Ryktesaker, uke 5

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 2. februar:

13.59: James Robson i Evening Standard skriver at Ole Gunnar Solskjær håper å gjøre tre signeringer i sommer, med en tier, en høyreving og en spiss på ønskelista. James Maddison og Jadon Sancho er blant Uniteds overgangsmål.

Det skal også være interesse for Donny van de Beek og Jack Grealish, ifølge avisa, som altså ikke akkurat kommer med revolusjonerende nytt.

Robson skriver ellers at det er en voksende tro innad i klubben på at Paul Pogba kommer til å forlate klubben, selv om Ole Gunnar Solskjær insisterer på at Fernandes og Pogba kan spille sammen, og at han ønsker å beholde de beste spillerne sine.

09.24: Sunday Mirror skriver i en såkalt eksklusiv sak at United er fast bestemte på å prøve å hente inn Kalidou Koulibaly. Den 28 år gamle Napoli-stopperen blir sett på som den perfekte stopperpartneren for Harry Maguire, og skal være åpen for en overgang til England, men klubber som Real Madrid, PSG og Chelsea er også interesserte.

Det nevnes en overgangssum på rundt 90 millioner pund, men Solskjær mener angivelig at hans betydning for dette United-laget kan gjøre det vel verdt prisen.

Saken er skrevet av Harry Pratt, som tidligere har skrevet mest for Daily Star og Daily Express, og vi ville tatt hele saken med en klype salt.

Lørdag 1. februar:

15.00: The Times’ United-journalist Paul Hirst skriver på Twitter at om United skulle hentet den strake 33 år gamle PSG-spissen Edinson Cavani måtte de ha bundet opp 65 millioner pund. Han skal nemlig ha krevd 2,5 års avtale, 360.000 pund i ukelønn i tillegg til overgangssummen på om lag 20 millioner euro.

 

Fredag 31.januar:

08.50: Vi kommer med en egen deadline day-sak litt senere i dag der vi følger aktiviteten i overgangsvinduets siste dag, men vi tar med noen rykter fra fredagens papirutgaver av de engelske avisene.

Her fulgte vi deadline-dagen live.

Paul Pogba vil få tillatelse til å forlate United i sommer langt billigere enn de 150 millioner pundene som United i utgangspunktet ønsket. Etter at Bruno Fernandes-overgangen er i boks, vil United  selge den franske midtbanespilleren når sommervinduet åpner, melder The Sun.

Saken er skrevet av Neil Custis som er blant journalistene som følger United tett.

Samtidig skal Nemanja Matic være villig til å forlenge kontrakten med United. Serberens kontrakt går i utgangspunktet ut i sommer, men United har opsjon på å forlenge den med ytterligere ett år. Matic var ute i kulden i høst, men etter skader på både Paul Pogba og Scott McTominay har Matic spilt og levert gode prestasjoner og det gjør at han ønsker å bli dersom United vil beholde ham, skriver Telegraph.

Torsdag 30. januar:

23.20: The Telegraphs Mike McGrath skriver at United skal ha sjekket muligheten for å hente Joshua King, men at de fikk nei fra Bournemouth. En United-kilde skal ha fortalt avisen at «King var en avtale man trodde kunne gjennomføres, men at den ble møtt med motstand fra Bournemouth».

22.10: Edinson Cavani kommer ikke til å forlate Paris Saint-Germain i januar ettersom pariserne ønsker 30 millioner pund for spilleren. Det er nemlig ikke så mange klubber som ønsker å betale slike summer for en 32 år gammel spiss som er på utgående kontrakt. Etter det Manchester Evening News erfarer vil United bli tilbudt spilleren gratis til sommeren. TalkSPORT melder at også Chelsea vil bli tilbudt uruguayanerens tjenester.

20.30: Manchester United har gjentatte ganger blitt linket til Krzystof Piatek. Den overgangen kommer nok ikke til å skje med det første. Nå kan nemlig den tyske hovedstadsklubben Hertha Berlin bekrefte at polakken har signert for dem. Den 24 år gamle spissen går fra italienske AC Milan til Hertha og Bundesliga.

