United mot Ghana?

Ingen tyskere har spilt for United, men alle i lørdagens Tyskland-ellever har blitt linket til klubben.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alle aviser, eller enkeltjournalister i ellers gode aviser, en kan stole like mye på. I linken til venstre kan du se redaktør Dag Langerøds sak om hvilke journalister vi i størst grad stoler på.

Hver sommer (ja, egentlig ikke bare da heller) blir United linket til uttallige spillere, og vi ville fått store problemer med å gi alle spilletid om vi så bare hadde endt opp med en tiendedel av spillerne vi blir koblet til. Dette kan illustreres ved å se på dagens tyske førsteellever.

United har aldri hatt en tysk førstelagsspiller, selv om noen har vært nære, men hele Tysklands ellever kunne vært United-spillere om alle rykter både var sanne og ble noe av.

Manuel Neuer: Tysklands burvokter ble linket til United gang på gang da det nærmet seg slutten for Edwin van der Sar. Eksempler her og her.

Jerome Boateng: Senest i slutten av mars ble Boateng koblet til United og Liverpool av upålitelige Daily Express. Faktisk har vi også blitt linket til halvbroren, Kevin Prince-Boateng, som også spiller kampen – for Ghana.

Per Mertesacker: Svære Mertesacker endte til slutt i Arsenal, men før det ble han linket til United, blant annet av Goal.com.

Mats Hummels: Vi trenger ikke å gå langt tilbake i tid akkurat for å finne Mats Hummels-rykter, for de er det mange av nå. Her er en tilfeldig valgt sak, som attpåtil gir deg to andre tyskere på kjøpet.

Germany v Armenia - International Friendly
MATS HUMMELS: Første tysker i United?

Benedikt Höwedes: Schalke-spilleren ble linket til United av talkSPORT i januar 2013. Det gjorde også usedvanlig lite treffsikre Tribal Football bare for noen måneder siden. Og apropos slike sider: Caughtoffside var ute med en artikkel om det allerede i oktober 2012.

Phillip Lahm: Den tyske kapteinen blir nok i Bayern til han gir seg, men allerede i 2008 var United ifølge Daily Telegraph ute etter Lahm. Pris? £8,5 millioner, mente avisen, som ellers mente United kunne få kamp fra Barcelona. Også i 2010 kom det rykter om Lahm, men Bayerns interesse for Park Ji-Sung kunne spolere handelen, skrev Daily Mail. Saken ble underskrevet av «Sportsmail Reporter» heller enn et journalistnavn, så det var tydeligvis ingen i avisen som ville risikere ryktet sitt på den saken.

Sami Khedira: Senest for noen få dager siden skrev Daily Express at United forbereder et bud på Khedira.

Germany v Paraguay - International Friendly
SAMI KHEDIRA: På vei, eller er det en helbom fra Daily Express (igjen)?

Toni Kroos: Om du leser dette så har du sannsynligvis tilgang til Internett, og om du har tilgang til det så har du nok fått med deg ryktene om en Toni Kroos-overgang, selv om det ikke ser ut til å bli noe av det nå. Manchester Evening News-journalisten Neil Leigh var i mai skråsikker på at overgangen ville gå i orden. Nå så den prisen kunstig lav ut, men også mer pålitelige journalister har vært tydelig på at det har vært en Kroos-interesse.

Mario Götze: Nå er ikke akkurat Daily Express noe å stole på, men så er jo heller ikke det poenget med denne artikkelen! Her kan du lese et rykte fra mai om Götze, der både United, Chelsea og Arsenal tydeligvis kan være interesserte i spilleren.

Mesut Özil: Sommeren 2010 var det mange rykter om Mesut Özil, og Ferguson omtaler det i selvbiografien sin om hvordan Rooney ønsket seg Özil til klubben. Nå ble det aldri slik, men du kan lese om Özil-rykter for eksempel her.

Thomas Müller: I linken om Hummels kunne dere også lese om Müller, men han fortjener kanskje en egen link også, siden det har vært litt Müller-snakk også hittil denne sommeren. Men dette illustrerer vel godt hvordan sommeren ofte kan være. 7. juni meldte Daily Mirror at United følte seg trygge på at de ville få Thomas Müller. 11. juni signerte han ny kontrakt med Bayern München.

AKTUELL: Thomas Müller slo gjennom i Bayern München under Louis van Gaal.
THOMAS MÜLLER: Ny kontrakt med Bayern.

Også en rekke spillere utenfor førsteelleveren har blitt koblet til United, men fortsatt har ingen tysker spilt for Manchester United. Markus Neumayr og Ron-Robert Zieler (som for øvrig er i årets VM-tropp) er stadig det nærmeste vi kommer. Vi venter i spenning.

Powered by Labrador CMS