter mot Tunisia – og burde kanskje fått mer. Han var ikke strålende, men bedre enn mange andre på et tafatt England-lag.