Slik spilte CL-rivalene

Bayer Leverkusen fortsatte storformen, mens de andre to spilte uavgjort.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United fikk en god start på årets gruppespill i Champions League, da Bayer Leverkusen ble slått med 4-2 på Old Trafford.

På onsdag venter toppkamp borte mot Shakhtar Donetsk, før det blir dobbeltkamper mot Real Sociedad.

Som vanlig ser united.no nærmere på hvordan de tre gruppespillmotstanderne har gjort det i helga.

 

Shakhtar Donetsk

Shakhtar-Donetsk

Stiftet: 1936
Hjemmearena: Donbass Arena
Kapasitet: 52.187
Manager: Mircea Lucescu, 68 år gammel, fra Romania

02. okt. 2013: Shakhtar – United
10. des. 2013: United – Shakhtar

Cup-avansement og poengtap

Shakhtar Donetsk fulgte opp den sterke 2-0-seieren borte over Real Sociedad i Champions League, med en klar 3-0-seier hjemme mot Vorskla-Naftogaz noen dager senere.

På onsdag fortsatte de den gode formen med en ny 3-0-seier, på bortebane mot Illichivets, et lag som ligger midt på tabellen i Ukrainas øverste divisjon. Målene jin fra Ilsinho, Eduardo Da Silva og Luiz Adriano.

Shakhtar hadde noen dårlige kamper i august og begynnelsen av september, som gjør at de har havnet noen poeng bak topplagene i serien. Lørdag skulle de fortsette opphentingen, men på bortebane mot Metalurh Donetsk havnet de bakpå, og lå under 2-0 før Alex Teixeira og Eduardo Da Silva sendte to baller i netter, og ga laget et poeng.

Det gjør at Shakhtar Donetsk nå ligger på tredjeplass, med seks poeng opp til Metalist, som leder den ukrainske serien etter 11 kamper.

Metalurh Donetsk – Shakhtar Donetsk  2-2

24.min: 1-0 Rakitskiy (selvmål)

51.min: 2-0 Junior Moraes

54.min: 2-1 Alex Teixeira

82.min: 2-2 Eduardo Da Silva

Shakhtars lag: Pyatov, Srna, Kryvtsov, Rakitskiy, Shevchuk, Hübschman, Fernando (Ilsinho inn 46), Costa, Texeira, Taison (Bernard inn 64), Ferreyra (Eduardo inn 46)

 

Real Sociedad

Real Sociedad

Stiftet: 1909
Hjemmearena: Anoeta
Kapasitet: 32.000
Manager: Jagoba Arrasate, 35 år gammel, fra Spania

23. okt. 2013: United – Real Sociedad
05. nov. 2013: Real Sociedad – United

Mørk måned for Sociedad

Etter en god sesongstart, har september måned vært en dårlig måned for Real Sociedad. I Champions League ble det 2-0-tap mot Shakhtar Donetsk, men de har heller ikke klart å vinne en eneste kamp hjemme i Spania siden månedskifte.

Den forrige uken spilte de to seriekamper. Først ble de spilt av banen av Barcelona på tirsdag, en kamp de til slutt tapte 4-1. Da Alberto De La Bella reduserte til 3-1 midtveis ut i andre omgang, hadde Real Sociedad spilt nesten seks timer uten å score mål.

På lørdag spilte de uavgjort 1-1, hjemme mot Sevilla. Det var gjestene som kom best i gang, da Jairo Smaperio sendte ballen i mål etter 18 minutter, men Sociedad ue kjempet seg tilbake og fikk utligningen tjue minutter etter hvilen, da Antoine Griezmann scoret sitt første mål i serien for sesongen. Franskmannen endte på ti mål forrige sesong.

Mot slutten av kampen fikk Sevilla et rødt kort, men hjemmelaget klarte ikke å skape nok i sluttminuttene til å dra hjem seieren.

Real Sociedad – Sevilla 1-1

18 min: 0-1 Jairo Samperio

66 min: 1-1 Antoine Griezmann

Reals lag: Bravo, Martinez, Gonzalez, Martinez, Jose Angel, Bergara, Pardo (Zurutuza inn 85), Vela, Griezmann, Castro (Seferovic inn 63), Agirretxe
 

Bayer Leverkusen

Bayer-Leverkusen

Stiftet: 1904
Hjemmearena: Bay Arena
Kapasitet: 22.500
Manager: Sami Hyypiä, 39 år gammel, fra Finland

17. sep. 2013: United – Bayer Leverkusen 4-2
27. nov. 2013: Bayer Leverkusen – United

Tre på rad

Bayer Leverkusen har brukt tiden etter tapet mot United godt, og i løpet av den siste uken har de signert seg for tre seiere på rad, hvorav to i serien, og en i den tyske cupen.

Den siste av de tre kampene ble spilt på lørdag, og det var Hannover 96 som gjestet BayArena. Hjemmelaget tok raskt kontroll over kampen, og fikk betaling gjennom scoringer av Simon Rolfes, som også scoret på Old Trafford, og Sidney Sam.

Hannover gjorde alt de kunne for å komme inn i kampen igjen, og den siste halvtimen fikk også tidligere United-spiller, Mame Biram Diouf spilletid, men også han uten å klare å overliste Bernd Leno i Leverkusens mål.

18 poeng på 7 kamper er langt mer enn det United kan skilte med i Premier League, men det holde likevel ikke til tabelltopp i Bundesliga, for både Dortmund og Bayern Munchen har et lite poeng mer enn Leverkusen.

Bayer Leverkusen – Hannover 96 2-0

23.min: 1-0 S. Rolfes

37.min: 2-0 S. Sam

Leverkusen: Leno, Hilbert, Spahic, Toprak, Boenisch, L. Bender (Can inn 46), Reinartz, Rolfes, Sam (Öztunali inn 88), Kießling, Heung-Min Son (R. Kruse inn 83)

 

Powered by Labrador CMS