Manchester United v Chelsea - Premier League 2

Shoretire og Amad – da vant endelig unggutta igjen

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-reservene fikk en vanskelig start mot Chelsea, akkurat som i desember, men heldigvis ble utfallet et helt annet denne gangen.

Chelsea ledet 1-0 da de etter et kvarter fikk keeperen utvist, og det preget naturligvis denne kampen.

To mål av Shola Shoretire like før pause snudde kampen, før Amad Diallo økte til 3-1 på et flott frispark, før Mark Helm scoret Uniteds fjerde og siste. På overtid reduserte Chelsea.

En god dag for United etter tre tap på rad før dette.

Manchester United v Chelsea - Premier League 2
KUNNE JUBLE: United, her er det Mark Helm som jubler etter Uniteds siste mål.

Marerittåpning – og rødt kort

Chelsea var klart best de første minuttene, og det høye presset fungerte, og de tok også en tidlig ledelse, om enn på noe underlig vis. Myles Peart-Harris ble spilt gjennom alene med Nathan Bishop, men så dukket Brandon Williams opp etter et ganske heftig returløp. Han taklet, og var vel muligens på ballen, men ballen trillet forbi Bishop og inn i mål. Målet ble kreditert Peart-Harris.

Etter en slik start, var det lett å tenke tilbake til borteoppgjøret mot Chelsea, der United tapte 1-6 etter to baklengsmål i åpningsminuttene.

Samtidig skjedde det noe i den andre enden av banen som preget kampen enda mer. Chelsea-keeper Lucas Bergström snappet ballen foran Amad Diallo etter at ivorianeren hadde blitt spilt gjennom, men problemet var at Bergström hadde tatt med seg ballen utenfor sekstenmeteren.

Etter lang betenkningstid viste dommeren ut Bergström, og ennå var ikke det første kvarteret omme.

Shoretire x2

Det tok sin tid før målene kom for Uniteds del, for Chelsea forsvarte seg godt.

Like før pause kom målene, og det var Shola Shoretire som slo til med to flotte mål.

På utligningsmålet mottok han ballen i sekstenmeteren, og gjorde en veldig god jobb med å holde Chelsea-forsvarsspillerne unna, før han fant seg rom til å skyte på imponerende vis. Skuddet var godt, og dermed stod det 1-1.

2-1-målet kom (som det første) etter at Shoretire fikk ballen av Charlie McCann, og denne gangen vendte han fint før han satte ballen i mål bak en sjanseløs Ethan Wadey i Chelsea-buret.

Straffebom

United hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen, og den største sjansen kom fra straffemerket da Shola Shoretire ble tildelt et straffespark.

Hannibal Mejbri skulle ta straffesparket, men franskmannens straffespark var ikke særlig godt, og keeper reddet.

Dermed stod det fortsatt 2-1.

Like etterpå ville Chelsea ha straffespark også, men det var en glimrende takling av Brandon Williams, og det dommeren pekte ikke på straffemerket.

Manchester United v Chelsea - Premier League 2
BOMMET PÅ STRAFFE: Hannibal Mejbri (straffebommen var ikke like stygg som dette bildet får det til å se ut som, for bildet er vel tatt etter at keeper reddet).

Amad og Helm scorer nummer tre og fire

Selv om United hadde bommet på straffespark, så betyr ikke det at Neil Woods gutter var ferdigscoret for kvelden.

Først økte Amad Diallo til 3-1 med 20 minutter igjen av ordinær tid, og det målet kom på et flott frispark.

Det frisparket ble skaffet av Mark Helm, og Helm fikk selv æren av å sette inn 4-1 etter et flott United-angrep.

Chelsea reduserte på overtid, men 4-2 var uansett et fint resultat for United, som forflyttet seg flere plasser oppover på tabellen – og blant annet gikk forbi Liverpool. Se tabellen her.

Manchester United v Chelsea - Premier League 2
FRISPARKMÅL: Amad Diallo scoret på frispark.

U23: Manchester United 4–2 (2-1) Chelsea

Leigh Sports Village
Premier League 2

Mål: 0-1 Myles Peart-Harris (6.), 1-1 Shola Shoretire (45.), 2-1 Shoretire (45+5.), 3-1 Amad Diallo (70.), 4-1 Mark Helm (81.), 4-2 Henry Lawrence (90+2.).