15.55: U23-keeperen Nathan Bishop skal være klar for Manchester United. En bekreftelse er ventet i morgen.

15.20: Siste navn i spissjakten er Salomón Rondón. Troverdige The Times melder at Manchester United vurderer Dalian Yifang-spissen etter at Krzysztof Piatek signerte for Hertha Berlin. Akkurat som med Odion Ighalo kan Rondón være tilgjengelig fordi det kinesiske seriespillet sannsynligvis settes på vent som følge av coronaviruset i landet. United skal ha vært nære å signere nevnte Piatek på et 18 måneder langt lån med opsjon på kjøp, men polakken valgte en permanent overgang til Hertha Berlin.

13.05: Vanskelig å bedømme sannhetsgestalten, men i Tyrkia har det i alle fall dukket opp rapporter om at Manchester United har fått avslag på et bud på 25 millioner euro for Vedat Muriqi. Fenerbahce-spissen er 25 år og står med 11 mål på 17 kamper denne sesongen. Den tyrkiske klubben skal ha planer om å selge Muriqi i sommer – for det dobbelte.

12.25: Manchester United har blitt tilbudt Odion Ighalo. Det melder Daily Mirror. Den tidligere Lyn- og Watford-spilleren har blitt nevnt tidligere, og ifølge avisen vil Shanghai Shenhua slippe Ighalo på lån ettersom det kinesiske seriespillet sannsynligvis settes på vent som følge av coronaviruset i landet. Solskjær bekreftet onsdag at han er på utkikk etter en spiss nå som Marcus Rashford er ute i lang tid.

10.15: Flere engelske medier melder at James Garner kan bli sendt på lån før overgangsvinduet stenger fredag kveld. Ifølge The Athletic-podkasten «Talk of the Devils» er Wigan, Doncaster, Blackpool, Fleetwood og Sunderland interessert i 18-åringen. Dylan Levitt skal også være aktuell for et utlån.

08.25: En oppdatering på tre potensielle United-signeringer. Kalidou Koulibaly blir ifølge The Sun værende i Napoli til i sommer, mens Thomas Müller ifølge Bild er åpen for å forlate Bayern München. Vi tar også med oss at den tyske avisen melder at Erling Braut Haaland har en utkjøpsklausul på 63 millioner pund som blir aktiv i 2021.

08.20: Manchester United skal ha vært i kontakt med Barcelona angående Ivan Rakitic, melder ESPN. Det var imidlertid før Bruno Fernandes ble klar. Dessuten skal kroaten ha et ønske om å bli værende i Spania.

08.15: Marcos Rojo virker å være på vei til Estudiantes etter at hans mor annonserte overgangen på Instagram. Mer om det i saken nedenfor!

Onsdag 29. januar:

17.00: United skal ifølge Daily Mail ha tilbudt den russiske 15-åringen, Sergey Pinyaev, enda et prøvespill. Unggutten er allerede en del av det russiske U17-landslaget.

View this post on Instagram

дядя Стёпа🤩😅

A post shared by Sergey Pinyaev (@spinyaev09) on

14.00: Troverdige BBC, er en av flere velinformerte kilder som melder at Manchester United nærmer seg å signere Nathan Bishop. Den 20 år gamle keeperen spiller til vanlig i League One-klubben Southend. U20-landslagskeeperen har spilt 17 kamper i League One denne sesongen.

Les også: – Han er på en medisinsk sjekk

12.20: Manchester United er en av mange storklubber som har blitt linket til Bayer Leverkusens Kai Havertz. Tyske SportBild (gjengitt av Sport Witness) skriver at det må en overgangssum på nærmere 130 mill. euro til for at Leverkusen skal slippe spilleren. Liverpool og Bayern München er blant de andre klubbene som linkes til 20-åringen.

11.50: Manchester United skal, ifølge Daily Mail, ha gått med på å låne Marcos Rojo ut til hans ungdomsklubb, Estudiantes. Midtstopperen har fått tillatelse til å spille i den argentinske ligaen frem til sommeren.

09.20: Manchester United kan finne på å trigge Nemanja Matics opsjon på ett ytterligere år i klubben melder Manchester Evening News, mye basert på det Ole Gunnar Solskjær sa på tirsdagens pressekonferanse. Les saken her.

