Et flerkulturelt samfunn

Elleve spillere – like mange nasjonaliteter. Det er statusen på spillerne som startet mot Stoke.

Publisert Sist oppdatert

Tomasz Kuszczak er polakk. Forsvarsfireren bestod av franske Patrice Evra, Nemanja Vidic fra Serbia, Chris Smalling, som var eneste engelskmann i startoppstillingen, og brasilianske Rafael.

På midtbanen startet walisiske Ryan Giggs, den sentrale duoen Darren Fletcher (Skottland) og Darron Gibson (Irland), samt Nani fra Portugal. På topp var det den bulgarskmeksikanske duoen Dimitar Berbatov og Javier Hernandez som startet.

Det er imidlertid ikke første gang United stiller med elleve ulike nasjonaliteter til start. Mot Manchester City i mai 2009 gjorde de det samme – men kun seks av spillerne har spilt samme kamper. Da stilte United for øvrig uten engelskmenn.

Riktignok kom to engelskmenn (navnebrødrene Michael Carrick og Owen) innpå etter hvert, men en slik startellever ville vært helt utenkelig for bare 20 år siden. Og United har flere nasjonaliteter å by på.

Ji Sung Park ville for eksempel kanskje ha spilt, men sør-koreaneren deltar i Asia-mesterskapet. Førstekeeperen Edwin van der Sar er fra Nederland, men stod over grunnet influensa. Langtidsskadde Antonio Valencia er ecuadorianer, utlånsaktuelle Kiko Macheda italiener.

I tillegg er Uniteds nyervervelse mellom stengene, Anders Lindegaard, naturligvis dansk, og man kan også slenge på Ritchie de Laet fra Belgia, selv om ingen av de har førstelagskamper for Man United hittil denne sesongen.

Totalt har 31 spillere fått en obligatorisk kamp denne sesongen. England er naturligvis best representert med elleve spillere, den neste nasjonen på lista er Brasil, som har tre representanter. Frankrike, Portugal, Irland har to spillere hver.

Powered by Labrador CMS