I skyggen av kveldens kamp

Selv om det naturligvis er kveldens møte mellom United og Benficas to førstelag som omfattes med størst interesse, må vi ikke glemme at de to klubbene også er involvert i U19-turneringen UEFA Youth League.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds og Benficas U19-lag utkjempet et durabelig oppgjør i Lisboa for tretten dager siden, en kamp som lenge så ut til å ende med en klar seier til portugiserne. De unge «ørnene» dominerte i lange perioder og opparbeidet seg etter hvert en fortjent og tilsynelatende trygg 2-0-ledelse, men måtte til slutt tåle å se gjestene fra Manchester slå tilbake og sikre det ene poenget i dramatiske overtidsminutter.

I ettermiddag møtes de to mannskapene til returoppgjør, og denne gang, på Sports Village i Leigh, er det United som har hjemmefordelen. Den inkluderer også muligheten til å ta et langt steg mot avansement fra gruppen.

Kan feste grepet…

Syvmålsdramaet mot Basel, oppfølgeren mot CSKA i Moskva og det nevnte uavgjortoppgjøret i Lisboa, har sikret at United i øyeblikket topper Youth League-gruppe A, to poeng foran ettermiddagens gjester. Skulle det bli tre poeng mot dem vil Nicky Butts gutter langt på vei ha sikret seg en plass i trekningsbollen når parsammensetningen til 16.-delsfinalene skal avgjøres i midten av desember.

Gjør han det igjen? Tomålshelten fra Lisboa, JOSH BOHUI, feirer her overtidsscoringen som sikret United det ene poenget.

…men fortsatt er det åpent

Allikevel; det er så absolutt ingen grunn til å ta noe for gitt. Benfica har allerede vist at de ikke er til å spøke med, og samtidig vil også Basel, med tre poeng i hjemmemøtet med til nå poengløse CSKA, blande seg inn i kampen om en av de to posisjonene som til slutt gir avansement. I samme forbindelse kan det også være på sin plass å minne om at United ennå ikke har vært i Sveits.

Tabellsituasjonen før ettermiddagens kamper:

Kilde: UEFA.com

Ingen tv-dekning

Kampen på Leigh Sports Village starter klokken 16.00, men den blir dessverre ikke overført på noen skandinaviske tv- eller nettkanaler.

Powered by Labrador CMS