Ryktesaker, uke 16

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 25. april

09.00: Glazers krever ifølge rapportene fire milliarder pund for å selge United. Vi har en egen sak om det her.

08.50: Lørdag var det rapporter om at tredjekeeper Lee Grant kunne forsvinne i sommer, men United ønsker ifølge The Suns Alan Nixon fortsatt en rutinert mann i keeperteamet. Hvis de ikke får kloa i førstevalget Sam Johnstone så kikker de derfor nå på 35 år gamle Tom Heaton, nå reserve i Aston Villa, men som samtidig har en fortid fra United. Felles for både Johnstone og Heaton er at de startet karrierene sine i United.

08.40: Det er bare Daily Star (som vi aldri egentlig tror på), men de skriver søndag at Luke Shaw ligger an til en ny kontrakt i United. Han har to år igjen av sin forrige, tjener cirka 150 000 pund i uka, men kan muligens få en ny kontrakt med en ukelønn på 190 000 pund. Daily Star, altså, men det høres ikke altfor vilt ut. Så skal hver og en av dere selv få mene hva dere vil om Daily Star og denne saken.

08.30: United og Arsenal er ifølge Daily Mail to av klubbene som følger tett med på Borussia Mönchengladbach-spiss Alassane Plea, som har scoret 36 mål på 104 kamper for dem. 28-åringen har ett år igjen av kontrakten sin, og kan være tilgjengelig for bare 15 millioner pund. Plea spilte i begge knockoutkampene for Mönchengladbach mot City tidligere i vinter.

Lørdag 24. april

15.00: Spanske SPORT skriver at Barcelona kan være villig til å selge kantspiller Ousmane Dembele, som ofte er koblet til United, for 50-60 millioner euro i sommer. Vi stoler egentlig ikke på SPORT, men det er verdt å huske på at Barca har økonomiske utfordringer, og at Dembeles kontrakt går ut neste sommer – noe som kan tvinge klubben til å ta noen tøffe valg i sommer.

08.00: United-tredjekeeper Lee Grant (38) kommer til å forlate klubben i sommer. Det skriver Daily Mails United-journalist Chris Wheeler. United skulle egentlig gi ham en ny ettårskontrakt som backup, men har ifølge Wheeler ombestemt seg – noe som har opprørt reservekeeperen som kun har stått i mål to ganger på de tre årene han har vært i United. Grant skal likevel være en populær mann i garderoben.

Fredag 23. april:

22.19: Uniteds 18 år gamle høyreback Iestyn Hughes har vært på vei bort fra klubben noen måneder nå, og troverdige Laurie Whitwell fra The Athletic skriver at det er Leicester som har vunnet kampen om waliseren.

Han signerer en treårskontrakt med revene.

12.45: Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at Ed Woodward selv vil ansette sin egen etterfølger i United.

12.25: Det rapporteres på sosiale medier at United eller PSG skal være eneste aktuelle alternativer for Real Madrids Raphael Varane – som spanske medier kommer til å forlate hovedstadsklubben i sommer. Det skal imidlertid sies at United.no de siste dagene ikke har sett noe annet selv i spansk presse enn at United er interesserte og at Chelsea også nå har kastet seg inn i kampen.

09.15: Det italienske nettstedet Calciomercato skriver at Juventus kan være interesserte i å få Alex Telles i bytte mot midtbanespiller Adrien Rabiot – fransk A-landslagsspiller.

07.30: Carney Chukwuemeka til United? Carney hvem, spør du? Vel, Aston Villas 17-åring som regnes som Englands kanskje største talent i den aldersgruppen nevnes som aktuell for United av The Guardians David Hytner. Unggutten satt på benken mot City onsdag, og følges visstnok av både United og City. Leipzig, PSV og Monaco er også interesserte.

07.25: Athletics Tottenham-journalist, Jack Pitt-Brooke, skriver fredag at eier Daniel Levy fortsatt er klar på at Harry Kane ikke skal selges i sommer – selv om klubben har økonomiske utfordringer. Spissen har tre år igjen av kontrakten sin.

07.20: Troverdige The Athletic har en lengre sak om Brightons midtbanespiller, Yves Bissouma, der det hevdes at United er blant åtte giganter som følger 24-åringen nøye. Brighton kjøpte Bissouma for 15 millioner pund for tre år siden, og det skal være uaktuelt å selge ham for mindre enn 40 millioner. Bissouma er landslagsspiller for Mali.

07.15: Superagent Jorge Mendes har kontaktet United for å høre om de kunne være interesserte å få tilbake Cristiano Ronaldo. Det skriver italienske Gazzetta dello Sport. Det påpekes imidlertid at 36-åringen må senke lønnskravet sitt for at dette skal kunne skje. Han tjener nå, ifølge ubekreftede rapporter, nærmere én million pund i uka.

Juventus skal være villig til å selge Ronaldo for cirka 25 millioner pund, og United krever imidlertid at lønnskravet halveres for at det på noen som helst måte skal være aktuelt.

Torsdag 22. april

15.05: Det har hersket usikkerhet rundt Edinson Cavanis fremtid på Old Trafford. Uniteds ståsted er at klubben ønsker at veteranspissen blir i klubben i minst én sesong til, mens Cavani skal ha fortalt klubben i et møte at han ønsker å være nærmere familien. Det er Sport Witness som viderebringer informasjonen fra den argentinske avisen Depo.

Boca Juniors skal være den klubben som ligger best an til å bli Cavanis neste arbeidsgiver. Uruguays landslagssjef Oscar Tabarez skal imidlertid ha rådet Cavani om å bli på Old Trafford i ytterligere én sesong.

08.30: Overgangsrykter har ikke vært det som har tatt oppmerksomheten vår de siste dagene, men nå har omsider mediene begynt å skrive om andre ting enn superligaen og dens kollaps.

Manchester Evening News skriver at United kan komme til å intensivere jakten på Raphael Varane som kan være på vei bort, ettersom Bayern Münchens David Alaba har bestemt seg for å dra til Real Madrid neste sesong. 

Varanes kontrakt med Real Madrid går ut etter slutten av neste sesong, og franskmannen har ennå ikke kommet til enighet med Real Madrid om en ny avtale.