Ryktesaker, uke 28

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter


Søndag 14. juli:

17.40: Ifølge den portugisiske avisen Correio da Manha prøver Solskjær å overtale Ed Woodward & co om at Bruno Fernandes er verdt mer enn 50 millioner pund.

Avisa melder at Sporting er ute etter 65 millioner pund for playmakeren.

15.00: Nytt rykte i Maguire-sagaen. Ifølge Sun skal midtstopperen på medisinsk sjekk hos United mandag.

LES SAKEN HER: Hevder klubbene er enige

13.10: United blir nevnt som en mulig destinasjon for russiske Fedor Chalov.

CSKA-angriperen skal også være på radaren til Liverpool, City, Arsenal og Tottenham, ifølge Daily Mirror. De hevder han er tilgjengelig for 20 millioner pund.

Chalov ble toppscorer med 15 mål i serien forrige sesong.

10.00: Harry Maguire er et navn vi nesten er daglig innom i denne spalten, og også i dag skrives det om Leicester-stopperen av engelske aviser.

Ifølge The Sun skal Maguire være frustrert over prislappen Leicester har satt på ham. En prislapp som gjør en overgang til United, eller andre klubber, vanskeligere.

Sun skriver at Maguire skal ha fortalt lagkameratene at han vil flytte på seg.

United skal ha kommet med et bud på 70 millioner pund, men seriemesterne fra 2016 ønsker minst 85 millioner pund for 26-åringen fra Sheffield.

Lørdag 13. juli

17.20: Inter-spiss Mauri Icardi har forlatt klubbens treningsleir. Det nevnes ikke her fordi han kan være på vei til United, men fordi det kan påvirke situasjonen til Romelu Lukaku. Det rapporteres at Inter er avhengig av et salg av Icardi for å finansiere en Lukaku-overgang.

I Australia sa Lukaku etter lørdagens 2-0-seier mot Perth Glory at vi vil vite mer om situasjonen i neste uke.

09.50: Hva krever United egentlig for Paul Pogba?

Ifølge Daily Mirror må Real Madrid betale mer enn de 150 millionene med pund som tidligere har versert i mediene. Mirror mener Real, som virker som det eneste reelle alternativet for en eventuell overgang, må betale svimlende 180 millioner for franskmannen.

Samtidig skriver Telegraph at Inter Milan må hoste opp 90 millioner pund for å skaffe seg Romelu Lukaku.

Fredag skrev vi at Inter fikk et angivelig bud på 70 millioner euro avslått.

LES MER HER: Inter-bud avslått – partene i forhandlinger

09.30: L’Equipe skriver at United fortsatt er interessert i Benoit Badashile. 18-åringen har en rekke aldersbestemte landskamper for Frankrike, og var på banen i 13 seriekamper for Monaco forrige sesong. Ifølge den franske avisen er han ansett å koste rundt 35 millioner euro.

09.00: United skal være i samtaler med Benfica om en overgang for Ruben Dias. Det melder Correio de Manha, som siteres av Manchester Evening News.  Den 22 år gamle forsvarsspilleren har 11 landskamper for Portugal, og var med å vinne Nations League i juni.

Harry Maguire er muligens førstevalget på midtstopperplass, men siden Leicester krever mye for engelskmannen, har Dias ifølge avisen dukket opp som et alternativ.

22-åringen skal ha en utkjøpsklausul på 66 millioner euro, og det er lite trolig Benfica vil slippe ham for noe særlig mindre. United var også linket til Dias forrige sommer.

Fredag 12. juli:

17.20: En liten oppdatering på Bruno Fernandes, som det har vært uvanlig stille rundt de siste dagene. Ifølge portugisiske A Bola har ikke Manchester United gitt opp midtbanespilleren. Manglende aktivitet handler bare om at klubben ønsker å hente inn sin nye midtstopper før de henvender seg til Sporting Lisboa.

17.15: Dette er visst dagen for store overganger. Ifølge denne Telegraaf-journalisten er Matthijs de Ligt klar for Juventus. Den nederlandske avisen har ofte god kontroll på det som beveger seg rundt hovedstadsklubben.

