Sultne Janko

Den sveitsiske 18-åringen håper å bli involvert med førstelaget allerede denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Saidy Janko har rukket å gjøre seg bemerket siden han ankom Old Trafford for et år siden. Han ble kåret til reservelagets Årets spiller allerede i sin første sesong, og nå håper han på at fortsatt fremgang under Warren Joyce på U21-laget, vil føre ham nærmere et opptak til Louis van Gaals førstelag.

Fakta om Saidy Janko

Født: 22. oktober 1995, i Zürich, Sveits
Høyde: 178 cm
Posisjon: Høyreback/høyreving
Til United: 2. sep. 2013, fra FC Zürich
Kontrakt til: 30. juni 2017

 

 

Her svarer han på spørsmål fra ManUtd.coms Adam Marshall:

Hvor mye har du satt pris på sesongoppkjøringen?

– Den har vært temmelig tøff, både med U21 og i en periode sammen med førstelaget. Jeg trente hovedsaklig med dem i de to ukene før de dro avgårde på turné. Det var selvsagt en god erfaring å få være med nye folk og et nytt regime, men siden da har jeg trent med U21.

Har du merket noen forskjell under det nye regimet?

– Ja. Jeg kan ikke helt sette fingeren på hva, men noe er annerledes. Det føles godt og alle er fokusert på en ny sesong.

Det har vært mye snakk om vingbacker i Louis van Gaals nye 3-5-2-formasjon. Er det en posisjon som passer for deg?

– Vel, U21 spiller i samme formasjon som før og ikke med tre bak. Men ja, jeg har spilt der tidligere i Sveits, både for FC Zürich og det landslaget (U19), men nivået er jo selvsagt mye lavere der.  (enn på Uniteds førstelag), så det jo noe helt annet.

Manchester United v Manchester City: Manchester Senior Cup Final
Saidy Janko i aksjon under finalen mot City i Manchester Senior Cup tidligere i måneden.

– (Latter). Hvis Warren holder meg i så god form som jeg er i nå, er jeg sikker på at jeg kunne ha gjort jobben!

Seieren over Barnsley i sesongoppkjøringen var spesielt imponerende. Hva synes du selv?

– Det var ganske hardt. De hadde et godt lag, men jeg synes vi klarte oss godt. Jeg var fornøyd med måten jeg kom meg forbi backen, men jeg må jobbe med innleggene mine. Det er likevel sånt som jeg kan trene på, og jeg legger flere innlegg nå enn jeg har vært vant med tidligere.

Warren kan ofte høres mens han maner deg fremover og til å utfordre mannen på din side. Bidrar det til å pushe selvtilliten din?

– Han ber meg alltid om å sprinte og utfordre en-mot-en, så jeg prøver mitt beste. Du er nødt til å tro på deg selv, for om du ikke våger å utfordre, kan du verken spille høyreving eller offensiv høyreback. Da vil det ikke fungere.

Du har nå vært her i nesten et år. Har du følelsen av å ligge foran skjema?

– Jeg er fornøyd, men fortsatt veldig sulten. Jeg vil ha mer, og det er bra. Denne klubben har lært meg så mye, for når jeg tenker et år tilbake så kunne jeg egentlig ingenting om fotball. Nå har jeg lært veldig mye. Nå vet jeg hvor stort alt er og hvor viktig fotballen kan være. Det har jeg ikke vært vant til før.

Hvilke mål har du satt deg foran sesongen som ligger foran deg?

– Hvis mulig, så håper jeg å bli involvert med førstelaget . Hvis ikke, satser jeg på å gjøre det godt med reservene og gå til finalen slik vi gjorde det forrige sesong.

Powered by Labrador CMS