09.15: Vi følger det som trolig er innspurten i Bruno Fernandes-sagaen i denne saken. Her oppdaterer vi det som skjer rundt portugiseren.

Tirsdag 28. januar:

20.00: Flere britiske medier har kastet seg på ballen og melder om det samme rundt Bruno Fernandes. 

Det ser nå ut til at Manchester United og Sporting Lisboa har kommet til enighet, og at Bruno Fernandes kan bli United-spiller i januar (Se også 19:26).

19.26: Ny vending rundt Bruno Fernandes.

Sport Witness referer til flere portugisiske medier og skriver at overgangen praktisk talt er ferdig.

  • Ifølge Record skal betalingen ligge på €55 mill. pluss €10 mill. i realistiske bonuser og €15 mill. i vanskeligere bonuser. 
  • TVI24 melder om at avtalen skal være i boks innen de nærmeste timene, og kan samtidig bekrefte at Premier League-titler og Ballon D’Or er en del av bonusene.
  • A Bola og O Jogo skriver at Bruno Fernandes planlegger å reise til Manchester på onsdag.

18.39: The Times skriver en lengre sak om hvorfor Barcelona nå skal være interessert i Bruno Fernandes. 

Barcelona kjemper om ligatittelen i La Liga, og trenger en ny spiss ettersom Luis Suarez sliter med en kneskade. Erstatteren skal være Rodrigo fra Valencia, men Valencia selger ikke for hva som helst.

For at Rodrigo skal få gå, vil nemlig Valencia ha Bruno Fernandes på lån for resten av sesongen.

Siste ord i Fernandes-sagaen er definitivt ikke skrevet.

18.24: Tidligere sportsdirektør i PSG, Antero Henrique, skal ifølge Daily Mail være i kontakt med Manchester United om å bli klubbens nye sportsdirektør.

Henrique var blant annet PSGs sportsdirektør da de signerte Neymar samt Kylian Mbappe på lån, før hans permanente overgang.

Manchester United har for øyeblikket ingen sportsdirektør.

17.11: The Independent skriver at Manchester United skal være forberedt på å ikke hente inn en storsignering i januar.

En overgang for Bruno Fernandes ser med andre ord ut til å glippe, og samme avis skriver at United vil se etter andre spillere i den tiltenkte midtbanerollen.

Leicesters James Maddison og Aston Villa sin gullgutt; Jack Grealish skal være førsteprioritet, men disse spillerne vil først være aktuelle i sommer.

16.58: Islam Slimani skal ha ytret ønske om å spille i Premier League, og rettere sagt Tottenham. Ifølge Le Buteur har spilleren selv hevdet at sjansene for spilletid er størst i hovedstadsklubben.

Slimani har blitt koblet til United, etter at Marcus Rashford pådro seg en langtidsskade. Det har tidligere vært snakk om en låneavtale, men skal vi tro det siste ryktet, vil altså Algerie-spissen foretrekke en overgang til Tottenham.

16.42: Spanske Cadena SER skriver at Manchester United skal være interessert i å hente Valencias Maxi Gomez. 

Den 23-år gamle spissen har scoret åtte mål på 18 kamper denne sesongen, og skal ifølge samme kilde ha en utkjøpsklausul på svimlende 140 mill. euro. En overgang i januar virker med andre ord lite sannsynlig.

16.27: Daily Mail og flere andre britiske medier viser til den spanske avisen Superdeporte og melder at Barcelona nå skal være selvsikre på å signere Bruno Fernandes i januar, etter at forhandlingene mellom Sporting Lisboa og Manchester United skal ha stoppet opp.

Samme avis hevder at den spanske storklubben ønsker å sende portugiseren direkte på lån til Valencia, i et håp om å få hente Valencia-spissen Rodrigo.

Les også: (+) – Etter min mening er det riktig å si nei

08.15: Det er lett å glemme, men Alexis Sanchez er faktisk fortsatt Uniteds eiendom. Chileneren er på lån i Inter, men nå melder Daily Star at United skal være fristet til å vi Sanchez en ny sjanse når han kommer tilbake fra lånet i juni. Da vil 31-åringen fortsatt ha to år igjen av kontrakten sin med United.