15.25: Antoine Griezmann har vært en gjenganger i denne spalten i flere år. Nå som franskmannen har signert for Barcelona kan det bli lenge til neste gang.

13.00: Det er ikke hver dag united.no kan servere egne overgangsrykter, men Bjarte Valen kan melde følgende om Marcos Rojo og Matteo Darmian:

11.10: 23 år gamle Joel Pereira skal ikke overraskende på et nytt utlån i 2019/20. Les mer i egen sak!

11.05: Inter-sjef bekrefter at han har vært i forhandlinger om Romelu Lukaku. Les mer i egen sak!

10.25: Italienske Gianluca Di Marzio kommer med samme info som vi har lest et par ganger tidligere denne uken – at Manchester United forbereder et bud på Sergej Milinkovic-Savic. Budet skal være på 80 millioner euro, noe som tilsvarer omtrent 71 millioner pund.

09.00: Det har ikke dukket opp noen oppdateringer fra gårsdagens forhandlinger mellom Manchester United og Inter om Romelu Lukaku. En utlånsavtale skal ha blitt lansert av den italienske klubben, men United skal foretrekke en ordinær overgang. Ifølge The Sun står United på kravet sitt om en pris på 75 millioner pund for 26-åringen.

08.55: Telegraph-journalist James Ducker har kommet med mye United-info i sommer, og i dag skriver han at Manchester United er sjokkert over prisen Newcastle krever for Sean Longstaff. Ed Woodward skal ha tatt kontakt med klubben på lørdag og fått vite at de har satt en prislapp på 50 millioner pund for midtbanespilleren – over det dobbelte av det United hadde sett for seg.

Torsdag 11. juli:

14.45: Manchester United benekter interesse for Mario Lemina. Les mer i egen sak!

13.30: ESPN-reporter Gabriele Marcotti kommer med en alternativ teori om situasjonen til Paul Pogba. Han tror ikke nødvendigvis at franskmannen ønsker seg bort, men at alt oppstyret heller har handlet om å utfordre Manchester United og deres ambisjoner.

– Det jeg blir fortalt er at Pogba ikke er desperat etter å dra. Han er desperat etter å vite hvor veien fører videre med United.

Se hele innslaget nedenfor:

11.50: Duncan Castles melder i sin podkast at Manchester United har avslått et bud fra Inter på Nemanja Matic. Forslaget skal ha inneholdt en slags bytteavtale med Radja Nainggolan. Milan skal også være interessert i Matic.

11.45: Ifølge den italienske rykeguruen Gianluca Di Marzio var United i kontakt med Fiorentina for to dager siden angående midtstopper Nikola Milenkovic. United skal ha lagt inn et bud på 40 millioner euro for 21-åringen i januar som ble avslått av Fiorentina, som på det tidspunktet krevde 50 millioner.

11.40: Inter og Manchester United skal gå i forhandlinger om Romelu Lukaku i dag. Les egen sak her!

08.55: Her må vi bare innrømme at vi er usikre på kilden, men nevner i alle fall at nettstedet 90min.com melder at Juan Mata avslo et tilbud fra kinesiske Shanghai SIPG med en ukelønn på 550 000 pund. Tidligere skal spanjolen ha tjent rundt 140 000 i United. Mata signerte nylig ny kontrakt med United.

08.50: Manchester United jobber fortsatt med å hale Harry Maguire i land, ifølge Daily Mail. Forhandlingene pågår stadig. United skal være optimistiske med hensyn til å få til en avtale, men partene er fortsatt uenige om pris. En avtale rundt 75 millioner kan virke sannsynlig. United skal ha tilbudt spillere i bytte. Maguire skal selv ha sett for seg en overgang til City, men de lyseblå virker ikke å være villige til å matche prisen Leicester krever.

Samtidig skriver tabloidavisen at det er ventet at United innleder forhandlinger med Inter om Romelu Lukaku i dag. Artiklene er ikke skrevet av Daily Mails United-journalist som befinner seg i Australia.

