Slik spilte CL-rivalene

Leverkusen og Shakhtar imponerte, mens Real Sociedad sliter.

Manchester United fikk en god start på årets gruppespill i Champions League, da Bayer Leverkusen ble slått med 4-2 på Old Trafford forrige uke.

Nå venter toppkamp borte mot Shakhtar Donetsk om en drøy uke, før det blir dobbeltkamper mot Real Sociedad.

Som vanlig ser united.no nærmere på hvordan de tre gruppespillmotstanderne har gjort det i helga.

Klar hjemmeseier

Shakhtar Donetsk fulgte opp den sterke 2-0-seieren borte over Real Sociedad i Champions League, med en klar 3-0-seier hjemme mot Vorskla-Naftogaz i helga. Motstanderen lå på 5. plass før kampen, på plassen bak Shakhtar på tabellen, men var sjanseløse lørdag.

De tre målene ble scoret av Facunda Ferreyra, Tomas Hübschman og brasilianske Fernando. Den brasilianske landslagsspilleren Bernard, som debuterte som innbytter borte mot Real Sociedad, spilte sin første kamp fra start og leverte målgivende pasning til 1-0-målet før han ble byttet ut etter én times spill.

Etter to tap i slutten av august og starten av september ligger Shakhtar imidlertid bare på 4. plass i serien.

Donetsk-trener Mircea Lucescu har nå forresten ledet laget i 3417 dager. Dermed er han den treneren som har ledet laget lengst i historien.

Shakhtar Donetsk – Vorskla 3-0

35.min: 1-0 Ferreyra

49.min: 2-0 Hübschman

80.min: 3-0 Fernando

Shakhtars lag: Pyatov, Srna, Kryvtsov, Rakitskiy, Shevchuk (Sobol inn 68), Hübschman, Fred (Fernando inn 61), Costa, Texeira, Bernard (Eduardo inn 61), Ferreyra

Nytt poengtap

Real Sociedad tapte 0-2 hjemme for Shakhtar Donetsk i midtuka, og klarte ikke å glede hjemmefansen i helga, heller. Hjemmemøtet mot Malaga endte nemlig målløst, og dermed står Sociedad fortsatt med fire kamper uten seier.

Det var også lagets tredje strake kamp uten scoring.

Imanol Agirretxe og Antoine Griezmann hadde begge gode sjanser etter pause, men uten å lykkes. Samtidig hadde Malagas Roque Santa Cruz sine sjanser til å sørge for borteseier så poengdeling var kanskje greit nok.

Seks poeng på fem kamper gir en foreløpig 7. plass i La Liga.

Real Sociedad – Malaga 0-0

Reals lag: Bravo, Martinez, Gonzalez, Martinez, Jose Angel, Bergara, Pardo, Vela, Prieto, Castro, Agirretxe

Sterk borteseier

Bayer Leverkusen brukte ikke lang tid på å slå tilbake etter tapet mot United forrige uke. Borte mot brukbare Mainz avgjorde de kampen allerede før pause, da de scoret tre ganger på de første 45 minuttene.

I 2. omgang økte de så til 4-0 før timen var passert, før Mainz reduserte slik at det endte med en sterk 4-1-seier.

Med 15 poeng av 18 mulige denne sesongen ligger de bare poenget bak Dortmund og Bayern i Bundesliga, og Leverkusen har faktisk scoret to mål mer enn Bayern så langt.

Mainz – Bayer Leverkusen 1-4

0:1 R. Kruse (19.)

0:2 L. Bender (38.)

0:3 R. Kruse (45.)

0:4 Kießling (59.)

1:4 Malli (83.)

Leverkusen: Leno – Hilbert, Wollscheid, Toprak, Boenisch – L. Bender (63. Can), Reinartz, Rolfes – Sam, Kießling (69. Derdiyok), R. Kruse (75. Öztunali)