Ryktesaker, uke 45

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 8. november

20.33: Spanske AS skriver at Paul Pogba ikke har mistet håpet om en overgang til Real Madrid, og en overgang i 2021 kan potensielt være aktuelt for Real Madrid også siden prisen på Pogba går ned, mens prisen på alternativet Eduardo Camavinga går opp.

Det hjelper også at Zinedine Zidane helst vil foretrekke Pogba av de to, skriver AS videre.

De nevner også en Calciomercato-rapport om en angivelig enighet mellom Pogba og United om at han kan gå for 60 millioner euro i 2021, uten at vi vet hvor sannsynlig det kan være.

11.54: Firenze-avisa La Nazione (her gjengitt av Sport Witness) skriver om interesse fra United og Tottenham i den høyreiste (195 cm) serberen Nikola Milenković, som spiller for Firenze-klubben Fiorentina.

23 år gamle Milenković, som spiller som midtstopper eller høyreback, skal ha interessert United lenge, ifølge La Nazione, og agenten skal ha mottatt flere «signaler» fra United og Spurs.

Kontrakten til Milenković går ut sommeren 2022, og Fiorentina krever angivelig 25 millioner euro (22,56 mill. pund i dagens kurs) for spilleren.

Mourinho skal opprinnelig ha vært drivkraften bak Uniteds interesse, og slik sett gir det mening om det eventuelt er Spurs som er konkurrenten.

Vi vil nok høre om det fra flere kilder før vi tror noe er på gang, for vi er jo som alltid klar over at agenter gjerne bruker Uniteds navn for å få oppmerksomhet rundt en spiller.

Lørdag 7. november

08.13: Mauricio Pochettino skal ifølge Daily Star ha takket nei til å bli Barcelona-manager to ganger. Grunnen er at argentineren venter på et tilbud fra Manchester United. 46-åringen skal også ha avvist andre klubber.

08.05: Spanske Mundo Deportivo skriver at Barcelona er villige til å selge fem spillere i januar for ha råd til å hente Memphis Depay. Ousmane Dembélé er én av spillerne som ryktes ut dørene. United har vært interessert i spilleren tidligere, men samtidig signerte klubben to kantspillere på tampen av overgangsvinduet i Facundo Pellistri og Amad Diallo (kommer i januar).

Fredag 6. november

10.00: RB Leipzig-trener Julian Nagelsmann skal ifølge United-kilder også være ett av navnene som blir vurdert hvis United skulle bestemme seg for å kvitte seg med Ole Gunnar Solskjær. Det skriver Rob Dawson hos ESPN. Den unge treneren fikk nylig bank av Solskjærs United, men har imponert i jobben sin for det tyske laget.

07.45: Hvis du lurer på rykter rundt managersituasjonen, så er alt samlet i denne saken her.

07.30: Spanske Marca skriver at United flere ganger har forsøkt å få kloa i Atletico Madrids sportsdirektør, Andrea Berta, men uten å lykkes. Det skal imidlertid understrekes at det ikke står noe om at dette er noe United forsøker på nå. I stedet nevnes Uniteds navn i forbindelse med at Roma nå visstnok ønsker å få tak i Berta.

07.00: Her er et typisk eksempel på hvordan rykter kan spres. Engelsk presse, blant annet Daily Mail, skriver nå at spanske AS har skrevet at United skal ha senket priskravet for å selge Paul Pogba til 60 millioner euro, men i AS siterer de engelsk presse (!!) på at United visstnok vil selge Pogba i 2021 og italienske Calciomercato (ikke til å kunne stole på) på at franskmannen skal ha fått United til å godta at han kan selges for 60 millioner.

Samtidig, sjekker man Calciomercato så klarte i alle fall united.no ikke å finne noe annet enn det som ble meldt torsdag, om at Juventus-direktør Paratici (se torsdag 08.00) hadde uttalt seg litt om ham…

Torsdag 5. november

13.30: Nå har også The Independents fotballsjef, Miguel Delaney, kommentert Solskjærs situasjon og alternativene. Vi har samlet reaksjonene rundt Pochettino, Allegri og det andre i en sak. Les den her.

12.30: Manchester Evening News’ Samuel Luckhurst skriver torsdag at United-representanter har kontaktet Mauricio Pochettino-representanter etter Uniteds svake sesongstart. Samtidig står det i saken at United-ledelsen stod støtt bak Solskjær før onsdagens tap, men det påpekes at med et tap mot Everton kan United ligge på 17. plass når vi går inn i den kommende landslagspausen. Pochettino skal ifølge MEN være interessert i jobben, som han har vært helt siden han fikk sparken i Tottenham.

08.00: Juventus har igjen snakket litt om en mulig Paul Pogba-overgang i fremtiden.

07.00: United prøvde å få tak i Bayer Leverkusen-kantspiller Moussa Diaby i sommer, men lyktes ikke med et fremstøt på 45 millioner euro. Det skriver BILD, i en sak gjengitt av Daily Mail. Leverkusen skal ikke ha vært villig til å selge Diaby like etter at de hadde solgt Kai Havertz, og dermed gikk United i stedet for Atalantas Amad Diallo, en kantspiller som kommer til United i januar.

Onsdag 4. november

12.25: Mer om Haaland! Dortmund-sjef Hans-Joachim Watzke sier til tyske Bild at det ikke stemmer at Erling Braut Haaland har en utkjøpsklausul i kontrakten som trer i kraft sommeren 2021. Tidligere har det gått rykter om en klausul på 75 millioner euro.

– Det er fortsatt sannsynlig at det finnes en klausul om utkjøp i 2022, skriver Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet på Twitter.

Det betyr at Brauten kommer til å bli avsindig dyr om han flytter på seg til sommeren.

07.35: Det velges ny president i USA i skrivende stund, og neste sommer må også Erling Braut Haaland ta et valg. Den norske 20-åringen valgte som vi vet Dortmund da han forlot Salzburg og vil være høyaktuell for klubber som Manchester United og Real Madrid neste sommer.

Salzburg-direktør Christoph Freund er imidlertid sikker på at Haaland ender i Liverpool:

– Han havner der. Han kan spille for hvilken som helst klubb i verden, sier Freund ifølge Sky90.

Tirsdag 3. november

19.26: Italienske Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver om AC Milans planer om å – etter hvert – diskutere permanente overganger for Brahim Diaz og Diogo Dalot med henholdsvis Real Madrid og Manchester United.

Det kan potensielt bli dyrt – men avisa tror det vil være mulig for Milan, og den gamle storhetens gode sesongstart gjør at Champions League-fotball neste sesong kan være en mulighet, noe som selvsagt vil hjelpe på.

Mandag 2. november

09.56: Forrige uke ble AC Milans Hakan Çalhanoğlu koblet til United, og tyrkeren kan potensielt være tilgjengelig gratis etter sesongen, men Laurie Whitwell skriver for pålitelige The Athletic at klubben ikke skal være i forhandlinger med 26-åringen.

Spillerens agent skal ha ringt opp Matt Judge, Uniteds sjefsforhandler, men United kommer ikke til å følge dette opp.

Det kan være fordelaktig å bli koblet til United for spillere som skal flytte på seg, og The Athletics kilder tror at dette er en faktor med disse ryktene.