70 år siden Sir Matt ble ansatt

Les hva lokalavisa skrev om ansettelsen på denne dagen i 1945.

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson var unik.

Men Sir Matt Busby var mannen som la grunnsteinene til det moderne United, og først gjorde klubben til et internasjonalt topplag.

Det har versert mange ulike datoer for den nøyaktige ansettelsen, men ifølge United selv var det 12. februar 1945 at han skrev under for United. Lokalavisa Manchester Evening News skrev følgende om ansettelsen.

Matt Busby signerer som United-manager

Kompani-sersjantmajor intruktør Matt Busby, Liverpool-høyreback og Skottland-kaptein, skrev i dag under på en avtale som gjør ham til Manchester United-manager når  han blir demobilisert.

15. februar 1945: Matt Busby (t.h.) underskriver kontrakten i påsyn av klubbsekretær Walter Crickmer
Februar 1945: Matt Busby (t.h.) underskriver kontrakten i påsyn av klubbsekretær Walter Crickmer

For bare et par år siden (nå er han 34) var Busby, en av de beste backene i den moderne tid, den glemte mannen i internasjonal fotball.

De mange tusen supporterne hans i Manchester, som husker ham som en flott spiller for Manchester City, stolte alltid på briljansen hans da den skotske landslagsledelsen overså og glemte ham.

Og han viste seg fansens tillit verdig.

Etter en landskamp før krigen, i 1934, ble han oversett helt frem til 1941/42-sesongen, men etterpå har han fått åtte landskamper for Skottland, flere som kaptein. I de kampene har han vært outstanding, og i dag ble hans navn enda større i skotsk fotball.

– Busby har hatt en rekke tilbud, men han tok selv kontakt med oss siden han ønsket seg tilbake til Manchester, sier Mr. W. Crickmer, Uniteds klubbsekretær.

– Han kommer til å gjenoppbygge laget, og få det dit det hører hjemme – på toppen.

Busby, som spilte med Alex James som gutt, forlot Manchester City til fordel for Liverpool for 8.000 pund i 1936, og har blitt løst fra kontrakten sin som Liverpool-trener etter krigen.

Her kan du lese historien om årene Sir Matt Busby ledet United – og også se noen videoer fra perioden.

Powered by Labrador CMS