– Det kan fortsatt være håp for Fosu-Mensah om han bytter posisjon

Lokalavisas Richard Fay foreslår at Fosu-Mensah bør prøve midtbanerollen igjen.

Publisert Sist oppdatert

Timothy Fosu-Mensah var lenge regnet som et kjempetalent, og nederlenderen står faktisk med så mange som 21 kamper for Manchester United.

I tillegg har han tre A-landskamper for Nederland.

De siste årene har han mest blitt satset på som høyreback, og det er lite som tyder på at han er på vei inn i en sesong hvor han vil bli brukt hyppig på Uniteds høyreside i forsvaret, etter to utlån hvor han har slitt med å spille seg inn på lag hvor han nok burde klart å spille seg inn hvis fremtiden hans i United skulle sett lys ut.

Her er vår sesongoppsummering for de utlånte, og Fosu-Mensah var ikke blant dem som fikk ros der.

Med Aaron Wan-Bissaka på vei inn, og Diogo Dalot allerede i klubben, er det jo heller ikke slik at det automatisk kommer til å åpne seg opp en vei inn på laget på høyrebacken de neste årene. At Fosu-Mensah skal bli i klubben, blir ikke regnet som noe selvsagt, og han har ved flere anledninger blitt nevnt som en spiller som kan forsvinne fra United denne sommeren.

Fosu-Mensah har vært regnet som en svært allsidig spiller: han har spilt på begge sidene av forsvaret, i midtforsvaret, og i ulike typer midtbaneroller. Richard Fay i Manchester Evening News skriver i en kommentar at en siste utvei for 21-åringen i United kan være å gå tilbake til midtbaneposisjonen.

– Det kan fortsatt være håp for ham om han kan bytte posisjon.

– Selv om han hovedsaklig har blitt brukt som back, så kom nederlenderen til klubben fra Ajax som en defensiv midtbanespiller – et område United kan tenke seg å styrke. Nemanja Matics gradvise forverring, kombinert med de ujevne prestasjonene til Fred og Andreas Pereira, betyr at det fort kan bli en åpning i en sentral rolle, skriver Fay. 

På yngre United-lag spilte Fosu-Mensah en del gode kamper i nettopp midtbaneposisjonen, men er det grunn nok til å tro og håpe at Fosu-Mensah kan få en ny vår i Manchester United…?

Powered by Labrador CMS