Bastians tyske farvel

Avslutter landslagskarrieren foran halvtomme tribuner i Mönchengladbach.

Publisert Sist oppdatert

Onsdagens vennskapskamp mot Finland på Borussia Park blir Bastian Schweinsteigers 121. og siste opptreden for de regjerende verdensmesterne.

12 år etter debutkampen mot Ungarn i 2004, er det dermed ubønnhørlig slutt på  «Der Fussballmeisters» glitrende landslagskarriere, en karriere som nådde toppen med VM-tittelen i Brasil for to år siden, en prestasjon som sikret United-spilleren evig heltestatus i  hjemlandet.

bs
HØYDEPUNKTET: Bastian Schweinsteiger kysser VM-troféet etter 1-0-seieren over Argentina på Maracanã i Rio de Janeiro i 2014.

Beskjeden interesse

Da kunne han saktens ha ønsket seg større rift om billettene foran kveldens oppgjør. Ifølge en talsmann for det tyske forbundet er nemlig bare 20.000 av de i alt 44.000 tilgjengelige adgangstegnene blitt solgt.

– Jeg gleder meg uansett over hver eneste en som dukker opp, sa hovedpersonen selv på en pressekonferanse tirsdag, og så ut til å mene det.

Hans sjef, Joachim Löw, syntes derimot at det vil være både synd og skam om det ikke blir fulle tribuner til Bastian Schweinsteigers avskjedskamp.

Vi sier oss enig med Löw, og krysser fingrene for at tyske fotballfans kjenner sin besøkelsestid og dukker opp for å hylle sin gamle helt.

Powered by Labrador CMS