Skryter av samholdet

– Jeg vil bli overrasket om det finnes en klubb med bedre lagmoral enn oss, sier Cleverley.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av juli og starten av august reiser Manchester United til Australia, Asia og Sverige for å spille til sammen seks kamper som oppkjøring til den kommende sesongen. Tom Cleverley gleder seg til sommerturneen, og mener disse turene er viktige for lagmoralen.

– Det blir fantastisk. Vi har en glimrende lagmoral i stallen, og jeg vil bli overrasket om det finnes en klubb med bedre lagmoral enn oss. Alle trives sammen, og jeg tror at turneen kun kan bidra til å gjøre dette enda bedre, sier Cleverley.

Midtbanespilleren har tidligere imponert på sommerturneene, og vet hvor viktig det er å gjøre et godt inntrykk i ukene før sesongstart. I tillegg skryter han av den beroligende virkningene en slik turné kan han på unge spillere.

– Jeg har scoret noen mål på de tidligere turneene. Det viser manageren hva man kan, og det gjør også at supporterne lærer navnet ditt.

– Viktigst av alt blir man mer komfortabel rundt førstelagsgutta ved å være på tur med resten av stallen. I løpet av noen uker går man fra å være reservelagsspiller til å bli førstelagsspiller, og man blir mer trygg. Som ung spiller kan det virkelig hjelpe utviklingen.

– Alle kamper er viktige

Selv om kampene på sommerturneen kun er treningskamper, og derfor ikke er avgjørende i noen jakt på trofeer, understreker Cleverley at også disse kampene blir tatt på største alvor i Manchester United.

– Jeg tror ikke en eneste kamp blir vurdert som ikke viktig i denne klubben. Det er konkurranse om plassene, og resten av spillerne og støtteapparatet setter dessuten høye standarder man hele tiden må forsøke å leve opp til.

– Hver kamp blir tatt på alvor, og man forsøker alltid å imponere og gi alt man har, avlsutter Cleverley.

Med ny manager ved roret blir sikkert ikke ønsket om å vise seg frem noe mindre enn det har vært tidligere. Første kamp på Uniteds sommerturné er lørdag 13. juli når Singha All Stars venter til dyst i Bangkok.

Powered by Labrador CMS