– Har ingen svakheter

Portugal-kjenner Tom Kundert om United-aktuelle Victor Lindelöf.

Publisert Sist oppdatert

Ordtaket er klart nok: Ikke selg skinnet før bjørnen er skutt.

Vel, bjørnen er langt i fra skutt i dette tilfellet, men det virker som om den er omringet, ja, kanskje til og med bedøvet.

Det betyr at det som kun så ut som et ganske så vanlig rykte om at United var interessert i Benficas Victor Lindelöf, nå ser ut til å kunne ende med overgang.

Tirsdag spurte vi lederen for nettsiden planetbenfica.co.uk, om hva han mente om Lindelöf som spiller og de pågående ryktene.

Mer stabil enn Jones og Rojo?

“Han er eksepsjonelt god i lufta, bra taktisk, og god uansett hvilken stopper-partner han har ved sin side.”

Tom Kundert

Nå har vi pratet med portugisiske Tom Kundert, en av de engelsktalende journalistene som kjenner portugisisk fotball best. Kundert er ikke Benfica-fan, men han er grunnlegger av nettsiden PortuGOAL. Han følger derfor portugisisk fotball tettere enn de fleste.

Interessert i portugisisk fotball? Følg Tom Kundert på twitter via @portugal1 eller gå direkte til nettsiden portugoal.net.

– Jeg rangerer ham veldig høyt. Han er eksepsjonelt god i lufta, bra taktisk og god uansett hvilken stopper-partner han har ved sin side. Han opptrer også på en rolig og samlet måte, og jeg vil faktisk si at han ikke har noen klare svakheter.

gettyimages-481324118_fotor

Han mener at overgangen virker logisk, også fra Benficas perspektiv.

– Ja, jeg tror det som er blitt skrevet er reelt.

– Lindelöf har i mange måneder ikke villet skrive under på en ny kontrakt med klubben. Samtidig har Benfica nok midtstoppere. De kan altså selge ham uten at det er for ødeleggende for laget. Det er også verdt å merke seg at Benfica, som alle de største portugisiske klubbene, er avhengig av å tjene penger på store spillersalg når de får sjansen til det.

Interessert i portugisisk fotball? Følg Tom Kundert på twitter via @portugal1 eller gå direkte til nettsiden portugoal.net.

Helt i EM-finalen

Den 22 år gamle svensken dro fra Vesterås til Benfica da han var 17 år gammel, men hadde da allerede A-lagsfotball bak seg på nivå 3 i Sverige. Det ble også jubel før avreise til Portugal, siden Vesterås rykket opp til nivå 2, det såkalte Superettan, høsten 2010.

I Portugal sluttet han seg til Benficas junioravdeling i 2012, og han fikk blant annet med seg et ligagull på juniornivå samtidig som han spilte for reservelaget på nivå to i Portugal.

Høsten 2013 debuterte han for førstelaget i en cupkamp, 19 år gammel, men det skulle gå ytterligere to år før han spilte seg til fast plass.

Underveis ble det eventyrlig suksess også på landslagsnivå.

Unggutten kom nemlig ikke med i den svenske U21-troppen til EM-sluttspillet i Tsjekkia, men ble hentet inn da en annen spiller forsvant ut med skade. Den sjansen tok han vare på. Han spilte seg inn på laget med en gang, og var en nøkkelspiller på vei mot et historisk U21-gull for svenskene. Han scoret til og med på det som viste seg å bli det avgjørende straffesparket i finalen, og ble også tatt ut på All Star-laget i turneringen.

Se Lindelöfs straffe 7,50 ut i videoen under.

Det er likevel mindre enn ett år siden han spilte seg til fast plass på Benfica.

Datoen viste 5. februar 2016 da han spilte sin første ligakamp fra start for den portugisiske toppklubben, men etterpå så han seg ikke tilbake. Han fikk 14 ligakamper våren 2016, og var også med da Benfica slo ut Zenit St. Petersburg i 8. delsfinalen av Champions League, før de røk på et knepent 2-3-tap sammenlagt for Bayern München i kvartfinalen.

Våren ble kronet med ligagull og A-landslagsdebut, og i sommer spilte han så fast for svenskene i fotball-EM. Denne høsten har storspillet fortsatt for et Benfica som både leder serien, og gikk videre fra sin Champions League-gruppe.

Den siste måneden har han imidlertid blitt koblet bort fra Benfica, og nå kan det altså se ut som om han blir Manchester Uniteds nye midtstopper.

Powered by Labrador CMS