Ryktesaker, uke 15

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 18. april

21.00: Edinson Cavani gir seg i United etter sesongen. Det meldte søndag to av Uruguays mest kjente journalister, Martin Charquero og Roberto Moar.

Det kommer ikke helt overraskende. Forrige uke mente journalistene som breaket Cavanis overgang til United at det nå var mest sannsynlig at han forlot United.

United ønsker Cavani med videre, men det har vært et vanskelig år for ham i Manchester med pandemien.

Merk: Dette er fortsatt ikke bekreftet av Cavani selv eller United.

09.13: Tabloidavisa The Sun skriver at United følger med på 18-åringen Pape Sarr, som allerede har debutert for det senegalesiske landslaget.

Nice skal være svært interessert i Sarr, men midtbanespilleren ønsker visstnok å gå til en større klubb enn som så, og United skal ikke være den eneste storklubben som er interessert.

I artikkelens overskrift hevdes det at United leder an jakten på Sarr, men det står ingenting i selve artikkelen om at United er i førersetet – men det hevdes i alle fall at United har sett ham i aksjon regelmessig.

Saken er ikke skrevet av avisas vanlige United-korrespondent.

08.58: Vi har skrevet om Raphaël Varane her i denne spalta tidligere i uka, men vi fikk ikke med oss før nå at Bilds Christan Falk (ikke alltid den mest treffsikre kilden) skrev på Twitter at Thomas Tuchel ønsker å hente franskmannen til Chelsea, og at United dermed kan ha nok en konkurrent om 27-åringens signatur hvis han ender opp med å forlate Real Madrid denne sommeren.

08.03: The Sun skriver at United er klare til å trappe opp jakten på Fiorentina-stopper Nikola Milenkovic.

Samtidig nevnes det også at Fiorentina vil kreve minst 38 millioner pund for Milenkovic, noe United ikke vil være villige til å betale (og spesielt ikke siden kontrakten hans går ut i 2022).

Milenkovic-ryktene skal være agentdrevet, og saken er heller ikke skrevet av avisas vanlige United-korrespondent, så det er ikke det mest troverdige ryktet.

Lørdag 17. april

21.38: Casey Stoney ble på pressekonferansen før FA-cupkampen mot Burnley-spurt om noen spillere United har blitt koblet til.

Hun sa at PSG-spiss Sandy Baltimore er et spennende talent, og at hun derfor ville følge ekstra med på henne da hun dekket en Baltimore-kamp som TV-ekspert, og at hun ikke kunne si mer for øyeblikket – så får vi se om det er hint, eller om det er ment som en distraksjon for noe annet.

Hun ble også spurt om ryktene om Asisat Oshoala, en Barcelona-spiss som Mundo Deportivo har koblet sterkt til United, og Stoney fastslo at det er ingenting i det ryktet.

09.59: United har hentet midtstopper fra Leicester før, og nå skriver Foot Mercato at Wesley Fofana følges tett av Manchester United.

Det finnes nok en del kilder vi stoler mer på, og med tanke på spillerens alder er det vel heller ikke usannsynlig at Fofana i øyeblikket kanskje vil være i overkant dyr om United skulle bestemme seg for å prøve å signere ham.

Fredag 16. april

18.00: Tidligere fredag meldte tyske Sport1 at Eintracht Frankfurt-spiss André Silva hadde en utkjøpsklausul på 30 millioner euro i sommer, men dette ble senere avvist av flere andre kilder. Silva har innimellom vært koblet til United de siste månedene.

08.00: Dagens (første) Braut-melding handler om hva som skjer i de spanske storklubbene. Ifølge Goal.com kan det bli vanskelig for både Barcelona og Real Madrid å finansiere et kjøp av Erling Braut Haaland. United.no har tidligere omtalt summene som kreves av Dortmund og Mino Raiola. En ikke-navngitt engelsk klubb skal ha trukket seg fra forhandlingsbordet etter å ha blitt forelagt kravene for noen måneder siden, og ifølge Goal.com vil ikke de spanske klubbene kunne betale ukelønnen på én million pund heller. I Tyskland skal Dortmund stå på sitt – at de ikke ønsker å selge i sommer, all den tid det ikke kommer et eksepsjonelt bud på nordmannen.

07.55: The Sun skriver om Manchester Uniteds angivelige interesse for Nikola Milenkovic. I dette tilfellet er det imidlertid grunn til å tro at koblingen kan være skapt av spillerens agent. Fiorentina-stopperen har vært linket til flere storklubber i Europa i lang tid.