Onsdag 10. juli:

22.28: United skal ha takket nei til 90 millioner pund, i tillegg til Dani Ceballos fra Real Madrid for Paul Pogba, skriver Express.  United skal ha sagt at de bare er interessert i en avtale som inneholder penger. Ceballos har vært meget god for Spania i europamesterskapet for U-21 lag denne sommeren.

22.13: Inter Milans sportsdirektør Piero Ausilio skal ha landet i England for å møte Uniteds representanter med tanke på en overgang for Romelu Lukaku, skriver Sky Sports. United vil fortsatt ha 75 millioner pund for spissen. Belgieren er for øyeblikket i Australia for å forberede seg til den kommende sesongen.

20.12: Hvis det ender med at Paul Pogba forlater United i sommer, så vil Christian Eriksen være den perfekte erstatteren, skriver Evening Standard. De skriver at han kan være aktuell for «kun» 70-80 millioner pund, men Daniel Levy skal være lite lysten på å selge til en Premier League-rival.

13.10: Vi samler opp noen rykter som egentlig bare repeterer det som er skrevet tidligere:

  • United forbereder et bud på 67 millioner pund for Sergej Milinkovic-Savic. (Gazzetta dello Sport)
  • Paul Pogba er villig til å ta et lønnskutt for å gå til Real Madrid (Le10sport). Samtidig skal Ole Gunnar Solskjær ha bedt franskmannen om å bli værende i én sesong til (The Sun).
  • Representanter fra Inter skal ankomme England i løpet av uken for å gå i forhandlinger med United om Romelu Lukaku (Sky Sports).

12.55: Southamptons Mario Lemina bekrefter at han vil bytte klubb i sommer. Les hele saken her!

10.10: Ole Gunnar Solskjær fikk mange spørsmål om Paul Pogba på morgenens pressekonferanse. Les hele saken her!

06.50: I går ble det meldt at Romelu Lukaku håper å være Inter-spiller når klubbene møtes senere i juli, i dag skriver The Sun at Ole Gunnar Solskjær har bedt United-spissen om å bli værende. De to skal ha snakket sammen før avreise til Australia, og Solskjær skal ha sagt at Lukaku vil få sine sjanser i 2019/20-sesongen. United skal være villig til å selge 26-åringen til Inter for 75 millioner pund, men nordmannen ønsker å beholde den belgiske spissen på topp sammen med Marcus Rashford.

06.45: Av naturlige årsaker dekkes situasjonen til Paul Pogba tett av både engelske og spanske medier om dagen. Marca gjentar i dag det som tidligere har blitt slått fast – at Manchester United ikke vil selge franskmannen, og at de ikke trenger pengene. For at en overgang i det hele tatt skal være aktuelt må Real Madrid legge 162 millioner pund på bordet, skriver avisen.

06.40: Ganske ut av det blå ble Victor Lindelöf koblet til Barcelona tidligere i sommer. Nå har svenskens agent uttalt seg til spanske medier om 24-åringens fremtid.

– Lindelöf er i kikkerten til en stor europeisk klubb, men det er opp til United om han forlater klubben, sier Hasan Cetinkaya til Mundo Deportivo.

Ryktet omtales som en ny hodepine for Ole Gunnar Solskjær i engelske medier, men enn så lenge er det lite som tyder på at Lindelöf er på vei bort fra Manchester United.

Tirsdag 9. juli:

16.33: United skal ifølge den italienske avisen Gazzetta dello Sport forberede et  bud på Sergej Milinkovic-Savic. Avisen skriver at United kommer til å by 65 millioner pund for serberen, mens Lazio vil ha 107 millioner pund for midtbanespilleren. Det er derfor et stort sprik mellom klubbene hvis det viser seg at tallene stemmer.

11.21: Simon Peach (Press Association) følger i disse dager United ganske tett, men har tidligere jobbet for Southern Daily Echo i Southampton, og har nok brukbar oversikt over hva som rører seg på sørkysten også. Han melder det samme om Mario Lemina-forespørslene fra United, Arsenal og Leicester som Daily Mail gjorde tidligere (se dagens første ryktesak).

