TIL UNITED? Victor Lindelöf, her i aksjon for Benfica høsten 2016.

VURDERING: Victor Lindelöf

United.no fulgte svensken i det som kanskje var hans siste kamp for Benfica før den mulige overgangen til United.

Publisert Sist oppdatert

BENFICA – RIO AVE 2-0:

Skal man tro rapportene er det bare noen dager som skiller svenske Victor Lindelöf fra en overgang fra Benfica til Manchester United, og onsdag kveld kan han ha spilt sin siste kamp i Portugal.

Han spilte nemlig samtlige 90 minutter da Benfica so Rio Ave 2-0 i den portugisiske ligaen i lagets siste ligakamp før en bitteliten vinterpause for ligaen, slik at de nå leder ligaen fire poeng foran Porto.

La det likevel være sagt med en gang: Dette var en midddelmådig kamp i delvis gåtempo, slik at Lindelöf aldri ble satt på ordentlig prøve i sin rolle som venstre midtstopper. Sånn sett var det egentlig fullstendig umulig å komme med en ordentlig vurdering av ham.

vicl

Likevel – dette sitter vi igjen med:

* Han virket meget komfortabel med ballen. Han brukte både venstre- og høyrebeinet til å levere pasninger, som oftest korte, men så godt som alltid til rett mann. Det tok faktisk 89 minutter før vi så en feilpasning, da han la et fremspill i bakrom hvor det ikke fantes lagkamerater. Det kan være at 100 prosent treffsikkerhet på pasninger på Optas statistikker røk med det fremspillet.

* Angående pasninggspillet så noterte jeg meg også at han aldri virket stresset med ballen i beina.

* David Pritchett i Planetbenfica sa her om dagen til united.no at Lindelöfs løp fremover på banen ble et stadig mer normalt syn i den portugisiske ligaen, men onsdag så vi kun antydning til det to ganger. Begge ganger avanserte han 10-20 meter frem, for så å levere en perfekt pasning til medspiller på løp lenger framme. Deretter trakk han seg tilbake til stopper-plass igjen.

* Han ble nesten aldri satt på ordentlig prøve i løpet av de 90 minuttene, men to ganger ble han tvunget til å gå i taklinger. Begge gangen timet han også da duellene perfekt, slik at motstanderen ble stanset.

* Han ble aldri løpt fra i kampen, selv om motstanderens spiss ofte la seg på «skulderen» hans – klar til å utfordre hvis rett ball kom.

* Det var imidlertid umulig å se noe til den fysiske dimensjonen som mange har nevnt som en styrke. Hodespillet ble han heller aldri utfordret i. Prestasjonen underbygget altså i stedet det med at han fremsto som god med ball i beina, og også hadde en meget behagelig ro i alt han foretok seg. Uansett hvor langt unna nærmeste motstander var. Tryggheten med begge føtter er trolig en årsak til det.

* Han var med offensivt i feltet på alle dødballer, både cornere og frispark, selv om han aldri kom til noen avslutninger i denne kampen.

* Han slapp ikke til Rio Aves spillere til noen sjanser.

victor3

Og ellers:

* Han har draktnummer 14 i Portugal. Pass opp, Jesse Lingard, selv om det skal sies at nummer 2, 13, 26 og 29 er ledige blant topp 30-draktene i United.

* Han har «V.» foran etternavnet sitt på drakta.

* Drakta henger utenpå.

* Det var forresten Mitroglou og Pizzi som scoret Benficas mål i en kamp som altså foregikk mest på midtbanen.

* Selv om det er et lite opphold i ligaspillet, så spiller Benfica en cupkamp i romjula. Så er spørsmålet om svensken er med der, eller hva som skjer videre med United.

Powered by Labrador CMS