Manchester United: Nathan Bishop – Charlie Wellens, Will Fish (C), Reece Devine, Brandon Williams (Álvaro Fernández, 78.) – Charlie McCann, Mark Helm – Amad Diallo, Hannibal Mejbri, Shola Shoretire (Martin Svidersky, 77.) – Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Dillon Hoogewerf, Charlie Savage.

LIVE:

(Her kommer de viktigste oppdateringene fra kampen.)

1: Kampen er i gang på Leigh Sports Village. Amad Diallo er utenfor banen for øyeblikket fordi han måtte ordne opp i en utstyrsfeil.

2: Amad er på banen igjen, men ender opp i en kollisjon med Hannibal Mejbri, og må få behandling! Litt av en start på kampen for ivorianeren. Chelsea med høyt press i starten her.

6: MÅL. Utrolig merkelig mål for Chelsea. Selvmål av Brandon Williams? Eller scoring av Peart-Harris? Williams med voldsomt returløp og sklir inn for å stoppe Peart-Harris’ skudd, men ballen ender opp med å trille inn i mål på merkelig vis. MUTV gir målet til Chelsea-spilleren.

15: RØDT KORT! Amad spilles gjennom i bakrom, men keeper snapper ballen foran ham… utenfor sekstenmeteren. Lucas Bergström utvist.

16: Ethan Wadey inn i Chelsea-buret nå.

17: Amads frispark går dessverre i muren, men uansett bør United ha gode muligheter til å snu kampen nå, selv om Chelsea fortsatt er en god motstander.

22: Begge lag med gule kort i løpet av de siste minuttene, nå til United-kaptein Will Fish.

34: Chelsea forsvarer seg godt med mange mann, men Mark Helm fikk en stor sjanse nå, som keeper så vidt får avverget. Ble avvinket for offside, noe Stewart Gardner og Ben Thornley (MUTV-kommentatorene) ikke er helt enige med linjedommeren i.

45: MÅL! Shola Shoretire med fint mål! Får ballen i feltet av Charlie McCann, og holder unna motspillere, før han klarer å finne rom og skyte ballen i mål. Må behandles etterpå, men bra mål uansett!

45+5.: MÅL! Shoretire igjen! Vender nydelig med ball etter å ha blitt spilt gjennom av McCann igjen, og setter ballen i mål. En må spørre seg om dommeren muligens hadde glemt klokka litt der, men uansett et finfint United-mål.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

48: Amad Diallo får omgangens første sjanse, men keeper får avverget på nærmeste stolpe.

51: Dobbeltsjanse for Brandon Williams, men det første skuddet ble blokkert, og den andre gikk utenfor. Ben Thornley mener at det kanskje burde vært straffespark for Williams.

55: Charlie Wellens får en god mulighet, men dagens høyreback skyter litt utenfor Ethan Wadeys mål.

56: Chelsea med et farlig innlegg, og det så ut til at Chelsea skulle utligne igjen, men så var det vel Wellens (som nettopp altså hadde sjansen til å score) som slo til med en viktig inngripen.

64: Straffe. Shola Shoretire går i bakken, og blir liggende. Ser ut som om Chelsea-spilleren muligens ble presset inn i Shoretire av Anthony Elanga der. Litt heldige med den.

66: STRAFFEBOM! Hannibal Mejbri bommer på straffesparket. Måtte vente lenge der, det hjalp nok ikke. God redning, men heller ingen spesielt god straffe.

67: Chelsea vil ha straffespark, men det så ut som en glimrende takling av Brandon Williams.

70: MÅL! Amad Diallo-frispark! Keeper får en hånd på ballen, men klarer ikke å stoppe den. Mark Helm skaffet frisparket med et flott løp.

76: Shoretire sitter nede etter å ha fått nok en smell. Blir vel fort et bytte nå.

77: BYTTE: Martin Svidersky erstatter tomålsscoreren.

78: BYTTE: Álvaro Fernandez kommer inn for Brandon Williams, som har spilt godt i dag.

80: Gult kort på Hannibal Mejbri.

81: MÅL! Mark Helm scorer Uniteds fjerde. Fint spill av Amad Diallo og Anthony Elanga, og så er det vel innbytter Svidersky som slår inn til Helm som dunker inn 4-1.

87: Stor Chelsea-sjanse, men Nathan Bishop redder.

90+2: MÅL. Chelseas Henry Lawrence kommer seg litt for lett unna Martin Svidersky, og skyter ballen i mål. 4-2.

SLUTT. Manchester United 4-2 Chelsea.

Powered by Labrador CMS