– Ingen røde ønsket å være der

AVISREAKSJONER: Pressen er samstemte i at det var klasseforskjell mellom lagene på White Hart Lane.

Publisert Sist oppdatert

Til slutt endte søndagens oppgjør med et tilsynelatende knepent 2-1-nederlag, men realiteten er at United ble knust da Tottenham markerte slutten på 118 års tilhold på ærverdige White Hart Lane.

Her er noe av det pressen skriver etter den ensidige forestillingen i Nord-London:

The Mirror:

JOHN CROSS: Mens Tottenham tok farvel med White Hart Lane med en imponerende seier, gjorde Manchester United sitt beste for å fremstå som pliktskyldige partygjester.

I motsetning til vertene, ser United ut som en blek skygge av sin strålende fortid. José Mourinho stoler på at Europa League vil redde sesongen. Du verden hvor dypt den gamle storheten har sunket.

“As Tottenham head off into a bright future, Manchester United look a pale shadow of their glorious past.”

Tradisjonelt sett har kampene mellom disse to klubbene vært blant de beste i engelsk fotball, men det er vanskelig å minnes et tammere United-lag enn dette. De gjorde svært lite for å ødelegge anledningen, selv om David De Gea, med noen strålende redninger, gjorde sitt for å unngå den totale ydmykelsen.

På en eller annen måte klarte United å komme seg tilbake i kampen da Anthony Martial leverte et lavt innlegg som Wayne Rooney satte i nettmaskene. Dermed ble to milepæler markert:

Dette var Rooneys 253. United-scoring og dermed et fint farvel for en legendarisk fotballspiller som vet at han er på vei ut fra Old Trafford. Men, og enda enda mer talende: Det var Uniteds første bortemål mot en motstander fra Topp 6 under Mourinho. Det tok dem 521 minutter (431 i Premier League).

Spillerbørs: De Gea 7, Bailly 7, Smalling 5, Jones 6, Blind 6, Tuanzebe 5 (Herrera 6), Carrick 6, Rooney 6, Mata 5 (Rashford -), Lingard 5 (Mkhitaryan 6), Martial 7

Manchester Evening News:

STUART MATHIESON: Dette ble ikke bare et farvel til White Hart Lane på en følelsesladd dag i Nord-London, men også et farvel til Manchester Uniteds kamp for en plass i Topp 4.

Jeg skriver «kamp», selv om — for å si det brutalt — Mourinho og hans United-lag for lengst ser ut til å ha stengt ned Premier League. Nå er det offisielt. Det ble en lang, sakte død.

Noen avskjedsforestillinger har et preg av tristesse over seg, og slik følte Spurs-fans det da de stilte opp for å ta farvel med sitt gamle stadion. Alle ønsket å være til stede.

Samtidig føltes Uniteds farvel til Topp 4 som et dødsleie. Ingen i rødt ønsket å være der.

Mourinho har gjort noen spennende kjøp som Eric Bailly og Paul Pogba, og det kommer fortsatt unggutter opp gjennom rekkene i form av Marcus Rashford og Axel Tuanzebe.
Men, når det gjelder gjenoppbygging, ligger United-manageren bak Mauricio Pochettino i Spurs. Argentineren har hatt tre år på seg i Tottenham, mens Mourinho har hatt ett på Old Trafford. Det synes.

Selvfølgelig var ikke dette den samme elleveren som den 24. skal møte Ajax for å skaffe billetter til Champions League. Likevel virker stemningen på Old Trafford i øyeblikket å være så laber at det spørs hvordan Mourinho skal klare å plukke ut det rette laget til kampen i Sverige.

Spillerbørs: De Gea 6, Bailly 6, Smalling 4, Jones 5, Blind 5, Tuanzebe 5 (Herrera 6), Carrick 5, Rooney 3, Mata 5 (Rashford 5), Lingard 3 (Mkhitaryan 5), Martial 6

IAN LADYMAN: Manchester United kan ikke lenger havne blant Topp 4, fortjent nok, for gjennom sesongens ni måneder har de ikke vært riktig gode nok.

Wayne Rooneys trøstemål var Uniteds første på bortebane mot et Topp 5-lag. På den bakgrunn er det umulig å argumentere for at de hører hjemme blant eliten.
Bortsett fra ligamester Chelsea, har Tottenham denne sesongen vært mye bedre enn alle andre, og her var de United overlegne. De burde ha vunnet med mer enn ett mål, og keeper David De Gea var Uniteds beste spiller.

Av de ti utespillerne som Mourinho valgte til denne kampen, ville ikke én av dem  ha hevet motstanderen. Det sier mye om jobben Pochettino har gjort i London og oppgaven som ligger foran Mourinho.

Spillerbørs: De Gea 8 (MOTM), Bailly 6, Smalling 5.5, Jones 6.5, Blind 6, Tuanzebe 6 (Herrera 6), Carrick 6, Lingard 6 (Mkhitaryan 6), Mata 6 (Rashford 6), Rooney 6.5, Martial 6.5

Independent:

MIGUEL DELANEY: En dag å minnes på White Hart Lane, for alle unntatt noen av hovedaktørene: Wayne Rooney, Chris Smalling, José Mourinho og Manchester United.

De så virkelig ut som motvillige gjester på en fest de ikke ønsket å være til stede på. Selvsagt har United nå viktigere ting å tenke på enn å medvirke til andres underholdning, noe Mourinho da også gjorde klinkende klart ved å sende utpå det som i hovedsak var et andrelag. For de fleste av spillernes vedkommende er det nærmest utenkelig at de vil ta del neste ukes Europa League-finale mot Ajax.

De perfekte gjester

Sett fra et Spurs-perspektiv gjorde dette United til de perfekte gjester, fordi Pochettino på en så ydmyk måte ble tillatt å gjøre White Hart Lane til en ekstra egnet arena for fremvisning av sine talenter. I tillegg ble stadionet gitt den avskjedsseieren klubben så inderlig hadde ønsket seg. Realiteten er at United ble knust, selv om de knepne seierssifrene forsøker å fortelle noe annet.

Spillerbørs: De Gea 7, Bailly 7, Smalling 5, Jones 6, Blind 5, Tuanzebe 7, Carrick 6, Lingard 5, Mata 6, Rooney 5, Martial 7

The Sun:

PAUL JIGGINS & JAMIE GORDON: Wayne Rooney reduserte én gang, men Harry Kane og Victor Wanyama sørget for at Spurs kunne sjekke ut i stil.

“Forrige sesong dukket UNITED sent opp til den siste kampen på Upton Park. Her dukket de ikke opp før det gjensto 20 minutter!”

Wanyama åpnet scoringene tidlig i kampen da han uhindret fikk stige til værs og heade inn Ben Davies’ innlegg. Etter pause doblet Kane Spurs’ fortjente ledelse da han flikket inn Christian Eriksens frispark.
Så, 20 minutter før slutt, avsluttet Wayne Rooney fra kort hold da United truet med å stikke hull på  festballongene, men Spurs klarte å holde stand på en følelsesladd dag i Nord-London.

FACTS, STATS, GOALS & LOLS

  • Forrige sesong dukket UNITED sent opp til den siste kampen på Upton Park. Her dukket de ikke opp før det gjensto 20 minutter!
  • Synd for United at Juan Mata ikke er særlig god til å heade. Her misbrukte han en stor sjanse til å utlikne da han headet over fra god posisjon. Toblerone-hode. (Her fikk The Sun åpenbart ikke med seg at Mata ble avvinket for offside; journ.anm.).
Powered by Labrador CMS