Fem snakkiser før kampen

Dette er aktuelt før midtukekampen mot Crystal Palace.

Publisert Sist oppdatert

Foran hjemmekampen mot Crystal Palace onsdag klokken 21.00 er Manchester United kun fire poeng bak både Manchester City og Arsenal.

Crystal Palace har, som United, en semifinale i FA-cupen kommende helg i bakhodet. Klubben har ni poengs luke ned til nedrykksplassene, og kan med seier på det nærmeste sikre seg en plass i Premier League neste sesong.

Hvilke elleve velger van Gaal til oppgjøret mot Crystal Palace, og vil United endelig greie å opprettholde en seiersrekke? Her er fem spørsmål å diskutere før kampen.

Hvordan blir angrepet?

Memphis erstattet Martial fra start sist, mens Rooney kom inn for Lingard. Det er lite sannsynlig at Martial starter på benken igjen, så at det blir forandringer virker åpenbart, og samtidig kan det være at Van Gaal vil ha lørdagens kamp på Wembley i bakhodet også.

Blir løpskraften til Lingard prioritert? Blir det for mye for Rooney å starte igjen? Får Memphis en ny sjanse? Og blir det en ny kamp fra start for Mata, som har to mål på de siste tre mot Palace?

Rashford virker sikker som spiss, Martial er nok sikker som kant, men ellers? Tja…

juan mata aston villa

Back in business?

matteo darmian city
HVILT: Matteo Darmian så hele helgens oppgjør mot Aston Villa fra benken.

Timothy Fosu-Mensah spiller helst stopper eller på midtbanen, men akkurat nå er det på backplass han har størst sjanse til å spille. Han kom først inn mot slutten mot Villa, men kanskje er han tilbake mot Palace?

Spørsmålet da er egentlig hvilken side det i så fall blir på. På høyrebacken startet Valencia sist, og både Darmian og Fosu-Mensah ønsker seg nok gjerne den plassen til onsdagen, selv om Valencia hadde en fin målgivende pasning til vinnermålet. På venstreback har ikke Marcos Rojo imponert så voldsomt etter at han kom tilbake fra skade, så kanskje har Fosu-Mensah vel så stor sjanse på denne siden?

Blir det flere straffespark?

I fire av de seks siste kampene mot Crystal Palace har vi scoret på straffespark. Kiko Macheda, Robin van Persie x2 og Juan Mata har scoret på disse straffesparkene. Sistnevnte scoret vinnermålet sist vi fikk besøk av Palace.

Den solide hjemmestatistikken – og god statistikk generelt

United har ikke tapt mot Crystal Palace ennå etter at de sikret opprykket til Premier League i 2013, som ett av fire lag (Bournemouth, Fulham og Arsenal er de tre andre). Lag som Chelsea, Liverpool, City og Tottenham har altså alle tapt, mens United har vunnet fire og spilt uavgjort ved én anledning (0-0-kampen tidligere denne sesongen).

På de fem kampene mot Palace har vi sluppet inn bare ett mål.

Om vi ser lenger tilbake: På de siste ti hjemmekampene mot Palace har vi bare sluppet inn mål i to av kampene, og ni av disse ti kampene (ligacupkampen i 2011 er unntaket) har endt med United-seier. United har faktisk aldri tapt mot Palace i Premier League-sammenheng.

Enda en statistikk som kan brytes, vil pessimistene si, mens optimismene nok ser for seg en fin rekke som kan bli enda finere.

Hvem bekler den sentrale midtbanen?

Louis van Gaal kunne avsløre på pressekonferansen tirsdag at Ander Herrera er tilbake fra skade. Samtidig kunne han også komme med en annen gledelig nyhet: Det har ikke kommet noen nye skader siden oppgjøret mot Aston Villa.

GettyImages-520918096
SKADEFRI: Ander Herrera er klar til dyst igjen etter å ha pådratt seg en skade i FA-cup-oppgjøret mot West Ham.

Dermed har nederlenderen mange muligheter å velge mellom i midtbaneleddet. Mot Aston Villa valgte han å starte med Fellaini og Schneiderlin, i en kamp der United knapt kan sies å ha imponert nevneverdig. Betyr det at det blir endringer onsdag?

Herrera er et mer offensivt alternativ enn disse to, men vil sannsynligvis ha behov for en mer defensivt orientert spiller ved siden av seg. Ettersom han nettopp er tilbake fra skade er det også mulig at han starter på benken.

Michael Carrick ble hvilt mot Aston Villa, og er sannsynligvis frisk og rask tilog er en spiller som kan åpne et sannsynligvis kompakt Palace-forsvar.

Fellaini leverte en svært god kamp i en mer offensiv rolle mot West Ham, da United spilte 4-3-3. Med Rooney tilbake vil sannsynligvis Fellaini ha en mer defensiv rolle dersom han starter, og van Gaal har som regel spilt 4-2-3-1 når Rooney har vært involvert.

Så Carrick? Herrera? Fellaini? Schneiderlin? Eller kanskje til og med Rooney?

Hva tenker du om kampen? Skriv din mening i kommentarfeltet.

 

 

Powered by Labrador CMS