Klarer U-lagene å følge opp?

Både U18 og U23 overbeviste med seire sist, og fredag kveld håper de begge å fortsette den gode trenden.

Publisert Sist oppdatert

Genialt nok er både U18-lagets hjemmekamp mot Stoke og U23s bortemøte med Southampton satt opp til samme tid, klokken 20.00. Dermed slås det altså to fluer i én smekk, med tv/app-overføring kun fra sydkysten.

Begge Uniteds U-lag gikk altså seirende ut av sist ukes møter mot henholdsvis Aston Villa [U23] og Liverpool [U18]. Og som om ikke det var nok, lød sluttresultatet 3-1 både på Leigh Sports Village og Liverpool Academy i Kirby.

U18-lagets seier over erkerivalene smakte særdeles godt, ikke minst fordi Liverpool hadde åpnet sesongen så forrykende med en knusende 6-1-seier over Sunderland uken før. Eneste minus i protokollen fra et United-synspunkt var utvisningen av Brandon Williams i kampens sluttfase.

Revansjesugne pottemakere

Så får vi se i kveld om de unge United-spillerne klarer å følge opp når laget i kveld får besøk fra Stoke.

Pottemakerlærlingene, som vant åpningskampen sin med 3-2 over Blackburn, kommer nå direkte fra et sviende 0-2-nederlag i møte med Middlesbrough. Det er derfor god grunn til å tro at de kommer til Manchester med håp om å revansjere både dette og fjorårets to nederlag mot kveldens motstander.

Det tilsvarende møtet for 364 dager siden endte med en knepen 2-1-seier til Kieran McKennas gutter, som deretter slo til med overbevisende 4-2 i bortemøtet den 20. januar.

Så når Stoke stiller til dyst på The Cliff klokken 20, har de litt av hvert å spille for, selv om Mason Greenwood & co. nok må finne seg i å stille som favoritter.

Det er ingen grunn til å vente seg omfattende, om noen, endringer fra laget som slo Liverpool sist. Det betyr disse [eller noenlunde] spillerne fra start:

Alex Fojtícek – Arnau Puigmal, Ethan Laird, Di’Shon Bernard, Brandon Williams (C) – Jimmy Garner, Aliou Traoré – Anthony Elanga, Dylan Levitt, Largie Ramazani – Mason Greenwood.
Innbyttere: Jacob Carney, Ben Hockenhull, Oliver Denham, Charlie McCann og Dion McGhee.

JAMES GARNER var mannen som fastsatte sluttresultatet til 3-1 over Liverpool sist.

U23 møter et Southampton-lag i form

I likhet med sin U18-kollega Neil Ryan skal også, skal også Ricky Sbragia forsøke å lede sitt lag til seier nummer to på rappen. Det skjer i fredagens TV 2 Sumo/MUTV-sendte møte med Southampton på Staplewood Campus.

Det kan fort bli en vrien og svett affære for langveisfarende rødtrøyer, i hvert fall basert på The Saints’ resultater mot Middlesbrough [2-0] i sesongåpningen og knusende 4-1 i sist mandags bortemøte med Stoke.

Det et et faktum at Uniteds U23-lag lenge har hatt vondt for å vinne fotballkamper, men forhåpentligvis var 3-1-seieren over Villa i forrige uke starten på bedre tider.

Med både Angel Gomes og Tahith Chong flyttet opp fra U18, har det blitt mer fart og uforutsigbarhet i Uniteds spill, og kanskje er det her nøkkelen ligger til nok en vellykket kveldsstund, denne gang altså på den engelske sydkysten.

Men de to er ikke alene. Det finnes flere unge, spennende spillere i årets U23-utgave. George Tanner, Nishan Burkart og Aidan Barlow [hovedbildet], for eksempel, var alle fast inventar på fjorårets U18-lag. I likhet med Gomes og Chong har også disse blitt innvilget opprykk, og vil trolig også være med til Southampton.

I likhet med hva vi tror om U18, forventer vi heller ingen store endringer fra laget som slo Aston Villa. I så fall bør dette være en rimelig sannsynlig startellever:

Matej Kovar, George Tanner, Regan Poole, Ro-Shaun Williams, Lee O’Connor, Tahith Chong, Ethan Hamilton, Aidan Barlow, DJ Buffonge,  Angel Gomes, Josh Bohui
Innbyttere: Alex Fojtícek, Max Dunne, Callum Whelan, Nishan Burkhart og Tom Sang.

TAHITH CHONG og ANGEL GOMES – to spillere som har satt ny fart i Uniteds U23-lag.
Powered by Labrador CMS