– Stadig mer sannsynlig at Pogba blir værende

The Guardian skriver at sjansene stadig øker for at Paul Pogba spiller i Manchester United også neste sesong. Bryan Robson mener Pogba viste oppmuntrende takter mot Perth Glory.

Ikke uventet er Paul Pogba et diskusjonstema denne sommeren, og det fremstår fortsatt ikke sikkert hvor han faktisk kommer til å spille i 2019/20-sesongen.

Seriøse The Guardian skriver nå at sjansene stadig øker for at 26-åringen blir værende i Manchester United. Saken er ført i pennen av Jamie Jackson, avisas United-journalist.

Klubben har ikke mottatt noen bud på spilleren, og overgangsvinduet for engelske lag stenger 8. august. Real Madrid ønsker å signere Pogba, men det er markant avstand mellom klubbene når det gjelder overgangspris.

Real Madrid verdsetter ham til mellom 100 og 120 millioner pund, mens United ønsker nærmere 170 millioner pund, ifølge avisa.

Utenlandske klubber kan naturligvis signere Pogba også etter at det engelske overgangsvinduet stenger, men den tidligere stengingen av vinduet i England øker uansett sjansene for at Pogba blir værende siden det gjør det vanskeligere å hente en erstatter. Ander Herrera og Marouane Fellaini har begge allerede forlatt United i 2019, så det er uansett ventet at det kommer til å bli signert en midtbanespiller.

Robson: – Pogba viste at han bryr seg

Etter Perth Glory-kampen avviste ikke Ole Gunnar Solskjær at Paul Pogba kan være en kapteinskandidat – og Andy Mitten sa også i videobloggen sin at franskmannen i et parallelt univers (der han ikke ønsket seg bort) ville vært United-kaptein.

LES OGSÅ: Vurderer Pogba som kaptein

En som derimot har vært United-kaptein i mange år, er Bryan Robson. I et intervju med Perth-radiostasjonen 6PR snakket «Robbo» om Pogba.

Han mener at Pogba var hovedgrunnen til at United fremstod bedre i andreomgangen mot Perth Glory.

– Vi spilte i et langt høyere tempo, og etter min mening var Paul Pogba grunnen til det.

– Han ga aldri bort ballen, han dominerte kampen, og han spilte angriperne inn i kampen, og de responderte. Paul er en stor spiller, og det er den type spillere vi ønsker i denne fotballklubben.

– Etter min mening viste Paul i kampen mot Perth at han bryr seg. Han ønsker å være en spiller helt i toppklassen, og han beviste det med måten han presterte på.

– Må gi alt for klubben

Samtidig er også Robson tydelig på at det må stilles krav til spillerne som linkes bort.

– [Pogba] er kontraktsfestet til Man United, så han må jobbe hardt og gjøre unna pre-season – noe han, ut fra hva jeg har sett under treningsøktene, har gjort. Når en er kontraktsfestet til Manchester United, så må en gi alt for den klubben, det laget og fansen.

Spillerne blir nå til dags altfor påvirket av sine agenter, mener Robson.

– Spillerne blir altfor påvirket av agentene sine i stedet for å ta sine egne valg. OK, du vil kanskje ha noen råd om hva du kan signere for, og når du skal flytte på deg, men du er et selvstendig individ, du kan velge karriereveien din selv. Jeg tror ikke mange spillere gjør det. De tar råd fra agentene sine hele tiden.

– Agentene ønsker selvsagt at spillerne skal bevege seg videre fordi de tjener penger. Om en spiller er lojal til en klubb, og blir der, så tjener ikke agenten like mye penger. Det påvirker mye, og ikke bare i Manchester United.

– Spillere bør ta en god titt på seg selv i speilet, og gjøre hva de vil med fotballkarrieren sin.

PS. Solskjær har snakket om veien tilbake til toppen, og på samme intervjuseanse uttalte han følgende om Robson (som var til stede):

– Jeg fikk aldri æren av å spille sammen med Robbo, men vi trenger en spiller som ham på laget.