Unggutta scoret fire, superduoen satte tre av dem – se målene her

Se nederst for kampen fra minutt til minutt og video av målene.

I desember tapte Uniteds U18-lag 3-0 borte mot Everton.

Derfor var nok lørdagens 4-2-seier mot samme motstander veldig deilig.

Den ble ikke noe mindre viktig ved at det er nettopp United og Evertons U18-lag som møtes i prestisjetunge FA Youth Cup i løpet av kort tid. Den kampen skal spilles i løpet av to uker, men har ikke fått en konkret dato.

Til den kampen vil nok laget fort også forsterkes med en U23-spiller som Isak Hansen-Aarøen.

Han var imidlertid ikke nødvendig for å vinne lørdag.

United gikk i strupen på Everton fra start av, det kollektive presset var bra og midtstopper Sonny Aljofree scoret etter en cornerretur på Uniteds aller første sjanse.

malen
FEIRET 1-0: United-gutta etter 1-0-målet lørdag.

Så satte kantspiller Alejandro Garnacho 2-0 etter en herlig forløsende pasning fra Dan Gore, et fantastisk løp og en like bra avslutning.

United burde også ledet mer etter noen store sjanser, og i stedet utliknet Everton dermed med en scoring like før og like etter pause.

Joe Hugill sørget imidlertid for seier.

Først gjorde han 3-2 med en lobb i åpent mål fra midt på Evertons halvdel. Så satte han 4-2 etter en frispark-retur.

Det var flere gode prestasjoner.

Hugill og Garnacho er nevnt lengst framme i banen, men undertegnede likte også måten Kobbie Mainoo styrte kampen fra den dype rollen på midtbanen. Det var også interessant å se gutta i det som vel var en 5-2-3-formasjon, med offensive backer i Marc Jurado og Sam Murray.

– Jeg synes vi spilte veldig bra alle kampens faser, men vi burde scoret flere mål, sa United-manager Travis Binnion etter kampen.

– Så kom Everton tilbake. Gutta var ikke fornøyde ved pause, men det var nok også god læring, la han til.

Neste ligakamp spilles 5. februar, men så skal det altså berammes en FA Youth Cup-kamp mot Everton før det en gang.

Se her for terminliste, alle resultater, kampreferat og mer for U18-laget.

U18: Man. United 4-2 Everton

Premier League U18 north,
Carrington

MÅL: 1-0 Aljofree (Jurado, 7), 2-0 Garnacho (Gore, 21), 2-1 Lawrence (41), 2-2 Okoronkwo (51), 3-2 Hugill (53), 4-2 Hugill (67)

United: Tom Wooster – Marc Jurado, Sonny Aljofree, Rhys Bennett (K), Willy Kambwala, Sam Murray (Logan Pye 63) – Kobbie Mainoo, Dan Gore – Alejandro Garnacho (Sam Mather 73), Joe Hugill, Ethan Ennis (Manni Norkett 63).
Innbyttere: Eric Hanbury, Tyler Fredricson

Vi oppdaterer med de aller viktigste hendelsene.

90+5: Slutt. 4-2-seier. Veldig fortjent kampen sett under ett, med flere gode individuelle prestasjoner og en sterk kollektiv prestasjon. Mainoo hadde også en stor sjanse helt på tampen, men rullet avslutningen utenfor.

86: Fin redning av Wooster. Først slo han ut en høy ball i feltet, så var han raskt klar til å slå returen til corner.

83: Stor United-sjanse: Hugill plukket igjen opp et dårlig Everton-touch i egen 16-meter. La ballen fint til rette for seg selv, alle tenkte vi 5-2, men avslutningen knallhardt utenfor.

78: Jurado ned for telling, knottene fra en Everton-spiller skraper opp beinet hans.

73: Bytte: Garnacho ut og Mather inn for United.

67: 4-2 Hugill. Jurado-frispark fra midt på Evertons halvdel. Everton-keeperen ut i duell med Norkett i feltet, mister ballen, får ikke frispark og returen dunkes inn av Hugill – hans andre for dagen.

