Gomes strålte foran Carrick

Angel Gomes står med to scoringer på sesongens to første kamper etter at U23-laget slo Aston Villa 3-1 fredag kveld.

Seieren var av det viktige slaget, all den tid mannskapet til Ricky Sbragia fikk en dårlig start etter nedrykket forrige sesong med uavgjort mot Fulham i åpningen.

Foran førstelagstrenerne Michael Carrick og Kieran McKenna var Tahith Chong involvert i de to første målene til United.

Nederlenderen markerte seg som talentfull og uredd foran José Mourinho i USA og virker å fortsette der han slapp på U23-nivå i vår.

– Vi så ikke mye av Chong og Gomes i første omgang, men etter pause var de gode. Chong vet at han skulle hatt en scoring han også, men alt i alt var det en god forestilling av laget til Ricky Sbragia, sa tidligere United-spiller Ben Thornley på MUTV etter kampslutt.

Gomes-scoring

Det første målet må imidlertid Buffonge få æren for.

London-gutten vant ballen på midten, sendte den videre til Chong som stormet mot mål, før han plukket opp ballen igjen da lagkameraten ble stoppet av Villa-forsvaret. Skuddet gikk i mål via en Villa-spiller.

Bare sekunder senere utlignet gjestene ved Kelsey Mooney. Spissen stjal ballen foran 16-meteren etter et svakt førstetouch av George Tanner og plasserte den i krysset bak Matej Kovar.

Åtte minutter etter hvilen var Chong frempå igjen. 18-åringen vendte raskt foran mål, for raskt for Villa-stopperen som rev ham ned.

Straffen satte Angel Gomes sikkert i mål til 2-1.

Målscoreren viste også fram skuddfoten sin fra lengre hold da han senere i kampen sendte et langskudd i tverrliggeren. Chong hadde også en kjempesjanse rett før slutt, men traff Villa-keeperens hode i stedet for nettmaskene fra kort hold.

De to 18-åringene viste igjen hvilke talenter de er, før Gomes for sin del ble byttet ut med krampetendenser ti minutter før slutt.

Burkhart åpnet kontoen

Kveldens siste mål var Nishan Burkharts første på U23-nivå. Spissen satt innlegget fra høyreback Tanner kontant i nettaket og sikret med det i praksis de tre poengene.

– Det var godt å komme i gang. Jeg var i boksen og brukte bare instinktet mitt som spiss, sa Burkhart etter seieren.

Neste fredag reiser United til Southampton for tredje runde.

Før den tid skal U18-laget i aksjon mot Liverpool klokken 12.00 på lørdag.

Manchester United 3-1 (1-1) Aston Villa

Leigh Sports Village, Premier League 2 – Division 2

Mål: 1-0 DJ Buffonge (10), 1-1 Kelsey Mooney (11), 2-1 Angel Gomes (str. 53), 3-1 Nishan Burkhart (78).

United: Matej Kovar, George Tanner, Regan Poole, Ro-Shaun Williams, Lee O’Connor, Tahith Chong, Ethan Hamilton, Aidan Barlow (Callum Whelan 58), DJ Buffonge, Josh Bohui (Nishan Burkhart 65), Angel Gomes (Tom Sang 82).
Uben.innb.: Alex Fojtícek, Max Dunne