07.50: Kan stortalentet Eduardo Camavinga havne på Old Trafford? Manchester United er i alle fall en av klubbene som nevnes sammen med Real Madrid, Barcelona og Arsenal i Marca. 18-åringen har bestemt seg for ikke å fornye kontrakten i Rennes, og ifølge spillerens agent er midtbanespilleren god nok til å spille i Premier League neste sesong. Camavingas kontrakt går ut sommeren 2022.

07.45: Skandinaviske rykter er alltid litt ekstra stas, og i Danmark kobles Joachim Andersen til Manchester United. I B.T. Sports transferpodkast meldes det nemlig at United og Tottenham vurderer Lyon-stopperen som har imponert på lån i Fulham. Chelsea, Leicester og Crystal Palace skal også være interessert. Det er imidlertid ikke første gang Andersen kobles til Old Trafford. Dansken var også United-aktuell før han gikk fra Sampdoria til Lyon.

Torsdag 15. april

17.44: Fra spanske El Chiringuito TV hevdes det at Real Madrid går ut fra at Raphaël Varane ikke kommer til å fornye med klubben, og at de derfor kommer til å vurdere å selge franskmannen i sommer for å unngå å miste ham gratis neste sommer.

Det er United som nevnes som en mulig destinasjon for Varane, og det hevdes at en har kommet langt i arbeidet med en slik overgang. Det er da i så fall sannsynligvis Varane-leirens samtaler med United det siktes til, heller enn samtaler mellom United og Real Madrid.

Daily Mails Simon Jones, vanligvis godt informert om hva som rører seg i United, skrev her om dagen at United prøver å hente den snart 28 år gamle midtstopperen.

I den saken ble det også nevnt at PSG kan være en mulig utfordrer om Varanes signatur.

14.55: Gazzetta dello Sport skriver at Mino Raiola også nå har snakket med United og City om Erling Braut Haaland. Fra før av er det kjent at agenten også var innom Real Madrid og Barcelona. Avisen gjør imidlertid et poeng av at Raiola foreløpig ikke skal ha snakket med Paris St. Germain og Bayern München om nordmannen.

Onsdag skrev united.no en lengre sak om den vanvittige avtalen som én europeisk toppklubb kanskje må akseptere for å få nordmannen.

10.00: I en ny artikkelserie vil vi fremover med jevne mellomrom gjøre en større dybdevurdering av de siste ryktene. Her kan du lese den første – vår vurdering av ryktene de siste sju dagene.

08.25: Jesse Lingard har ikke bestemt seg for hvor fremtiden hans ligger, skriver Goal.com.

Nettsiden viser blant annet til Ole Gunnar Solskjærs kommentarer fra onsdagens pressekonferanse der nordmannen forklarte hvorfor Lingard fikk dra på lån til London-klubben og at 28-åringen er velkommen tilbake til Old Trafford i sommer.

08.15: West Hams Declan Rice har hatt en strålende sesong for London-klubben og skal være ønsket på Old Trafford. På landslagsoppdrag for England skal Rice ha forhørt seg om Manchester United med sine landslagskolleger som spiller for United, skriver Manchester Evening News.

Lokalavisen skriver at United har fulgt Rice tett i rundt to år og mener at 22-åringen kan utvikle seg til å bli en boks til boks midtbanespiller.

Onsdag 14. april

20.25: Ifølge VG-journalist Arilas Ould-Saada har en NRK-journalist i dag blitt fortalt at det de siste dagene har vært samtaler mellom Dortmund, Mino Raiola og pappa Haaland om Erling Braut Haaland – og at de er enige i planen som går på at nordmannen skal spille også neste sesong for Dortmund.

Så skal de som vil få tro på det, men vi får vel se hvordan sommeren blir med blant annet Raiola i det ene hjørnet.

08.15: Vi registrerer et rykte fra Italia uten å legge altfor stor vekt på dette. Calciomercato skriver at Cristiano Ronaldo og Paul Pogba kan komme til å bytte klubber i sommer. Det vil bety et gjensyn med United for Portugals største stjerne, mens Pogba vil returnere til Juventus og Torino, klubben United hentet Pogba fra sommeren 2016.

08.10: United er også interessert i å hente Real Madrids franske midtstopper Raphael Varane. Midtstopperen som fyller 28 år senere denne måneden skal bli vurdert til å være en passende makker til Harry Maguire og vil kunne bli tilgjengelig for rundt 60 millioner pund, skriver Daily Mail.

Vi legger for ordens skyld til at artikkelen ikke er skrevet av Chris Wheeler som vanligvis følger United tettest for avisen.

