Caleb Francis spiller i United-drakta

FANTORSDAG: – Men rykket er nok ikke det samme som før, sier fotballprofilen før lørdagens Supportercup.

Publisert Sist oppdatert

Nederst kan du se Uniteds lag dette året, og hvordan du kan være tilskuer på kampene.

Uniteds skandinaviske Supporterklubb har aldri nådd finalen i Supportercupen.

I år er håpet, igjen, at omsider skal det skje.

Denne gangen har de også fått med seg den tidligere norske toppspilleren, Caleb Francis, på laget.

– Touchen sitter nok, men rykket er nok ikke det samme som det en gang var, sier Francis til united.no.

Vil ha trofeet de store ikke fikk

Nå jobber Francis som lærer i Larvik samtidig som han også jobber en del for Vestfold Fotballkrets, men på 80- og 90-tallet var han en kjent profil innen norsk toppfotball. Han spilte åtte sesonger for Kongsvinger, og scoret over 20 mål på toppnivå i Norge på slutten av 80- og starten av 90-tallet. Så scoret han hele 60 mål på 118 kamper for Bryne mellom 1996 og 1999.

Nå håper 44-åringen at han kan bidra til at Supporterklubben endelig kan hente trofeet.

– Når de store gutta ikke vant serien i år, så får vi supportere i alle fall sørge for at det er noen av oss som kan løfte et trofé denne sesongen, sier han.

– Alle holdt med Liverpool eller Leeds

Francis ble United-fan på slutten av 70-tallet da broren hans holdt med Tottenham, og de andre i gata stort sett likte Liverpool eller Leeds.

Den gangen var United i utfordrerposisjon.

Det falt Francis for.

– Jeg husker jeg begynte å se Gordon Hill og de andre gutta på tippekampen. Samtidig som de hersens Liverpool-supporterne i gata bare yppet mer og mer ble jeg bare mer og mer innbitt United-fan.

– Så ble jeg faktisk litt mindre opptatt av United da Solskjær gikk dit. Det ble på en måte litt mindre myteomspunnet. Samtidig, i ettertid, når man så hva han fikk til i United, så ble jeg egentlig enda mer interessert igjen. Da så man jo veldig lett at han hadde gått dit fordi han var en eksepsjonell fotballspiller. Det var ikke United som hadde blitt dårligere.

– Trofeet er viktigst

Francis har fått med seg flere store United-øyeblikk ringside på Old Trafford de siste årene. Han fikk blant annet med seg den herlige 4-3-seieren over Manchester City, da Michael Owen avgjorde mange minutter på overtid. Tidligere i denne sesongen fikk han så med seg 3-1-seieren mot Chelsea – da Fernando Torres blant annet bommet på helt åpent mål på tampen.

Så er spørsmålet om Francis selv har goalgetter-taktene intakt fra sin egen karriere?

– Jeg forsøker å holde meg i form, og har vært med i en gjeng som spiller for 2. laget til Larvik/Turn i 7. divisjon. Men det har vært lite de siste par månedene.

– Styrken min som spiller var at jeg kunne spille på samtlige plasser, og jeg spilte faktisk på alle plasser unntatt keeperplassen i eliteserien. Jeg hadde faktisk en hemmelig drøm om å få avslutte mellom stengene en gang, men det skjedde ikke.

– Så får vi se hvor treneren vil at jeg skal spille. Vi United-spillere er jo lojale til treneren, men helt ærlig – jeg synes vel nesten at det er artigere å slå den avgjørende sistepasningen enn å score selv – så kanskje blir det Paul Scholes-rollen – mens de andre løper opp og ned rundt meg?

– Det viktigste er uansett at vi står igjen med trofeet etter finalen klokka 18. Det hadde vært artig.

Lysten på å se på Uniteds innsats i Supportercupen? Turneringen spilles på Snarøya lørdag 2. juni.

United 1 møter Newcastle, Stoke og Celtic 2 i gruppespillet, og første kamp spilles 09.50

United 2 møter Nottingham Forest, Tottenham 2 og QPR 1, og spiller sin første kamp klokka 10.15.

Lagene:

United 1: Erling O. Fykse (keeper), Markus H. Løken (k), Stian Johansen, Vidar Hille, Ingmar Sægrov, Stig T. Aarsheim, Kjetil Myklebust, Vidar Apalset, Torgeir Apalset, Geir Hool Egge, Jostein Jernslett, Alsing Selnes, Caleb Francis og Morten Breivik.

United 2: Christian Westheim (k), Henrik M. Sandvik (k), Andreas Carlos Vabekk, Rune Dahl, Pål Sønsteby, Jim R. Kvello, Henning Paulsen, Rune Jensen, Christian Moe, Martin Wien, Frederick Falch, Kim D. Rønsen, Martin B. Pedersen og Mats P. Hansen.

Powered by Labrador CMS