10.47: Newcastle Chronicle skriver at United kanskje må ut med mer enn 35 millioner pund (som er summen for Newcastles rekordsalg – Andy Carroll til Liverpool) om de skal få tak i midtbanetalentet Sean Longstaff. Å selge for rundt 25 millioner pund, som er en mulig pris som har blitt nevnt før, skal ifølge Newcastle-kilder være lite aktuelt.

09.48: Ifølge Daily Mirror håper Romelu Lukaku å være Inter-spiller innen United skal møte Inter 20. juli, og Inter er ventet å åpne budrunden i løpet av den neste uka.

09.38: Daily Mail skriver at Real Madrid-styret er overbeviste om at Paul Pogba kun har Real Madrid i tankene, til tross for den rapporterte interessen fra Juventus. Real Madrid ønsker å teste United Pogba-standhaftighet med et konkret bud før måneden er omme.

Real Madrid trenger å selge enkelte for å kunne legge inn det budet, og å selge James Rodríguez til Napoli for 40 millioner euro (35,8 mill. pund) ser ut til å være deres beste sjanse til det.

Pete Jenson, som har skrevet saken, er/var Spania-basert, og har nok flere spanske kilder enn den gjennomsnittlige Daily Mail-journalist.

08.11: John Percy er en svært pålitelig journalist (spesielt når det gjelder Midlands-fotballen), og han skriver i Daily Telegraph at Aston Villa er villige til å vente på Axel Tuanzebe.

Tuanzebe er med United på sommerturnéen, der Solskjær vil ta en nærmere kikk på hvordan stopperen ligger an, før det etter hvert vil bli bestemt hvor han skal spille denne sesongen. Aston Villa er klare til å hente Tuanzebe tilbake hvis Solskjær skulle ønske å sende ham ut på lån igjen. I så fall kan Villa satse på stopperduoen som sendte dem opp, etter at den andre lånestopperen (Tyrone Mings) mandag signerte for rundt £20 millioner.

00.29: Daily Mail skriver at Arsenal, United og Leicester har kommet med forespørsler til Southampton angående Mario Lemina, som ønsker å forlate klubben fra sørkysten.

Midtbanespilleren har glimtvis vist frem hva han kan, men Southampton skal være villige til å selge så lenge de får igjen det de kjøpte ham for (18 mill. pund ifølge avisa, 15,53 mill. pund ifølge Transfermarkt).

Saken er skrevet av Adrian Kajumba, som var bra på Daniel James-nytt, men saken fremstår egentlig uansett ikke som om noen mer seriøse henvendelse er rett rundt hjørnet, spesielt ikke siden infoen om Arsenal, United og Leicester nærmest bare er nevnt i en bisetning.

Mandag 8. juli:

20.14: United sliter med å finne en klubb som vil kjøpe Marcos Rojo, og ifølge Duncan Castles (ikke den mest treffsikre) i Daily Record har United kanskje bidratt til det selv ved å sette en prislapp på 25 millioner pund på argentineren. Kombinert med Rojos lønn blir det vanskelig å finne en kjøper. Det skal være interesse fra Kina, men Rojo selv ønsker helst å bli i Europa, og aller helst i Premier League.

18.39: Franske RMC pleier ikke å være blant rykteverstingene, men påstanden deres i en sak om PSGs interesse for Chelsea-midtbanespiller Tiemoue Bakayoko overrasket litt. De skriver at det er interesse for den franske 24-åringen fra Premier League-klubber også, og spesielt United skal være på. United skal allerede ha kontaktet Chelsea om Bakayoko, ifølge RMC. Interessen forklares med sjansene for at United kan miste enda flere midtbanespillere.

Arsenal skal også være interesserte i spilleren som foreløpig ikke har vært i nærheten av å slå til i Premier League, men som har imponert for Monaco, og som vel også skal ha vært ganske bra for AC Milan på utlån sist sesong.

Uansett: om det blir en overgang, så er kanskje PSG mest sannsynlig om interessen er like reell som RMC mener den er. De har Leonardo (mannen som hentet Bakayoko til Milan) som sportdirektør, og skal også være spillerens favorittklubb.

