Sommerturné på 4000 mil

Forhåpentligvis har United-spillerne oppdatert musikkbiblioteket og gått til innkjøp av noen gode bøker.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag denne uken ble det bekreftet at Manchester United i tillegg til turneen i Asia og Australia skal til Stockholm hvor de møter svenske AIK 6. august.

Med den siste brikken på plass i sommerturneen betyr det at United-spillerne må belage seg på en sommer med flere timer i flysetet enn på fotballbanen.

United starter oppkjøringen til 2013/14-sesongen i Bangkok 13. juli før turen går til Australia og Sydney én uke senere.

Deretter går det slag i slag. Med kun tre dagers mellomrom mellom hver kamp skal laget i tur og orden innom Japan (Yokohama og Osaka) og Hong Kong. Syv dager senere skal de stå klare i Stockholm før det er duket for Rio Ferdinands testimonialkamp hjemme på Old Trafford tre dager etter det igjen.

Totalt skal Uniteds spillere og støtteapparat tilbakelegge 39429 kilometer i sommer. Omtrent 4000 mil. Eller drøyt 800 kilometer fra å reise rundt jordkloden én gang. Legger man til at en stor del av troppen skal på landslagsoppdrag kun dager etter Community Shield den 11. august kan United-spillerne bare gjøre klar reisefoten først som sist.

Så spørs det hvordan en sommer med reising vil påvirke spillernes fysiske form? Svaret på hvem United møter i første runde av Premier League 2013/14 får vi onsdag 19. august kl. 10.00.

Uniteds sommerturné

  • 13. juli: Singha All Stars – United (Bangkok)
  • 20. juli: A-League All Stars – United (Sydney)
  • 23. juli: Yokohama F. Marinos – United (Yokohama)
  • 26. juli: Cerezo Osaka – United (Osaka)
  • 29. juli: Kitchee FC – United (Hong Kong)
  • 6. august: AIK – United (Stockholm)
  • 9. august: United – Sevilla (Manchester)
Powered by Labrador CMS