Ingen har gjort det siden 1966

Det er veldig få spillere som har vunnet VM mens de har spilt for Manchester United. Nå er det store sjanser for at listen endelig blir lengre.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje er dette året…?

Engelskmennene tenker det. Flere andre land med United-spillere i troppen tenker det. Kanskje blir det VM-gull.

Det er i år svært gode sjanser for at en United-spiller blir verdensmester. Det skjer så lenge det ikke blir Russland, Kroatia eller Uruguay som vinner.

Det har ikke – om vi ser bort fra VM for klubblag, som ikke kan sies å ha helt den samme prestisjen – skjedd siden 1966.

Den gangen var Bobby Charlton, Nobby Stiles og John Connelly i VM-troppen (de to førstnevnte spilte hele finalen), og de er de tre eneste som har vunnet VM samtidig som de har spilt på United.

LES OGSÅ: Marcus Rashford – terningkast 6

Da var det ikke en gang det samme VM-troféet som er på illustrasjonsbildet øverst.

VERDENSMESTERNE NOBBY OG BOBBY: Her er etter Serievinnercuptriumfen for United to år senere.

Noen har vunnet før eller etter

Selv om Charlton, Stiles og Connelly er de eneste som har vunnet VM mens de har vært United-spillere, så er det heldigvis også noen andre Verdensmestere som har spilt for United – de har bare ikke vunnet VM mens de var i United.

De første var for Frankrike i 1998. Fabien Barthez var Frankrikes førstekeeper i det mesterskapet, og ble United-spiller to år senere. Ett år etter det igjen kom også Laurent Blanc til United. Han var også med på VM-triumfen, og kysset panna til Barthez før hver kamp. Som følge av et rødt kort i semifinalen mot Kroatia gikk han dessverre glipp av finalen, men han har uansett vært med på å vinne VM.

Fire år senere vant Brasil VM, og Kleberson imponerte for brasilianerne. Det gjorde han ikke da han året etterpå signerte for United, men han er uansett også en av spillerne som kan smykke seg med å ha vunnet både VM og å ha spilt for United.

I 2010 vant Spania VM – med én tidligere United-spiller på laget, og to kommende United-spillere på laget.

Både Victor Valdés og Juan Mata skulle senere signere for United – de spilte ikke noen spesielt stor rolle i denne turneringen. Det gjorde derimot ex-red Gerard Piqué.

VERDENSMESTER: Juan Mata, her etter målet i EM-finalen to år senere.

I 2014 ble Tyskland verdensmester etter å ha beseiret Argentina i finalen.

Bastian Schweinsteiger var en viktig del av det tyske laget som vant den gangen, og han kom året etterpå til United.

Ron-Robert Zieler var også med i troppen, og ble dermed også verdensmester. Han har aldri spilt for Uniteds A-lag, men har vært en del av ungdomssystemet.

EX-RED: Ron-Robert Zieler med VM-trofeet i 2014.
Powered by Labrador CMS