08.00: Harry Kane ønsker i utgangspunktet å fortsette karrieren i Premier League dersom han forlater Tottenham i sommer, og det er Manchester United og byrivalen City som er de to aktuelle klubbene, skriver Independent.

Men det er en liten tvist her, for PSG kan plutselig komme på banen dersom Kylian Mbappe blir solgt til Real Madrid. PSG vil da ha muligheten til å betale Tottenham de 150 millioner pundene som Tottenham vil kreve for Kane, noe de to Manchester-klubbene vil slite med, skriver avisen.

Tirsdag 13. april

20.03: Spanske Mundo Deportivo skriver at Barcelonas Asisat Oshoala skal være nær en overgang til Manchester United-kvinnene. 

Barcelona regner henne som en viktig spiller, men skal være villige til å lytte til bud – både av økonomiske grunner og for å ta hensyn til spillerens ønsker.

Oshoala er en 26 år gammel spiss som har vært svært målfarlig i både kinesisk og spansk liga de siste sesongene. Hun har også vært så vidt innom engelsk toppdivisjon tidligere, med spill for både Liverpool og Arsenal, men karrieren eksploderte ikke for alvor før de siste sesongene.

Nigerianeren scoret både hjemme og borte da Barcelona nylig slo Manchester City ut av Champions League i kvartfinalen.

08.05: I Italia meldes det at Manchester United igjen har meldt interesse for Sergej Milinkovic-Savic. 26-åringen i Lazio skal også være aktuell for Real Madrid og PSG.

08.00: The Athletic meldte i går at Jadon Sancho fortsatt er aktuell for Manchester United. Lokalavisen Manchester Evening News skriver at «klubben nekter å utelukke en overgang for Dortmund-vingen i sommer». Dortmund møter City i morgen kveld, sannsynligvis uten en skadet Sancho.

Mandag 12. april

18.49: Sport1 har intervjuet agent Mino Raiola om Erling Braut Haaland. Dortmunds Michael Zorc har i media gitt uttrykk for at Dortmund ikke vil selge spissen denne sommeren, og han skal ha sagt det samme til Raiola.

– Jeg kan bekrefte at jeg var i Dortmund for samtaler. Michael Zorc gjorde det klart for oss at Dortmund ikke ønsker å selge Erling denne sommeren. Jeg respekterer denne meningen, men det betyr ikke automatisk også at jeg er enig. Dortmund var veldig tydelige på sitt syn, og det er OK for oss, sa Raiola, som insisterte på at forholdet til Dortmund er godt.

13.15: Jesse Lingard er relativt heit om dagen. Ifølge ESPN er PSG, Real Madrid og Inter interessert.

10.50: Mandagsspalten til David Ornstein i The Athletic har en tendens til å havne i ryktespalten vår. Så også denne uka. Ikke overraskende handler det om Erling Braut Haaland og Harry Kane.

Ifølge The Athletic skal Manchester United gjøre grundige undersøkelser for å kartlegge om Haaland er et reelt overgangsmål. Klubben ønsker seg ikke en ny Sancho-saga som de opplevde forrige sommer.

Dersom Haaland blir for dyr, er Kane nummer to på lista. Men United er ikke villig til å møte Tottenhams krav om 120 millioner pund.

Jadon Sancho skal også være aktuell, men kun for en pris betraktelig lavere enn den Dortmund krevde i fjor.

07.25: Om opplevelsen på Tottenham Hotspur Stadium utgjør en forskjell for Edinson Cavani og hans planer får han svare på selv, men det har lenge vært rapportert at 34-åringen ønsker seg til Boca Juniors neste sesong. Daily Mirror skriver imidlertid at en overgang ikke vil gå så knirkefritt som man skulle tro. Det er nemlig usikkert om Boca kan matche Cavanis United-lønn på 200 000 pund i uka. Avisen skriver også at Manchester United ifølge avtalen må betale Cavani to millioner pund dersom ettårsklausulen ikke trigges. Det står med andre ord millioner på spill for alle parter, og det skal være noe av grunnen at dialogen er treg.

07.20: Vi plukker med oss et par intetsigende repetisjoner før vi går videre. Spanske AS skriver at Manchester United er «besatt» av tanken på å signere Villarreal-stopper Pau Torres, mens den franske Lille-midtbanespilleren Boubakary Soumare nevnes i Daily Star. Samtidig er det verdt å merke seg at Mauricio Pochettino også er interessert i Harry Kane, ifølge Telefoot.

07.15: Denne er jo litt artig dagen-derpå. Ifølge belgiske Voetbal 24 planlegger José Mourinho en «reunion» med Marouane Fellaini i Tottenham.

Sånn, da kan dagen begynne!