Ethan LAIRD

Forsvarer
Draktnummer: 41
Fullt navn: Ethan Benjamin Laird
Født: 5. aug. 2001, i Basingstoke
Nasjonalitet: England
Høyde: 177 cm
United-akademiet: 1. juli 2017
Kontrakt:
Debut: EL, 28. nov. 2019; Astana (b) 1-2
Landskamper/mål: England U17

Lynrask backtype som liker å storme fremover i angrep.

Ethan Laird har vært i United-systemet siden han var ni år gammel og bare en neve stor. Siden den gang har han gått gradene innad i klubben.

Han utmerket seg tidlig som en spiller å følge med på, og ble i 2017 tatt opp på klubbens akademi. Her fortsatte han fremgangene på U18-laget, og fikk — til tross for at han var sitt akademikulls yngste deltaker, også prøve seg i U23-sammenheng.

Dessverre skulle skader etter hvert sinke den fysisk sterke backens utvikling, men under det påtvungne fraværet jobbet han hele tiden hardt for en snarest mulig retur til fotballbanen.

Høsten 2019 var den offensive backen tilbake for fullt. U18-laget, hvor Laird hadde gjort et så solid inntrykk, lå nå bak ham, og høyresiden på U23 var blitt hans nye lekegrind.

Førstelagsdebut

Selv manager Ole Gunnar Solskjær hadde holdt et godt øye med det unge talentet, og i november 2019 fikk sjefen muligheten til å innlemme Laird i Europa League-troppen til bortemøtet med kasakhstanske Astana. Ja, Laird ble ikke bare innlemmet i troppen; han fikk sin første kamp for Uniteds førstelag, og takket for debutsjansen ved å stå frem som en av banens beste spillere.

Tilbake til spilleroversikten


Tilbake til forsiden