Star, som ikke er kjent for å være de mest troverdige, skriver videre at Ed Woodward skal ha sagt til Sanchez og hans representanter at oppholdet i Inter ikke vil bli gjort permanent, og at han skal være med på Uniteds sesongoppkjøring for å bevise for Ole Gunnar Solskjær at han fortsatt kan spille en rolle i laget.

Mandag 27. januar:

15.04: The Guardian skriver at United nå vurderer et nytt bud på Bruno Fernandes, og at forhandlingene vil ta seg opp nå i disse dagene før fredagens frist.

United skal ifølge Jamie Jackson ha fått et bud på 45 millioner euro (38 mill. pund) pluss tilleggsopsjoner avslått av Sporting, som verdsetter ham til 85 millioner euro. Klubbene skal være klare til å inngå et kompromiss, men foreløpig har avstanden vært for stor. Et nytt forsøk er ventet, men et andre bud er ikke ventet å ha en grunnsum på mer enn 55 millioner euro (46,4 mill. pund).

Videre nevnes det, som det har blitt nevnt andre steder også, at United vurderer et lånebud på Islam Slimani. Slimani er nå på lån fra Leicester til Monaco, hvor han ser ut til å ha gjort det ganske bra.

08.37: Daily Express nevner at Ole Gunnar Solskjær ikke har gitt opp å signere Juventus’ Emre Can til tross for hans Liverpool-bakgrunn, men Daily Express er en avis hvor det står så mye rart at en knapt kan tro på avisas datomerking, så vi velger å ta alt som kommer derfra med så mange klyper salt at det kunne gjort enhver lege bekymret.

08.31: Jonathan Northcroft og Duncan Castles skriver i The Times at United i helga økte Bruno Fernandes-budet sitt til 46,4 millioner pund pluss prestasjonsbaserte bonusavtaler.

Sporting har ikke gått med på avtalen foreløpig, og håper på en garantert sum på 50,6 millioner pund for 25-åringen, og de venter seg visstnok også et bedre bud fra en annen europeisk klubb denne uka (noe som høres ut som noe som like godt kan være informasjon plantet for å legge press på United).

08.19: The Sun skriver at United nekter å senke prisen (som de mener skal være 25 millioner pund) på Chris Smalling. Smalling har imponert for Roma, som ønsker å signere ham permanent.

Den italienske hovedstadsklubben skal sist uke ha vært i kontakt med United for å sjekke om det var mulig å inngå et kompromiss, med et tilbud på 13 millioner pund + 3,5 mill. pund i tilleggssummer. Det var ikke United interessert i, siden de mener 30-åringen har vist nok til å rettferdiggjøre summen United ønsker. Hans status som egenprodusert i England er også en faktor med tanke på hva United kan få for Smalling i England. Roma frykter at de kan tape en budkrig i sommer, og prøver å få i stand en permanent avtale før det.

Smalling skal være villig til å gå litt ned i lønn for å få en avtale i boks.

I saken nevnes det også at United tror de kan fullføre en overgang for Bruno Fernandes denne uka – hvis de kan ordne opp i uenigheter med superagent Jorge Mendes, som United angivelig ikke skal ha en like god relasjon til lenger. Det skal være sannsynlig at Fernandes ikke spiller Sportings kamp mandag kveld.

Saken er skrevet av Phil Thomas, som ikke er den som følger United tettest for avisa.

08.13: United kommer til å tilby Sunderlands Logan Pye en femårskontrakt, hevder Alan Nixon fra The Sun.

Spesielt Arsenal skal også ha vært interessert i den 16 år gamle venstrebacken, men Pye er nå ventet å signere for United.

Nixon pleier å være blant de mer treffsikre journalistene når det gjelder spillere fra lavere divisjoner, men han bommer litt i denne saken når han hevder at United vurderer å sende Ben Garner på lån hvis en brukbar Championship-klubb prøver seg. Ben Garner er manager for Bristol Rovers. Vi får bare gå ut fra at han sikter til James Garner!