Ryktesaker, uke 46

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 15. november

15.55: The Mirror lenker United til Ajax-duoen Edwin van der Sar og Marc Overmars. De to har i årevis jobbet sammen med det administrative i Amsterdam, men sistnevnte mener nå at det snart er på tide med nye eventyr.

– Jeg har vært her i åtte sesonger nå. For meg, men også for Edwin, er det sikkert at vi ikke kommer til å fortsette her til vi blir 60, sier Overmars.

Nå skriver The Mirror at Ed Woodward vil være på alerten dersom duoen skulle forlate Ajax, ettersom han har vært på utkikk etter en sportsdirektør i tre år.

13.30: Manchester Evening News siterer Tuttosport på at agenten til Hakan Çalhanoğlu har tilbudt tyrkeren til United. Det skal være frustrasjon i Çalhanoğlu-leiren over at forhandlingene om en ny avtale drar ut i tid, og mannen med den vanvittige dødballfoten skal dermed ha blitt tilbudt til både Inter og United.

Manchester Evening News mener dette kan være et forsøk på å bruke United som et ledd i kontraktsforhandlingene, og at klubben kommer til å prioritere å kjøpe en midtstopper neste sommer.

09.00: Det er ikke vanvittige mengder ryktestoff om dagen, så vi tar med at en av agentene som representerer Eric Bailly, har uttalt seg til Calciomercato om den ivorianske forsvareren.

– Hvis han har de rette sjansene, tror jeg han kan være en viktig spiller for å løse problemer i laget. Hvis ikke det skjer, er det klart at situasjonen må vurderes, sier Graziano Battistini i Promoesport.

Agenten understreker samtidig at det er for tidlig å spekulere i en overgang for 26-åringen.

Calciomercato mener at Milan skal være interesserte i Bailly.

Lørdag 14. november

08.18: ESPN (Rob Dawson) skriver at Manchester United og andre Premier League-klubber er interessert i Bragas David Carmo. Midtstopperen har imponert for Braga, og Roma og Fiorentina skal ha uttrykt interesse i sommer for den høyreiste 21-åringen.

Samtidig vil enhver overgang for en stopper også sannsynligvis basere seg på at en midtstopper må forsvinne ut fra United, og United tar gjerne imot bud for Phil Jones eller Marcos Rojo.

Fredag 13. november

13:09: Det trekkes igjen tråder mellom Christian Eriksen og Manchester United, etter at den danske midtbanespilleren har åpnet opp om situasjonen i Inter Milan, melder Mirror. Også PSG sies å skal være interesserte i å signere Eriksen når overgangsvinduet åpner i januar.

12.24: Spanske AS skriver at så vidt de vet så har Cristiano Ronaldo ingen intensjoner om å forlate Juventus, og han skal heller ikke kjenne til den påståtte Juventus-planen om å selge portugiseren etter sesongen.

Det nevnes også at Ronaldo generelt ikke ønsker å signere for United igjen – han skal være glad i klubben, men han føler at sin tid i klubben tilhører fortiden.

I tillegg skriver også Manchester Evening News fredag at United ikke har noen planer om å signere Ronaldo. United-kilder skal bare ha ledd det hele bort.

35-åringen har blitt koblet til United (og PSG) igjen de siste dagene.

08.16: I det som er en av de korteste ryktesakene vi har sett, så skriver Calciomercato.com (ikke blant de vi stoler på) at United har Dortmund-stopper Dan-Axel Zagadou i kikkerten, og at kontrakten hans går ut i 2022.

Han er en høyreist stopper med mange kamper for ulike franske ungdomslandslag. Han ble 21 år i sommer.

Zagadou har ikke blitt nevnt i ryktespalten her før, og vi trenger nok litt mer før vi tror noe er på gang.

Torsdag 12. november

16.36: Litt mer Cristiano Ronaldo: Vi tar med Sport Witness-saken om 35-åringen siden de videreformidler fra portusiske Record, som var avisa som først rapporterte om at Ronaldo skulle forlate Real Madrid.

De skriver at United allerede har kommet med et formelt tilbud via agent Jorge Mendes, og at 35-åringen for øyeblikket analyserer dette selv om han fortsatt er fokusert på sesongen med Juventus. Juventus jobber med å kutte lønnsutgiftene, og vil angivelig være villige til å la Ronaldo gå om de ikke klarer å vinne Champions League denne sesongen heller. Igjen nevnes PSG som en mulig rival for United.

08.10: Ryktene om at Cristiano Ronaldo skal returnere til Old Trafford forsvinner sannsynligvis ikke før den dagen han legger opp. Nå er 35-åringen koblet til Manchester United av Christian Martin, en journalist som jobber for ESPN og Fox News i Argentina. Det er for øvrig flere som rapporterer at Juventus vurderer å selge Ronaldo etter sesongen, men Paris Saint-Germain virker langt mer sannsynlig i skrivende stund.

