Mange av unggutta kan få sjansen på USA-touren

Det ser i alle fall ut som om det blir akutt mangel på offensive spillere til de første kampene.

Publisert Sist oppdatert

Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Jesse Lingard, Paul Pogba, Fred, Marouane Fellaini, Ashley Young, Phil Jones og Victor Lindelöf er alle fortsatt opptatt av VM.

Det betyr sannsynligvis at de går glipp av første del eller hele USA-touren, all den tid spillerne ofte får tre ukers ferie.

Holder Mourinho og United på den «regelen» så vil det bli trøbbel med sesongstart for de som går lengst i VM. VM-finalen spilles søndag 15. juli. Ligastart er fire uker senere. Det betyr, i «verste fall», at de av United-spillerne som måtte nå VM-finalen først returnerer til Manchester etter generalprøven mot Bayern München.

Nemanja Matic var første United-spiller som ble slått ut av VM, og kan kanskje rekke de to første kampene i USA, men sannsynligvis ikke – siden kampen mot Club America spilles nøyaktig tre uker etter at hans Serbia ble slått ut av VM. Mourinho har tidligere vært klar på at midtbaneankeret trenger ferie, så det virker snodig om han enten kutter ferien for å rekke disse kampene – eller kastes rett inn i kamp når han kommer til USA.

Uansett vil nok veldig mange førstelagsspillere mangle til de to første treningskampene, mot Club America natt til 20. juli norsk tid, og San Jose sent 22. juli. Dette er normalt også kamper hvor Mourinho bytter så godt som hele laget i pausen.

Se komplett terminliste her.

Kanskje blir det også et klart svekket United-lag mot AC Milan 26. juli, og det vil sannsynligvis fortsatt mangle spillere til kampene mot Liverpool og Real Madrid.

Mangler offensive alternativer

Men la oss begynne med de som virker sikkert til USA-touren, med mindre det kommer noen kjappe kjøp eller salg.

Keepere: Romero, (Grant), J.Pereira

Forsvar (9): Bailly, Smalling, Shaw, Valencia, Dalot, Darmian, Blind, Tuanzebe, Fosu-Mensah

Midtbane (3): Herrera, McTominay, A.Pereira

Offensive spillere (3): Martial, Sánchez, Mata

Det er samtidig viktig å huske at United som regel reiser med cirka 25 spillere på tour. Forrige sommer var det faktisk hele 27 spillere med til USA.

Keeperplassen er uansett godt besatt, men per dags dato ser det kun ut til at 15 av utespillerne i førstelagstroppen er klare til tourstart, og da har vi allerede inkludert Matteo Darmian og Daley Blind som virker å være på vei bort.

Det viktigste er dog: Det ser ut til å være en klar mangel på offensive spillere.

Det betyr at en rekke reserver eller juniorer fort kan komme med, over hele linja.

Her er noen av dem:

Matthew Olosunde (20), høyreback. United er godt forspent bakover på backplass, men Olosunde er amerikaner, og debuterte akkurat for det amerikanske landslaget. Derfor virker det ikke unaturlig om han blir med til hjemlandet.

Demetri Mitchell (21), venstreback. Kåret til årets reservelagsspiller selv om han brukte andre del av sesongen på utlån hos Hearts i Skottland, der han gjorde sakene sin ganske så bra. Var også med på USA-touren forrige sesong.

Demetri Mitchell.

Angel Gomes (17), midtbane: United virker tynt besatt på midtbanen og fremover i banen, og Gomes har allerede fått to små innhopp under Mourinho. Merkelig om han da ikke skulle komme med nå som flere av unggutta trolig får sjansen – selv om han gjerne skulle ha vokst eller fått på seg noen kilo ekstra med muskler.

Tahith Chong (18), midtbane: Kanskje den mest spennende av U23-spillerne våre forrige sesong, og ble samtidig kåret til beste U18-spiller. Fortsatt uferdig, langt igjen til toppnivå, men har fysikken på sin side og ville vel også vært et naturlig valg om flere unggutter skal med.

James Wilson (22), spiss: Ja, han er jo fortsatt United-spiller, og han har etter hvert mye erfaring fra Championship. Naturlig om han ble med – selv om han dessverre ikke er et alternativ for fremtiden i United.

Mason Greenwood (16), spiss: Veldig, veldig ung, men 16 mål og seks målgivende da United vant U18-ligaen i nord forrige sesong, og ble i mai kåret til turneringens beste spiller da United slo Real Madrid i finalen i ICGT i Nederland. Enormt talent, veldig ung, men ser fysisk ok ut allerede, og kunne han ikke da allerede tas med?

Mason Greenwood

Ethan Hamilton (19), midtbanespiller: Satt på benken borte mot Huddersfield forrige sesong. Hardtarbeidende midtbanespiller med god mentalitet.

Zak Dearnley (19), midtbanespiller: Satt på benken for Mourinho da United slo Crystal Palace i siste ligakamp i 2016/17-sesongen.

OBS: Hamilton og Dearnleys kontrakter utløp 30. juni, men det er ventet at de blir værende.

Ellers har United en del andre talentfull spillere også:

James Garner (17), er midtbanespiller og kaptein på det engelske U17-landslaget, der backen Ethan Laird (16) også spiller, mens offensive Aidan Barlow (18) har tatt store skritt i positiv retning det siste året. Callum Gribbin (19) har også trent regelmessig med førstelaget det siste året, og kan fort bli et kantalternativ.

15 utespillere er i alle fall alt for lite til kampene 20. og 22. juli norsk tid.

Forrige sesong brukte Mourinho henholdsvis 23 og 24 spillere i sine to første treningskamper.

Merk: United-spillerne begynner opptreningen mandag 9. juli.

Powered by Labrador CMS