18.31: Estadio deportivo skriver at en av klubbene som er interesserte i Wissam Ben Yedder – tidligere har United, PSG og Barcelona blitt nevnt som interesserte klubber av La Colina de Nervion – skal ha konkretisert interessen ved å komme med et «forslag» til Sevilla om en mulig løsning.

Ben Yedder har en utkjøpsklausul på 40 millioner euro (rett i underkant av 36 mill. pund i dagens kurs), og Sevilla har i alle fall ikke planer om å gå særlig lavere enn det for å la ham gå, ifølge avisa.

18.17: Apropos Tielemans/United-interesse, her er en tweet fra den belgiske journalisten Kristof Terreur om det:

18.02: Youri Tielemans har blitt løst koblet til United i sommer, uten å ha virket å være klubbens førstevalg. Nå blir nok han nevnt mindre i ryktesaken fremover – han har nemlig signert for Leicester, klubben han var på lån til i vår.

17.22: Saken er ikke skrevet av avisas United-korrespondent, men The Sun skriver at United ønsker minst tre nye signeringer denne sommeren. Han ønsker fortsatt en sentral midtbanespiller og en forsvarsspiller, i tillegg til muligens en mer offensiv spiller også – og kanskje spesielt om Paul Pogba og Romelu Lukaku ender opp med å forlate klubben.

Sakens innledning fremstår mer tabloid enn fortsettelsen, siden delen med «minst tre nye signeringer» ikke 100% støttes av den påfølgende teksten. Vi ville ikke lagt for mye i dette ryktet.

16.24: Sport Witness skriver på nytt om ryktene om Sergej Milinkovic-Savic, som plutselig har dukket opp igjen i ryktespaltene som om det var 2018 igjen. De refererer til Il Messaggero som tilsynelatende prøver å roe ting ned litt igjen nå, ved å skrive at det ikke har kommet noen bud, selv om det har vært interesse.

Samtidig meldes det at Mateja Kezman, den tidligere Chelsea-spissen som jobber som agent for Milinkovic-Savic, har møtt United-ledelsen flere ganger for å utarbeide en strategi som også Lazio-eieren vil bli fornøyd med.

09.20: Inter-sjef Giuseppe Marotta har blitt spurt om Romelu Lukaku, men var ikke mer konkret enn at han sa at klubben må være tålmodig på overgangsmarkedet, ifølge Daily Mirror.

08.55: Flere engelske medier skriver at José Mourinho har takket nei til et jobbtilbud i kinesisk fotball som ville gjort ham til verdens best betalte trener. Ifølge Daily Mail var det Guangzhou Evergrande som ønsket å gi portugiseren en ettårskontrakt. Mourinho skal ha avslått tilbudet fordi han ønsket å bli værende med familien i Europa.

08.50: Nye opplysninger om situasjonen rundt Paul Pogba mandag morgen. Les mer i egen sak!

08.00: Fire keepere er med til Australia, men Dean Henderson er ikke en av dem. Det tar The Sun som et tegn på at 22-åringen returnerer på utlån til Sheffield United i sommer, uten at saken inneholder noe annet enn spekulasjoner. Sannsynligheten for at de får rett er nok uansett stor.

07.55: Åtte spillere har signert nye kontrakter under Ole Gunnar Solskjær, og ifølge Daily Mirror blir David de Gea den niende. Avisen skriver at partene er enige om en avtale verdt 350 000 pund i uka, noe som i så fall vil gjøre den spanske sisteskansen til klubbens best betalte spiller sammen med Alexis Sánchez. De Gea skal ha avventet situasjonen for å se om Real Madrid ønsket å komme på banen, men nå skal Jorge Mendes og United være ferdig med forhandlingene. Det er imidlertid verdt å merke seg at saken ikke skrevet av avisens United-journalist.

07.50: Vi innleder uka med Mino Raiola. Nå er det imidlertid ikke Paul Pogba agenten har uttalt seg om, men Matthijs de Ligt, som også er hans klient. Han sier at de er enige med Juventus om de personlige betingelsene, og at det nå er opp til Ajax å håndtere saken videre. De Ligt var koblet til United tidligere i sommer, men det virker som en fjern tanke akkurat nå.