Bill BEHAN

Keeper

IMG_5987

Fullt navn: William Behan
Født: 8. aug. 1911, i Dublin
Nasjonalitet: Irland
Fra: Shelbourne, sep. 1933
Debut: Div. 2, 3. mars 1934, mot Bury (h) 2-1
Siste kamp: Div. 2, 3. mars 1934, mot Bury (h) 2-1
Til: Shelbourne, juli 1934
Død: 12. nov. 1991, i Dublin, 80 år gammel

Bedre som speider enn som burvokter

Irske Billy Behan tilbrakte bare én sesong i England, og den tilbrakte han på Old Trafford. Der fikk han bare vist frem sine kunster mellom stengene en eneste gang før han brøt opp og dro tilbake over Irskesjøen.

Behan innså sine begrensninger som burvokter, så grunnen til returen var åpenbar. Han anså det umulig å ta opp kampen med den tidligere engelske landslagskeeperen Jack Hacking. Hacing hadde ankommet United omtrent samtidig med at Behan debuterte i ligamøtet med Bury, våren 1934.

Men Billy Behan kuttet ikke på noen måte sine bånd til Old Trafford. Tvert imot, han bestemte seg for å tjene Manchester United på en måte som ville passe både ham selv og klubben på en enda bedre måte enn tidligere.
Dermed innledet partene et samarbeide som skulle vare i mer enn 50 år, med Bill Behan som klubbens sjefspeider i den irske republikken.

Irsk talentfabrikant

Med tiden skulle arbeidet hans føre til prøvespill for en rekke irske talenter. De beste av dem, spillere som Liam Whelan, Johnny Giles, Tony Dunne, Gerry Daly, Kevin Moran og Paul McGrath, etterlot alle inntrykk som førte til profesjonelle kontrakter og senere store karrierer.

Bill Behan holdt det gående i speiderjobben helt frem til 1987, året da han fylte 76 år. Da fant den aldrende iren ut at tiden var inne til å pensjonere seg.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1933/341-0-01-0-0

Powered by Labrador CMS