Røk ut i kvartfinalen

OPPDATERT 7/6 Keeper Fykse fortviler på Voldsløkka.

Publisert Sist oppdatert

Det gjør han etter å ha sett både United 1 og 2 ryke ut i kvartfinalen i årets Supportercup, som lørdag ble avholdt på Voldsløkka Grusbaner i Oslo.

Begge Uniteds representanter – ikke minst førstelaget, hadde imponert stort i de innledende rundene, og var – i hvert fall i egne øyne – favoritter til å utkjempe finalen mot hverandre. Men slik skulle det altså ikke gå. Mistenkelig nok røk de begge ut i kvartfinalen, noe som medførte at alle de involverte rakk frem til nærmeste tv-apparat i tide til å få med seg avspark mellom Makedonia og Norge!

Målforskjell på 25-0!

Men for å ta det hele fra begynnelsen av: Førstelaget varmet opp ved å innlede gruppespillet med 4-0-seier over Leeds 2, før det fortsatte med 9-0 over Chelsea 2 og avsluttet med småpene 8-0 over West Ham. Plassen i 1/8-finalen var udiskutabel.

Keeper Erling Ola Fykse, som til daglig jobber for Den røde sak ved Supporterklubbens kontor i Bergen, hadde før avreise til hovedstaden mottatt råd og vink fra sine kyndige kolleger ved institusjonen i Strandgaten. Det ga altså resultater i form av null baklengs!

Dessverre var det ingen av oss som hadde forutsett at samme mann noen gang ville få sjansen fra straffemerket. Da det likevel skjedde i kampen mot Chelsea, gikk det derfor som det måtte gå. Fykse tok tilløp, og skjøt nok så hardt han kunne, men det løse skuddet ble enkelt tatt hånd om av rubelklubbens sisteskanse.

Suksessen fortsetter…

Exeter 2 var motstander idet turneringen gikk til ren utslagskonkurranse, men heller ikke sørkystklubben hadde noe å stille opp med mot Manchester Uniteds førstelag. 4-0 sto det da dommeren blåste av oppgjøret, og dermed var det klart for kvartfinale.

…før det hele brått stanser opp

Fykse & co. gikk med rette optimistisk til verks i dagens femte kamp, mot Queens Park Rangers. At dette også skulle bli dagens siste var det neppe noen som kunne tenke seg. Men slik ble det. Oppgjøret gikk til straffekonkurranse, hvor rødtrøyene til slutt måtte bite i grusen. Riktignok fintet Øyvind Myklebust elegant ut QPR-keeperen og sendte ballen mot motsatt hjørne, men da stolpen plutselig tok et skritt til høyre, var den samme Myklebust maktesløs. Dermed var Supportercupen 2009 over for United 1.

Uniteds førstelag:

Lovende takter også fra United 2

Uniteds andrelag fikk i likhet med førstelaget en god start på turneringen. 4-0 over West Bromwich var overbevisende nok, men kan nok ha bidratt til at guarden ble senket foran kamp nummer to. Der ble det nemlig meget overraskende 0-1 mot Celtic, etter et høyst unødvendig baklengsmål 15 sure sekunder før slutt! Den kalddusjen innebar i klartekst at Manchester City 2 måtte til pers i gruppespillets avslutnings- kamp. Hvis ikke, ville det være takk og farvel til Voldsløkka for denne gang.

Men det var ingen grunn til å frykte en slik skjebne. Den lyseblå naboen var (naturlig nok) ingen målestokk, og United surfet greit inn til en klar 3-0-seier – blant annet takket være Stian Filtvedt, som på bildet til høyre skremmer vannet av City-forsvaret.

Over og ut…

I 1/8-finalen ble Crystal Palace satt på plass med respektable 4-1, et resultat som paret rødtrøyene med Blackburn Rovers i kvartfinalen. Det skulle dessverre vise seg å bli Uniteds endelikt i denne turneringen. Resultatet ble nøyaktig som i 1/8-finalen, bare med den forskjell at nå var det motstanderne som gikk seirende ut av oppgjøret.

Uniteds andrelag:

P.S.

Det ble Tottenham Hotspur som gikk seirende ut av årets Supportercup, etter 2-1-seier over Blackburn i finalen, mens Queens Park Rangers la beslag på tredjeplassen.

United.no gratulerer!

Powered by Labrador CMS