Greenwood og United herjet mot Valencia

Vi kan bare håpe at A-laget tar etter unggutta!

Før tirsdagens UEFA Youth League-oppgjør mot Valencia sto Mason Greenwood med imponerende med ti mål og tre målgivende i alle turneringer.

Ganske grei uttelling på syv kamper. Og bedre skulle det bli mot Valencia.

Manchester Uniteds A-lag kritiseres gjerne for sin manglende angrepsvilje under José Mourino.

Det kan vi trygt konstatere ikke er et problem for Nicky Butts unggutter.

U19: United 4-0 (1-0) Valencia

UEFA Youth League
Leigh Sports Village, 2. okt. 2018

Mål: Bohui (Chong, 28), Greenwood (Laird, 48), Chong (Barlow, 61), Baars (Puigmal, 82)

Anført av alltid kreative Angel Gomes, lynhurtige Tahith Chong, midtbanegenralen Jimmy Garner og målmaskinen Mason Greenwood, ble dette en strålende ettermiddag for Nicky Butts mannskap på Leigh Sports Village.

Valencia viste tidlig at de ikke hadde kommet til Manchester uten grunn, og forsøkte tidlig å få kampen inn i sitt tempo. Det lyktes de bare delvis med, mye takket være et gjennomgående godt og høyt press fra Uniteds unggutter.

Kampen svinget litt frem og tilbake i ganske nøyaktig 28 minutter, da United endelig fikk hull på byllen. Ballen havnet hos Chong på høyrekanten etter en fin oppbygging, og nederlenderen sendte en svært presis ball inn i feltet til Josh Bohui, som på enkleste vis kunne sende United i føringen.

SNAKKES: Tahith Chong viste frem farten sin ved flere anledninger mot Valencia.

Etter det handlet det meste om de rødkledde. Det vil kanskje være en overdrivelse å si at Valencia ga opp, men de første 45 minuttene var en klar indikasjon på hvor poengene ville ende i dette oppgjøret.

Måltyven leverte igjen

Lagene gikk ut i hundre også i andre omgang, og det tok Uniteds store måltyv bare tre minutter å øke Uniteds ledelse ytterligere.

Det er grunn til å tro at Valencias trenerteam hadde advart spillerne om spissen til Manchester United, Mason Greenwood, som har bøttet inn mål denne sesongen. Tre minutter etter hvilen var han på rett sted til rett tid igjen.

Ethan Laird kjørte lekestue på høyresiden til United, og sendte ballen ut til Greenwood som ikke gjorde noen feil fra 16 meter. Keeper én vei, ballen den andre. Iskaldt fra den lovende målmaskinen!

Greenwood var involvert i mye av det som skjedde i Uniteds offensive rekke, og hadde flere gode muligheter til å øke målsnittet sitt ytterligere.

Ikke lenge etter var det Tahith Chongs tur til å sende ballen bak Valencias sisteskanse, også denne gangen på lekkert vis.

FREMTIDEN: Angel Gomes, Mason Greenwood og Joshua Bohui i bakgrunnen.

Et angrep som startet i egne rekker resulterte i at Aidan Barlow fikk ballen i mellomrom – og stikkeren til en fremadstormende Chong var det rett og slett klasse over. Avslutningen sto i stil med pasningen, og 3-0 var et faktum.

Det var for øvrig ikke første gang i løpet av kampen av vi fikk se linken mellom Angel Gomes og Tahith Chong. De to later til å ha en egen evne til å finne hverandre på banen, og forståelsen mellom de to spillerne gir assosiasjoner til Dwight Yorke og Andrew Cole i sine glansdager. Det er liten tvil om at det skjer spennende ting i Uniteds yngre rekker!

I kampens 82. minutt dukket Millen Baars opp like utenfor Valencias sekstenmeter, og hamret inn kampens siste mål. Igjen var målet et direkte resultat av feiende flott angrepsfotball.

Tirsdagens seier mot Valencia betyr at United står med full pott etter to kamper spilt i Gruppe H i UEFA Youth League:

Formatet er slik at det kun er gruppevinneren som er sikret avansement, mens 2. plassen må ut i play-off. Neste motstander for United er Juventus, som også har seks poeng etter to oppgjør.

Manchester United: Matej Kovar, Lee O’Connor, Ethan Laird (Brandon Williams, 75.), Di’Shon Bernard, Luca Ercolani, James Garner, Aidan Barlow (Millen Baars, 70.), Angel Gomes (Dylan Levitt, 75.), Tahith Chong (Arnau Puigmal, 70.), Josh Bohui (Aliou Traoré, 62.), Mason Greenwood.
Uben.innb.: Alex Fojtícek, D’Mani Mellor,