08.05: Ole Gunnar Solskjær har innsett at det ikke finnes en optimal løsning med både Paul Pogba og Bruno Fernandes på midtbanen. Det rapporterer Alex Crook for talkSPORT. Klubben skal ha bestemt seg for at de vil selge franskmannen neste sommer. Pogba har bare startet to av de siste sju kampene, og nylig uttalte Jamie Carragher til samme kanal at 27-åringens tid på Old Trafford burde være historie.

Onsdag 11. november

14.45: United har hentet flere spanske tenåringer de siste årene, og ifølge avisen Sport kan Arnau Puigmal returnere til hjemlandet. Nærmere bestemt Camp Nou. Barcelona skal nemlig være interessert i å hente Puigmal for å forsterke sitt andrelag. 19-åringen kom fra Espanyol i 2017/18-sesongen og er en viktig brikke på U23-laget.

08.35: Mens de engelske mediene skriver om variable treningsprestasjoner og dårlig søvn, kommer Gary Neville med en støtteerklæring til Mason Greenwood. Les hele saken her!

07.50: Han kom ikke i sommer, men kan Jack Grealish likevel ende på Old Trafford i fremtiden? Manchester Evening News skriver at jakten på den formsterke Villa-stjernen ikke nødvendigvis er over selv om Donny van de Beek ble hentet fra Ajax. Lokalavisen spekulerer riktignok mer enn de informerer i artikkelen. Blant annet om at det kan bli plass til Grealish dersom Paul Pogba og Juan Mata forsvinner etter sesongen.

Tirsdag 10. november

21.10: Ifølge Daily Star skal Championship-klubbene Derby og Middlesbrough være interessert i å hente Phil Jones. Burnley har sett seg ut Jones som en mulig erstatter for James Tarkowski dersom en overgang til West Ham blir en realitet, men for øyeblikket ser ikke det sannsynlig ut.

13.46: ESPN skriver at Jesse Lingard har kvittet seg med Mino Raiola som agent, og at det nå blir familiemedlemmer og andre nære bekjente som skal ta seg av den jobben for Lingard.

Ifølge artikkelforfatter Rob Dawson ønsker United å beholde Lingard, og de ønsker i alle fall ikke at han skal forlate klubben gratis. Kontrakten går ut i 2021, men det er en forlengelsesopsjon til 2022. Lingard selv skal være åpen for å bli værende i favorittklubben, men han er også ivrig etter å få spilt mer regelmessig fotball etter å ha mistet plassen på laget.

Lingard har slitt med en hofteskade i det siste, og har ikke vært på banen siden 3-0-seieren i ligacupen mot Brighton.

08.07: Spanske Sport skrev for en måned siden (her gjengitt av Sport Witness) at Ousmane Dembélé vil være tilgjengelig i januar for litt over 50 millioner euro (45,3 mill. pund i dagens kurs), og at United da vil ha en ny sjanse om de fortsatt er interessert. Nå har Sport en ny oppdatering om franskmannen, og de skriver om interesse fra flere klubber, men United nevnes ikke ved navn annet enn i innledningen, siden de der skriver at Dembélé var nær en United-overgang i sommer.

Uansett: saken handler om 23-åringens kontrakt, og om risikoen ved å ikke selge spilleren siden han da kan finne på å gå gratis når kontrakten går ut i 2022. Samtidig kan langtidsskaden på Ansu Fati gjøre at Barcelona blir mer skeptiske til å plassere Dembélé på markedet akkurat nå.

Det virker uansett ikke spesielt trolig per nå at Dembélé blir United-spiller med det første.

Mandag 9. november

19.31: ESPN (Rob Dawson) skriver at Dean Henderson potensielt kan bli lånt ut i januar for å få nok spilletid til å kunne danke ut Jordan Pickford på det engelske landslaget, siden han har fått beskjed fra Gareth Southgate om at han må spille mer regelmessig for å kunne komme inn i førsteelleveren til EM neste sommer.

United skal ikke ha tatt en bestemmelse på dette ennå, og dette kan også påvirke om Sergio Romero får forlate klubben i januar, eller om argentineren må bli ut kontraktstiden.

15.20: Dominic Booth hos Manchester Evening News skriver at United vurderer å låne ut U23-lagets Ethan Laird, Ethan Galbraith og Arnau Puigmal i januarvinduet.

08.05: Tidligere United-spiller Louis Saha mener at United trenger fire nye Bruno Fernandes er for å kunne kjempe om ligatittelen, skriver Daily Mirror. Han tenker da like mye på portugiserens mentalitet som sportslige kvaliteter.

08.00: AC Milan undersøker muligheten for å kunne kjøpe Diogo Dalot som nå er på lån i klubben. United-spilleren har så langt spilt fire kamper for italienerne, alle er vunnet og han har også scoret én gang. Det er Tuttosport, gjengitt av Insidefutbol som skriver om Milans kjøpsønske, siden de mener han har det som skal til for å få en strålende fremtid i klubben. Milan leder Serie A så langt.