Strålende start på CL-sesongen!

Wayne Rooney ble tomålscorer da United banket Bayer Leverkusen 4-2 på Old Trafford.

[poll id=»23″]Scouseren spilte en stor kamp i United-angrepet, og sørget sammen med Robin van Persie og Antonio Valencia for at det ble fire nettkjenninger den rette veien. Da spiller det mindre rolle at gjestene fra Bayer Leverkusen kvitterte to ganger.

DEt var med spenning vi så frem mot å få vite hvilke elleve David Moyes hadde bestemt seg for å sende utpå til kveldens kamp. Nani var uaktuell som følge av karantene, mens Rafael og Phil Jones ennå ikke er helt restituert av skade. Dermed ble det gjensyn med Chris Smalling på høyreback, mens Shinji Kagawa tok plassen på venstrekanten, på bekostning av Ashley Young. På midten fikk Marouane Fellaini sin første kamp fra start, mens laget ellers var uforandret fra lørdagens kamp mot Crystal Palace.

Etter syv minutter fikk vi de første antydninger til godt opptrukket angrepsspill. Antonio Valencia trykket på på høyresiden, og etterhvert havnet ballen hos Wayne Rooney. Skuddet hans, fra 18 meter, ble imidlertid blokkert, og sjansen rant ut i sanden. Like etter var det Van Persies tur til å forsøke seg etter åpnende pasning fra Fellaini. Ballen forsvant imidlertid et par meter utenfor, og keeper hadde uansett god kontroll.  Men tyskerne var hele tiden med. Likevel, de var uvørne, og både Heung-Min og Reinhartz måtte tåle gult før 20 minutter var spilt. Reinhartz’ takling på Carrick resulterte i frispark som ble møtt av Smalling, men ballen traff oppå hodet og dalte i en bue ned på nettaket. Ingen stor sjanse, men kampens største til da.

Manchester United v Bayer Leverkusen - UEFA Champions League

1-0 (på tvilsom måte)

To minutter senere var det ikke bare nesten. Da lurte Evra seg unna offsidefellen, takket være en sovende, tysk høyreback. Innlegget fant Rooney, som enkelt satte ballen forbi keeper til 1-0-ledelse. Scoringen burde nok ha blitt annullert, for Valencia sto på målstreken, bak en keeper som må  ha blitt forstyrret av hans tilstedeværelse. Dommerassistenten på dødlinjen gjorde imidlertid ikke mine til å ha fått det med seg. Dermed hadde United fått den starten de ønsket seg.
Rooney virket skikkelig spillesugen, og vartet få minutter etter scoringen opp med en frekk detalj som riktignok bare førte til corner; men publikum var med på notene.
United hadde god kontroll på spillet, uten at det ble stort mer enn kontrollert ut av det. Ikke før etter 37 minutter. Da ble Van Persie spilte nydelig igjennom av Kagawa. Hollenderens pasning ut i feltet hadde imidlertid ingen adresse, ettersom ingen hadde fylt på bakfra. I så fall ville dette vært en stor mulighet til å doble ledelsen.
Hvorvidt det var mangelen på støtte i den situasjonen som gjorde RvP småsur, skal være usagt. Like etterpå pådro han seg i hvert fall gult kort for en opphetet diskusjon med dommeren. Emnet var så utvilsomt Bayer-back Donati, som kastet seg teatralsk i kamp med Uniteds toppscorer – og oppnådde det han ville. Like fullt var det unødvendig av nr. 20 å pådra seg kort på den måten.

Bare nesten

Et godt frisparkforsøk av Rooney – fra omtrent samme posisjon som han scoret mot Crystal Palace i helgen, og avslutninger fra Kagawa og Van Persie, var nære ved å gi United en mer komfortabel ledelse til pause. Det ble imidlertid med den særdeles tvilsomme nettkjenningen etter 21 minutter. Ledelsen idet lagene gikk til garderoben var uansett udiskutabelt fortjent nok.

Fyrverkeri av en 2. omgang

United kom på banen med noe som så ut som en plan om å stresse sine tyske gjester. De sto høyt, viste muskler, og prøvde å la ballen gå hurtig. Likevel var det Bayer som kom til den første sjansen, uten at Sams avslutning plaget De Gea.
Men så – så var det dags for alle sjanser mor! Men hvordan kunne du rote den bort, Wayne Rooney? Kampens eneste målscorer så langt, befant seg plutselig ansikt til ansikt med keeper Leno etter en gedigen forsvarstabbe. Ja, han rundet ham også, men så ble vinkelen i spisseste laget. Like foran mål befant Van Persie seg mutters alene, men på feil fot. Dermed måtte han til sin fortvilelse konstatere at ballen passerte på tvers av det gapende målet og trillet ut over dødlinjen.

Utlikning

Det skulle bli en særdeles dyrekjøpt bom. I neste øyeblikk befant ballen seg på motsatt side av banen, hvor Heung-Min fant Rolfes skuddfot like utenfor 16-meteren. Så fulgte et sus, og ballen hvinte inn i en sjanseløs David de Geas høyre hjørne. 1-1 – for en kalddusj, mindre enn et minutt etter at det burde ha stått 2-0.
Nå hadde plutselig Bayer Leverkusen fått noe å jobbe videre med. Var de kanskje i stand til å ta poeng på Old Trafford allikevel?

Fordelen gjenopprettes …

I fem minutter fikk de leve i håpet. Da satte Antonio Valencia på turboen. Han stormet inn i Bayer-feltet og la ballen i hodehøyde mot Van Persie. Og dermed fulgte en RvP-spesial. Med et karakteristisk byks kastet han seg opp i været og dundret til læret, og en forfjamset keeper lot ballen passere. Litt svakt av sisteskansen, men ballen kom både fort og uventet.

… og det til gagns!

Så skulle Wayne Rooney få sjansen til å gjøre alt godt igjen etter sin tidligere kjempemiss. 70 minutter var spilt da De Gea spilte en lang ball oppover i retning sin lagkamerat. To midtstoppere gikk i været for å klarere, og begge mislyktes! Dermed var Rooney atter en gang alene med keeper, og denne gang feilet han ikke. 3-1!
Og når så den samme Rooney spilte fri Valencia på høyrekanten, og ecuadorianeren svarte med å banke ballen i mål til 4-1; vel, da var kampen avgjort. Da får det ikke hjelpe at Bayer Leverkusen fikk sette inn sitt andre for dagen da midtstopper Toprak utnyttet en retur fra tverrliggeren over De Gea.

Seks scoringer – fire av dem til United – ga en flott start på årets Champions League-sesong! Vi gleder oss til resten!

Manchester United – Bayer Leverkusen

21. min.: 1-0 Rooney
55. min.: 1-1 Rolfes
60. min.: 2-1 Van Persie
70. min.: 3-1 Rooney
79. min.: 4-1 Valencia
88. min.: 4-2 Toprak

Tid: 17. september 2013, kl. 20.45