Røyk ut i kvarten – igjen!

Det vil seg fortsatt ikke for Uniteds representanter i Supportercupen.

Publisert Sist oppdatert

Førstelaget ledet 2-0 mot Arsenal på kunstgressanlegget på Snarøya lørdag, men rotet bort ledelsen i sluttminuttene og røyk til slutt ut på straffer da Øyvind Myklebust (bildet), som fjerde straffetaker, skjøt stolpe ut. Surt for Myklebust og surt for United, men kampen burde aldri blitt avgjort på straffer.

United ledet nemlig med to mål inntil det gjensto fire minutter, og som om ikke det var nok utlignet Arsenal på overtid. Uniteds Rune Dahl lå på det tidspunktet skadet på sidelinjen. Ingen med United-øyne skjønte hvorfor dommeren ikke blåste i den situasjonen, og spillerne ble derfor noe ukonsentrerte. Det viste seg å koste dyrt, for begge Arsenals scoringer kom etter klabb og babb i United-forsvaret. Dermed; over og ut i kvarten igjen. Det er nå fem lange år siden Manchester Uniteds supportere sist spilte semifinale i Supportercupen, en turnering som i helgen feirer sitt 20-årsjubileum.

Suverene i gruppespillet

Uniteds førstelag gikk videre til sluttspillet med flest scorede mål av samtlige. Leeds (8-0), Cheltenham (2-0)og Ipswich (9-2) ble beseiret på de tre kampene, og fjorårsvinner Tottenham fikk seg en leksjon i åttedelsfinalen da United vant 3-0. Laget spilte fotball i god, gammel United-ånd og det var liten tvil om at de tekniske United-spillerne kom mer til sin rett på kunstgresset på Snarøya, enn hva som har vært tilfellet på grusen på Voldsløkka.

Selvtillitten var derfor stor da Arsenal sto på den andre halvdelen på sjuerbanen i kvartfinalen. Rune Dahl ga United ledelsen på straffe ganske tidlig i kampen, og Alsing Selnes økte ledelsen noe senere med et angrep Arsenal ble totalt utspilt av.

Men så skjedde altså det som vi dessverre har blitt vant til i Supportercupen, og som var tilfellet også i fjor. United slapp motstanderen inn i kampen og tapte på straffer. ”Never say die”-holdningen til de virkelige heltene i Manchester har foreløpig til gode å gjøre seg gjeldende når deres egne tilhengere selv skal i aksjon.

1/8-finale for 2.-laget

PS! United 2 spilte seg også videre fra gruppespillet, men røyk dessverre ut for Scarborough i åttedelsfinalen. Laget begynte å forberede seg på straffekonkurranse da de slapp inn et mål helt på tampen.

Les et fyldigere referat fra begge lags kamper, samt intervju med noen av spillerne i neste utgave av United-Supporteren som kommer i løpet av sommeren.

Powered by Labrador CMS