Herbert ROTHWELL

Forsvarer
Født: 1880, i Manchester
Nasjonalitet: Engelsk
Høyde: —
Fra: Glossop, okt. 1902
Debut: Div. 2, 25. okt. 1902, Arsenal (b) 1-0
Siste kamp: Div. 2, 20. apr. 1903; Birmingham (b) 1-2
Til: Manchester City, des. 1903

Herbert Rothwell fikk en kort United-karriere etter overgangen fra naboklubben Glossop i oktober 1902. Det til tross for at han umiddelbart klarte å spille seg til fast backplass i manager James Wests lag. 

Da sesongen var over, og United hentet Dundee-backen Bob Bonthron til Bank Street, endret imidlertid fotballivet seg drastisk for den unge forsvarsspilleren. Han visste det ikke da, men det skulle snart vise seg at han allerede hadde spilt sin siste United-kamp.

Mistet plassen

Den nyanskaffede skotten tok nemlig over høyrebackplassen like fra sesongstarten, og holdt Rothwell ute av laget. Heller ikke managerskiftet fra West til Ernest Mangnall, etter bare fem ligarunder hjalp, for også den nye sjefen hadde en forkjærlighet for Bonthron.

Herbert Rothwell, som forble amatørspiller gjennom hele sin fotballkarriere, innså at han ikke hadde noen fremtid på Bank Street. Dermed tømte han garderobeskapet sitt og dro til byrival City i håp om spilletid. Det ble det ikke. Rothwell fikk ikke en eneste ligaopptreden for de lyseblå.

Herbert Rothwell var bror av tidligere Newton Heath-angriper Charlie Rothwell.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1902/03 28-0-0 22-0-0 6-0-0
Tilbake til spilleroversikten