63: To United-bytter: Murray og Ennis ut for Norkett og Pye.

61: GULT til Evertons Jagne for en altfor sen takling av Kambwala.

53: 3-2 Hugill. Først en ball i bakrom fra Wooster, mot Ennis. Everton-keeperen er langt ut fra eget ball for å klarere, presses, og gir da ballen fra seg til Hugill midt på Evertons halvdel. United-spissen lobber ballen i åpent mål fra midt på Evertons halvdel.

51: 2-2. Okoronkwo. Kambwala i duell med en Everton-spiller fra midtstreken og ned til egen 16-meter, før han til slutt taper duellen og Everton-spilleren scorer. 2-2, og det er i alle fall ufortjent slik kampen har vært.

46: Ok mulighet. Det åpnet seg opp for Garnacho med en gang, men avslutningen fra 18 meter rett på keeper.

46: 2. omgang er i gang (13.02).

45+3: Pause. 2-1. Fortjent United-ledelse. Startet effektivt, men da de skapte nok sjanser til å score det tredje så ble det i stedet Everton som fikk en redusering. Jeg følte likevel at jeg så en veldig god United-omgang. Jeg koste meg foran TVen, selv om det fortsatt er alt å spille om i 2. omgang. Hugill og Garnacho har vært sentrale i det gode offensive spillet, men det var mange gode prestasjoner de første 45.

45+2: Stor United-sjanse. Nytt, strålende raid fra Garnacho, slapp ballen perfekt til Hugill, som ble taklet i skuddøyeblikket, bare for at Ennis kunne score fra god posisjon. Keeper får slått avslutningen til corner.

42: Sjanse for United. Ennis skrur ballen mot krysset fra 17 meter, men Everton-keeperen slår til corner. På corneren header Aljofree over fra god posisjon.

41: 2-1. Everton finner rom på høyresiden, og en pasning mellom to United-spillere med et tiløhørende glimrende mottak åpner hele Uniteds forsvar. Dermed kan Lawrence, alene mot keeper, sette ballen under debutant Wooster.

40: Hugill finner Ennis ledig ute til høyre. Han skyter hardt langs bakken mot bakre stolpe, men en liten meter på feil side av stolpen.

37: Hugill snapper ny, svak Everton-pasning på egen halvdel. Skuddet fra 20 meter imidlertid rett på keeper.

34: Stor United-sjanse: United med god kontroll nå, og ny sjanse. United rullet opp ut mot venstre. Murray la inn, Garnacho ledig midt foran mål, men på direkten så styrer han ballen over mål i stedet for inn i mål. Virker sjokkert selv over at han ikke scoret der.

30: Enorm United-sjanse. Everton gir fra seg ballen i eget felt med et dårlig touch, Hugill snapper ballen, men da han chipper den forbi keeper så setter han ballen i nettveggen.

21: 2-0 Garnacho. Fantastisk scoring! United spilte seg flott fri sentralt i banen, fant Garnacho rundt midtstreken, med litt rom. Han vendte nydelig og satte fart mot et ryggende Everton-forsvar, Hugill dro med seg en motspillereslik at det åpnet seg enda mer rom og fra 17 meter dunket Garnacho ballen inn i hjørnet.

14: Stor Everton-sjanse. Målscorer Aljofree skal skjerme ballen inn til keeper, men mislykkes, Everton-spilleren runder keeper og skal vel egentlig score, men kommer for skrått og United slipper med skrekken.

7: 1-0 Aljofree. Etter en tett start på kampen så fikk United corner. Den ble slått lavt på første stolpe, sendt ut igjen av feltet av Kambwala til Marc Jurado som slo inn i feltet igjen. Hans pasning gikk forbi alt og alle til Aljofree som stod ledig på bakre stolpe. Han fikk pirket ballen forbi keeper, via keeperens ene hånd og inn i hjørnet. Scoring på kampens første sjanse.