Fortsatt i sjokk

Selv etter 15 år klarer ikke Samuel Kuffour å se på Champions League-finalen fra 1999.

Publisert Sist oppdatert

Bildene av Bayern München-spilleren som sank til gressteppet og strigråt etter Ole Gunnar Solskjærs seiersmål på Camp Nou, vil aldri bli glemt av dem som så dem. Tyskernes ghanesiske forsvarsspiller var fullstendig knust, og klarte knapt å komme seg opp på beina for å fullføre de siste sekundene før dommer Pierluigi Collina ga signalet til en av de mest løsslupne feiringene i Manchester Uniteds historie.

Samuel Kuffour ble på mange måter et symbol på Bayern Münchens knusende nederlag den strålende onsdagskvelden i Barcelona. Etter å ha ledet 1-0 gjennom mesteparten av kampen, og hatt sjanse på sjanse til å øke, ble Kuffour & co. til slutt senket etter overtidsscoringer av Teddy Sheringham og sin innbytterkollega fra Kristiansund. Det førte altså til en smerte som fremdeles plager den nå 37 år gamle ghaneseren i en slik grad at han knapt orker å tenke på det som skjedde.

 

– Det var ikke meningen

Påminnet bildene som viser ham liggende på knærne og fortvilet hamre nevene i gressmatten, forklarer Kuffour seg slik overfor The Guardian:

– Det var ikke meningen min å gjøre det, men når man befinner seg så langt nede er det umulig å bevare kontrollen. På flyplasser rundt om i verden blir jeg bestandig gjenkjent på grunn av det som skjedde. Da får jeg gjerne høre: ‘Å, Sammy husker du Manchester United mot Bayern München’. Nei.

– Gjør for vondt

– Etter kampen strigråt jeg. Jeg dro direkte tilbake til flyplassen for å dra til Berlin for en operasjon. I München snakket alle om reaksjonen min. Jeg pratet med min mor og med brødrene mine, og med vennene mine i Ghana. Alle følte med meg. Jeg tror  hele Afrika stilte seg bak meg. Men jeg må bare akspetere det som skjedde.

– Jeg har aldri sett kampen igjen; jeg vil ikke. Hvis den blir vist på tv, blir jeg oppringt av vennene mine, men jeg sier at jeg ikke har noe ønske om å se den. Til det er minnene fortsatt for vonde. Jeg er nødt til å legge kampen bak meg, men den henger ved meg fremdeles.

Tror på Bayern

I dag jobber Sammy Kuffour som fotballekspert i Sør-Afrika, men han har forsatt et godt forhold til sin gamle klubb. Han kommer naturligvis til å følge med på kampen mot United, og har tro på seier denne gang.

– Ja, jeg tror Bayern vinner, selv om Manchester United nok kommer til å gi dem tøff kamp. Men alt kan skje i fotball, minner han om.

Det siste vet Sammy Kuffour alt om.

Her kan du lese hele Guardian-saken.

 

Powered by Labrador CMS